۸ دی ۱۳۹۴، ۱۰:۰۵
کد خبر: 81898700
T T
۰ نفر
افرادي كه در معرض آرتريت روماتوييد قرار دارند، امگا 3 بخورند

تهران - ايرنا - مطالعات نشان مي دهد مصرف اسيدهاي چرب امگا 3 احتمال ابتلا به آرتريت روماتوييد را در افرادي كه در معرض اين بيماري قرار دارند، كاهش مي دهد.

به گزارش گروه اخبار علمي ايرنا از ساينس، آرتريت ( التهاب مفاصل ) به التهاب دردناك در ناحيه مفاصل گفته مي شود و يكي از بزرگترين معضلاتي است كه افراد به مرور زمان و با گذشت سن با آن مواجه مي شوند. شايع ترين دردهاي ناشي از آرتروز در نواحي زانو، لگن، ستون فقرات و دست ديده مي شود. استئوآرتريت (آرتروز)، آرتريت روماتوييد، آرتريت عفوني، ورم مفاصل پسورياتيك و نقرس، پنج گروه عمده آرتريت محسوب مي شوند.
دومين نوع رايج آرتريت، آرتريت روماتوييد نام دارد. اين شكل از آرتريت نوعي اختلال خود ايمني است كه در آن سيستم ايمني بدن به اشتباه به سلول هاي سالم حمله مي كند. اين اختلال اغلب از ميانسالي آغاز مي شود و با درد، تورم، سفتي عضلات و مفاصل و اختلال حركتي همراه است. آرتريت روماتوييد معمولا به مچ دست و انگشتان حمله مي كند. التهاب ناشي از آرتريت روماتوييد به راحتي مي تواند به بخش هاي ديگر بدن از جمله چشم ها، دهان و ريه حمله كند. درد، تورم و قرمزي مفاصل مهمترين علايم بيماري هستند. با پيشرفت بيماري يك لايه التهاب روي مفاصل قرار مي گيرد و سبب فرسوده شدن غضروف و استخوان ها مي شود. در حالت پيشرفته، مفاصل تغيير شكل پيدا مي كنند.
مطالعات جديد نشان مي دهد مصرف اسيد چرب امگا 3 به صورت طبيعي يا مكمل، احتمال ابتلا به بيماري را در افرادي كه در معرض اين عارضه قرار دارند، كاهش مي دهد. زناني كه در خانواده سابقه چنين بيماري را دارند، بيشتر در معرض آرتريت روماتوييد هستند.
انواع ماهي، خاويار، روغن زيتون، حبوبات، تخم مرغ، ريحان، اسفناج، گردو، ميگو، گل گلم، ماهي آزاد، ساردين، دانه سويا و كلم بروكلي ازجمله مهمترين منابع اسيد چرب امگا 3 هستند.
اين مطالعه همچنين نشان مي دهد كه مصرف مكمل هاي امگا 3 علاوه بر آرتريت روماتوييد، در پيشگيري از بروز اسكيزوفرني، بيماري هاي قلبي و افسردگي موثر است.
نتايج اين تحقيقات در نشريه Rheumatology منتشر شده است.
علمي (6) ** 9259**2017 ** 1569
۰ نفر