به گزارش ايرنا، حميد چيت چيان چهارشنبه شب در حاشيه مراسم افتتاح مركز پايش فراسامانه هوشمند اندازه گيري و مديريت انرژي (فهام) مشهد در جمع خبرنگاران افزود:
راه اندازي اين مركز طرحي براي ارتقاي مديريت برق در كشور مي باشد.
وي اظهار كرد: در اجراي اين طرح كنتورهاي مشتركين به كنتورهاي هوشمند تبديل مي شود و تمام اطلاعات مربوط به مصرف مشتركين از راه دور و در يك مركز، كنترل مي گردد.
وي گفت: با اجراي اين طرح نيازي به قرائت كنتور در محل نيست و در مركز فهام و در هر لحظه امكان قرائت كنتورهاي برق ميسر مي باشد.
وزير نيرو افزود: همچنين با اين سيستم بار شبكه كنترل مي شود و در صورت كمبود نيرو با اطلاع قبلي به مشتركان محدوديت مصرف ايجاد مي گردد و به جاي قطع برق، بار شبكه به طوري ضعيف مي شود كه مردم از حداقل برق مورد نياز برخوردار بوده و فقط وسايل پر مصرف قابل استفاده نخواهد بود.
وي اظهار كرد: همچنين با اين سيستم نقاطي كه تلفات انرژي در آن از ميزان استاندارد بيشتر است تشخيص داده شده و اصلاح مي شود.
به گفته چيت چيان اين طرح كه در شهرهاي مختلف به صورت آزمايشي اجرا مي شود براي اولين بار در مشهد به بهره برداري رسيده است.
مديرعامل شركت توزيع برق شهرستان مشهد نيز در اين مراسم گفت: افزايش قابليت اطمينان شبكه هاي برق، هوشمندسازي شبكه ها و حل تضاد كربن و انرژي و حفظ محيط زيست ويژگي هايي است كه هر كشوري كه خواهان صنعت برق ديجيتال است بايد تا سال 2025 دارا باشد.
علي سعيدي افزود: هر چند هوشمند سازي شبكه معادل با اتوماسيون شبكه و نصب كنتور هوشمند نيست اما اين دو مولفه از اركان اصلي و زيرساخت شبكه هوشمند مي باشند.
وي ادامه داد: هم اكنون براي 670 كليد در شبكه، پارامترهاي مختلف الكتريكي و همچنين قطع و وصل توسط ديسپاچينگ توزيع كنترل و هدايت مي شود و هدف اين است كه اين عدد تا سال آينده به سطح اتوماسيون يكهزار كليد در شبكه 20 كيلوولت برسد.
وي ساده سازي فرآيندها، ايجاد قابليت كارآمد، صرفه جويي در هزينه هاي گزاف احداث نيروگاه هايي كه فقط در روزهاي محدود در مدار قرار مي گيرند، هدايت مشتركين به سوي مديريت مصرف و استفاده بهينه از انرژي و همچنين ايجاد قابليت هاي مختلف براي كاهش تلفات را از مزاياي طرح فهام دانست.
سعيدي گفت: هم اكنون در بيش از 40 مجتمع تجاري و مسكوني بزرگ در شهر مشهد سيستم AMI (استفاده از كنتورهاي هوشمند) پياده و اجرا شده است.
وي افزود: تاكنون براي حدود 16 هزار مشترك كنتور هوشمند نصب شده و تمام مشتركين ولتاژ اوليه شركت توزيع برق مشهد (735 مشترك ) مجهز به كنتور هوشمند هستند.
وي درباره وضعيت كنوني سيستم AMI در شركت توزيع برق مشهد اظهار كرد: بيش از 25 درصد مصرف انرژي شركت از كنتور AMI مي گذرد كه با فرض تبديل تمام كنتورهاي ديماندي به كنتور هوشمند تا انتهاي سال اين مقدار به حدود 50 درصد افزايش خواهد يافت.
شركت توزيع برق شهرستان مشهد داراي يك ميليون و 400 هزار مشترك است و مصرف انرژي ساليانه اين شهرستان بيش از 6 ميليارد كيلو وات ساعت مي باشد.
7500/ 6053
مشهد- ايرنا- وزير نيرو گفت: با گسترش بسيار شبكه برق كشور اين شبكه با سيستم هاي سنتي قبلي قابل مديريت نيست.