به گزارش ايرنا عليرضا جزيني روز چهارشنبه در آئين افتتاح نمايشگاه دائمي آگاه سازي و پيشگيري از اعتياد در مجتمع سعادت كرمان افزود: در اين سند از شوراهاي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان ها درخواست شده است فضايي براي برپايي نمايشگاه دائمي آگاه سازي و پيشگيري از اعتياد مشخص كنند.
وي دانش آموزان را مهمترين جامعه هدف برنامه هاي پيشگيرانه ستاد مبارزه با مواد مخدر دانست و ادامه داد: مدارس، فضاهاي كارگري و محله ها از كانون هاي اصلي اجراي برنامه هاي پيشگيرانه ستاد مبارزه با مواد مخدر هستند.
جزيني گفت: يك درصد دانش آموزان كشور مصرف كننده مواد مخدر هستند كه اين رقم بالايي است؛ درگير بودن اين قشر با مواد مخدر براي ما سخت است و بايد جامعه را در برابر اين آسيب حفظ كنيم.
وي بيان كرد: ستاد مبارزه با مواد مخدر داراي سياست هاي بالادستي است كه سياست ابلاغي رهبر معظم انقلاب اسلامي از جمله اين اسناد است.
قائم مقام دبيركل ستاد مبارزه با مخدر يادآور شد: درمان، كاهش آسيب، حمايت اجتماعي و مقابله، در سياست هاي ابلاغي از سوي رهبر انقلاب مورد تاكيد قرار گرفته است.
جزيني گفت: بايد به فرد، اجتماع و محيط در مبارزه با مواد مخدر توجه كرد و در حوزه فردي، آموزش چهره به چهره مد نظر قرار گيرد.
وي خاطرنشان كرد: آموزش چهره به چهره طي سال جاري با حضور يكصد هزار دانش آموز و خانواده آنها در استان قم اجرا شد كه آثار خوبي داشت.
قائم مقام دبيركل ستاد مبارزه با مخدر تاكيد كرد: بايد عوامل محافظت كننده و خطرساز را در زمينه مواد مخدر به دانش آموزان متذكر شد.
وي افزود: شناسايي دوست، همكار، همكلاس و نوع ارتباط با آنها و ارتباط والدين با فرزندان در پيشگيري از آسيب هاي اجتماعي از جمله اعتياد، نقش مهمي دارد.
جزيني گفت: به مهارت هاي ارتباط خانواده ها با فرزندان و افراد با ديگران در سند جامع پيشگيري كه نقشه راه است؛ توجه ويژه شده است.
وي يادآور شد: 67 درصد دانشجويان مصرف كننده مواد مخدر اقرار كردند اولين مصرف خود را از دبيرستان آغاز كرده اند كه اين نشانگر اهميت فعاليت هاي پيشگيرانه در مدارس است.
جزيني آموزش هاي پيشگيرانه در مدارس را بسيار تاثيرگذار دانست و گفت: نماد آموزش چهره به چهره را مي توان در نمايشگاه ها ديد كه مي تواند حكم پيشگيرانه داشته باشد.
وي تاكيد كرد: دانش آموزان مي توانند پس از دريافت آموزش هاي پيشگيرانه، عامل پيشگيري در بين ساير دانش آموزان، جامعه و خانواده باشند.
وي افزود: بايد سطح آموزش پيشگيري از اعتياد به مواد مخدر از وضعيت كنوني فراتر برود تا در پيشگيري از آسيب پذيري افراد در معرض خطر نيز موفق باشيم.
دبير شوراي هماهنگي مبارزه با موادمخدر كرمان نيز گفت: تعامل و همكاري خوبي بين دستگاه هاي تاثيرگذار در اين استان در بخش پيشگيري از اعتياد وجود دارد كه نتايج خوبي را نيز به دنبال داشته است.
سردار حسين چناريان افزود: كرمان به عنوان پهناورترين استان كشور و به دليل قرار گرفتن در كريدور اصلي ترانزيت مواد مخدر آسيب هاي جدي ديده و طبيعي است كه آموزش و پرورش نيز از اين حوزه آسيب ديده باشد.
550 هزار دانش آموز در پنج هزار و 554 مدرسه استان كرمان مشغول تحصيل هستند.
7440/3029
كرمان - ايرنا - قائم مقام دبيركل ستاد مبارزه با مخدر گفت: سند جامع پيشگيري از ابتلا به اعتياد تصويب و در آن فعاليت هاي پيشگيرانه ثبت شده است.