به گزارش گروه علمی ایرنا، پژوهشگران آزمایشگاه الكترونیك آلی دانشگاه لینكوپینگ در سوئد موفق به ساخت كاغذی شدند كه میتواند الكتریسیته را در خود نگه دارد، نتایج مربوط به ساخت این كاغذ كه حاوی نانوسلولز و پلیمرهای رسانا است در نشریه Advanced materials منتشر شدهاست.
این كاغذ كه قطری در حدود 15 سانتیمتر و ضخامتی درحد چند دهم میلیمتر دارد، قادر به ذخیره 1 فاراد الكتریسیته است كه قابلیتی درحد یك ابرخازن موجود در بازار دارد، این ماده میتواند چندصد بار شارژ شود در حالی كه در هر بار تنها چند ثانیه فرآیند شارژ طول خواهد كشید.
این محصول، یك ماده بسیار رویایی است؛ چرا كه در حال حاضر همه به دنبال استفاده از مواد تجدیدپذیر هستند، از این ماده میتوان برای ذخیره انرژی در تابستان و مصرف آن در زمستان استفاده كرد.
ظاهر این ورق كاغذ بسیار شبیه به پلاستیك است؛ محققان با استفاده از آن اشكال مختلفی را ساختهاند، ماده اصلی این كاغذ نانوسلولز است كه برای ساخت آن، الیاف سلولر در معرض فشار زیاد قرار داده شده و در نهایت ساختارهایی با قطر 20 نانومتر بهدست آمده است.
این نانوسلولزها در محلول آبی ریخته شده و با پلیمری باردار تركیب شدهاند، این پلیمر بهصورت یك پوشش اطراف الیاف را گرفته است، بین پلیمرها، محلول آبی مانند یك الكترولیت رفتار میكند.
این كاغذ موفق به ثبت ركوردی در انتقال یون و الكترون شدهاست كه دلیل ظرفیت بالای ذخیرهسازی این كاغذ وجود همین ویژگی است.
پالپ بهدست آمده از فرآیند ساخت این كاغذ شباهت زیادی به پالپ كاغذ معمولی دارد و به سادگی میتوان با تبخیر آب، آن را به كاغذ تبدیل كرد، در حال حاضر محققان به دنبال تولید انبوه این روش هستند و در این مسیر با چالشهایی روبرو خواهند بود.
علمی (1) ** 9340**1440
تهران- ایرنا- محققان سوئدی با استفاده ازنانوسلولزها و پلیمرهای رسانا، موفق به تولید كاغذی شدند كه قادربه ذخیرهسازی الكتریسیته است؛ این كاغذ همانند یك ابرخازن عمل میكند.