به گزارش گروه اخبار علمی ایرنا، قلب موتور بدن است و وظیفه خون رسانی و انتقال اكسیژن به اندام ها را به عهده دارد. توقف قلب برای چند لحظه نیز امكان پذیر نیست؛ از طرفی بیماری های قلبی عروقی مهمترین عامل مرگ و میر در سراسر جهان محسوب می شوند. بر اساس گزارش سازمان بهداشت جهانی (WHO) در سال 2005، بیش از 17.5 میلیون نفر در سراسر جهان جان خود را بر اثر بیماری های قلبی عروقی از دست دادند كه این آمار معادل 30 درصد تمام مرگ و میر آن سال بود.
فشار خون، قند خون و كلسترول بالا، استعمال دخانیات، چاقی و مصرف ناكافی میوه و سبزیجات، از مهمترین عوامل خطر این عارضه محسوب می شوند.
بر اساس گزارش WHO، حدود 80 درصد مرگ و میر ناشی از بیماری های قلبی با اتخاذ شیوه سالم زندگی و فعالیت بدنی قابل اجتناب هستند.
در ادامه مطالعات انجمن قلب آمریكا نشان می دهد كه چند عادت به ظاهر بی ضرر، احتمال بیماری های قلبی را افزایش می دهند.
1-نشستن طولانی مدت: نشست بیشتر از پنج ساعت در روز، یكی از مهمترین عوامل ابتلا به بیماری های قلبی است. نشستن طولانی مدت پشت كامپیوتر یا فرمان اتومبیل، به معنای زندگی بی تحرك است كه زمینه را برای بیماری های قلبی فراهم می كند.
می توان با پنج دقیقه پیاده روی پس از 45 دقیقه نشستن، اثر مخرب نشستن را خنثی كرد. این پیاده روی كوتاه به رگ ها كمك می كند كه حالت انعطاف پذیری خود را حفظ كنند و گردش خون در بدن بهبود یابد.
2-عدم توانایی در كنترل خشم: خشم همراه با اضطراب، یكی از دلایل ابتلا به بیماری های قلبی است. افرادی كه به سرعت عصبانی می شوند، سه برابر بیشتر در معرض بیماری های قلبی قرار دارند. خشم همراه با استرس سبب افزایش فشار خون، اختلال در ضربان قلب و تصلب شرایین می شود. بهتر است هنگام عصبانیت چند نفس عمیق بكشید؛ این كار اولین و مهمترین قدم در كنترل خشم است.
3- نگرش بدبینانه: بدبینی و منفی نگری علاوه بر افزایش احتمال بیماری های قلبی، احتمال دیابت، فشار خون و كلسترول بالا و افسردگی را افزایش می دهد.
4-كم خوابی:ضرر كم خوابی برای بدن به اندازه استرس است. كم خوابی سبب اختلال در هورمون های كورتیزول و آدرنالین می شود و احتمال بیماری های قلبی را افزایش می دهد. هشت ساعت خواب برای بزرگسالان توصیه شده است.
5-عدم توجه به بهداشت دهان و دندان:نفوذ باكتری های حاصل از بیماری های لثه به عروق كرونر قلب، یكی از مهمترین دلایل ابتلا به بیماری های قلبی است. متخصصان توصیه می كنند كه علاوه بر مراجعه دوره ای به پزشك و استفاده از مسواك و دهانشویه، استفاده از نخ دندان نیز جدی گرفته شود.
6- بی توجهی به چكاپ دوره ای:خیلی از بیماری های قلبی را در صورت مراجعه به موقع به پزشك، می توان به راحتی درمان كرد. مراجعه منظم به پزشك یكی از مهمترین روش های پیشگیری از بیماری های قلبی است.
نتایج این تحقیقات در نشریه Circulation منتشر شده است.
علمی (6) ** 9259**1440
تهران - ایرنا - مطالعات چندین ساله محققان انجمن قلب آمریكا نشان می دهد كه مدیریت فشار خون، كاهش قند و كلسترول خون، فعالیت بدنی، تغذیه سالم، كاهش وزن و ترك سیگار، هفت راهكار ساده برای كاهش احتمال ابتلا به نارسایی قلبی است.