۲۲ دی ۱۳۹۴، ۱۳:۵۲
کد خبر: 81917710
T T
۰ نفر
جوانان الگوهاي تاثير گذار جامعه بالقوه در معرض آسيب ها هستند

ايلام - ايرنا - معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي ايلام گفت: جوانان عصر جديد هر چند به عنوان الگوهاي اصلي و تاثير گذار در جامعه هستند، اما اين جوانان همواره در معرض چالش ها و بيماري هاي بزرگي چون اعتياد، مقاربت هاي جنسي پرخطر، ايدز، هپاتيت و... قرار دارند.

به گزارش خبرنگار ايرنا، دكتر راضي ناصري فر روز سه شنبه در همايش ازدواج مناسب اظهار كرد: امروزه فاكتور ها و مولفه هاي زيادي در كاهش ازدواج جوانان وافزايش ناباروري زوجين و طلاق همسران تاثير گذاشته است.
وي با بيان اينكه ميانگين سن ازدواج در بين دختران و پسران بالا رفته است، اين مورد را يك آفت خطرناك براي جامعه دانست و تاكيد كرد: ادامه تحصيلي، تغيير در الگوي سبك زندگي، عوامل اقتصادي،اجتماعي و فرهنگي، آمادگي ناكافي جسمي،روحي،رواني، اجتماعي، عاطفي و شناختي، ... از جمله مواردي است كه در افزايش ميانگين سن ازدواج جوانان و ناباروري زوجين دخيل است.
ناصري فر با اشاره به افزايش طلاق در بين زوجين در سال هاي ابتدايي زندگي مشترك، افزود: زندگي سالم و ازدواج مناسب در گرو انگيزه كافي، دور انديشي، سبك زندگي ورفتارهاي سالم و اصولي، ارتقاي سواد بهداشتي، و... است كه بايد دو طرف ازدواج و خانواده ها به آنها واقف باشند.
عضو شوراي حل اختلاف و كارشناس و مشاور خانواده نيز در اين همايش اظهار كرد: فلسفه واقعي ازدواج رسيدن به آرامش است در حاليكه در شرايط كنوني ناهنجاري هاي غير عرف و ناهمگون با فرهنگ اسلامي و ايراني در جامعه و بين خانواده ها رسوخ و رواج پيدا كرده است.
حجت السلام والمسلمين حسين مرادويسي افزود: برخلاف ازدواج ها كه سخت شده طلاق گرفتن زوجين از يكديگر آسان شده است و بايد قانون گذاران درمجلس شوراي اسلامي قوانين مرتبط با طلاق را متناسب با واقعيت هاي جامعه وضع كنند، چرا كه سهم بيشتر زندانيان را مرداني تشكيل ميدهند كه به علت عدم استطاعت مالي براي پرداخت مهريه به زندان فرستاده شده اند و اين قانون نيازمند بازنگري است.
وي يا بيان اينكه ايمان و پايبندي هاي ديني و اخلاقي در بين جوانان و حتي خانواده ها كمرنگ شده، يادآور شد: هرچند مسايل اقتصادي و اشتغال بر ديگر مولفه هاي ازدواج سايه انداخته است اما دو طرف ازدواج بايد علاوه بر اينكه نسبت به حقوق ديني و اخلاقيات پايبند باشند بايستي هم كفو هم نيز باشند.
وي رسيدن به سن واقعي ازدواج از لحاظ عقلي و عاطفي را مهم ارزيابي كرد و گفت: هم اكنون ازدواج فداي مسايل سطحي شده و رسيدن به بلوغ ذهني و هوشي از نيازهاي يك ازدواج موفق و مناسب است كه نيازمند كاربنيادي و اساسي است.
اين همايش با همكاري مركز بهداشت دانشگاه علوم پزشكي و سازمان مردم نهاد انجمن گلستان اميد در سرسراي تالار فرهنگيان با حضور جمعي از جوانان و كارشناسان و مشاوران امر ازدواج برگزار شد.
7172/6034