تضمين سلامت جامعه از نظر دارويي در گروه فرهنگ سازي است

زاهدان- ايرنا- دبير كميسيون برنامه ريزي، هماهنگي و نظارت بر مبارزه با قاچاق كالا و ارز سيستان و بلوچستان گفت: مسئولان بايد با فرهنگ سازي در استفاده نكردن از داروهاي قاچاق زمينه تحقق اهداف سلامت جامعه را فراهم كنند.

به گزارش ايرنا محمدشريف خالقي رور دوشنبه در نشست كارگروه مبارزه با قاچاق كالاهاي هدف سيستان و بلوچستان اظهار داشت: با وجود قاچاق دارو و تلاش هاي صورت گرفته مي توان با افزايش آگاهي در اقشار مختلف جامعه و در نتيجه كاهش تقاضا از هرگونه فعاليت در اين زمينه خودداري كرد.
وي ادامه داد: در زمينه فرهنگ سازي علاوه بر صدا و سيما ساير دستگاهها نيز مي توانند تاثيرگذار باشند به طوري كه دانشگاه علوم پزشكي مي تواند با برگزاري نشست هاي مختلف در سطح مدارس و دانشگاهها و انجام برنامه هاي آموزشي براي گروههاي مختلف تحت پوشش نقش مهمي را ايفا كند.
وي افزود: اين كميسيون در زمينه فرهنگ سازي آماده هرگونه حمايت از فيلمنامه هاي مختلف براي ساخت فيلم و انيميشن و ديگر برنامه ها با هدف جلوگيري از مصرف قاچاق دارو در جامعه است.
وي با بيان اينكه داروهاي داخلي به دليل پرداخت يارانه با كمترين قيمت در بازار مصرف عرضه مي شود گفت: اگر قيمت داروهاي داخلي واقعي شود همه علاقه مند به استفاده از آنها خواهند شد.
دبير كميسيون برنامه ريزي، هماهنگي و نظارت بر مبارزه با قاچاق كالا و ارز سيستان و بلوچستان با بيان اينكه علاوه بر واردات داروهاي خارجي، داروهاي توليد داخل نيز در بازارهاي كشورهاي همسايه يافت مي شود بيان كرد: مي توان با فرهنگ سازي و افزايش نظارت ها از هرگونه قاچاق دارو جلوگيري كرد.
خالقي گفت: با توجه به اينكه عرضه داروي غيرمجاز تهديدي جدي براي سلامت جامعه محسوب مي شود بايد نظارت بيشتري بر عطاري ها به عنوان محل هاي فروش داروهاي گياهي صورت گيرد.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشكي و خدمات بهداشتي درماني زاهدان نيز در اين نشست گفت: با بررسي هاي صورت گرفته مشخص شده است برخي كالاهاي دارويي توليد داخل نيز علاوه بر داروهاي غير مجاز به صورت بدل در سطح بازار عرضه مي شود به طوري كه دستفروشان همان دارو را با قيمت پايين تر از داروخانه به عموم مردم مي فروشند.
دكتر عليرضا مباركي با بيان اينكه در امر مبارزه با قاچاق كالاهاي سلامت محور بايد اقدامات جدي مدنظر قرار گيرد اظهار داشت: با توجه به اينكه هنوز مردم به اين باور نرسيده اند كه داروي قاچاق به عنوان كالاي آسيب رسان داراي چه عوارض جبران ناپذيري است بايد در افزايش اين باور از طريق فرهنگ سازي اقدام كرد.
وي با بيان اينكه بهترين و موثرترين راه كاهش تقاضا داروي قاچاق فرهنگ سازي است افزود: هرچه تقاضاي داروي قاچاق كاهش يابد قاچاقچي انگيزه كمتري براي وارد كردن آن پيدا مي كند.
وي تاكيد كرد: هر گونه واردات دارو بايد با مجوز صورت گيرد در غير اين صورت قاچاق محسوب مي شود.
سرهنگ حسين عليزاده مقدم رئيس اداره مبارزه با قاچاق كالا و ارز پليس آگاهي سيستان و بلوچستان نيز در اين نشست گفت: كشفيات دارو انساني توسط نيروي انتظامي در هشت ماهه امسال 224 هزار و 541 قلم بوده كه نسبت به مدت مشابه سال گذشته 25 درصدي افزايش را نشان مي دهد.
معاون اجرايي تعزيرات حكومتي سيستان و بلوچستان نيز در اين نشست گفت: از ابتداي امسال تاكنون 29 پرونده با موضوع دارو و كالاي پزشكي به ارزش بيش از 679 ميليون ريال به شعب تعزيرات حكومتي استان وارد شده است.
محمدحسين اشرفي ادامه داد: در اين مدت 30 پرونده متشكل از پرونده امسال و سال گذشته مورد رسيدگي قرار گرفت و مختومه شد و متخلفان به 766 ميليون ريال جزاي نقدي در حق دولت محكوم شدند.
7316/3042/6081