۲۴ دی ۱۳۹۴، ۱۲:۱۲
کد خبر: 81920336
T T
۰ نفر
معاون دادگستری خراسان رضوی: تخلفات در فضای مجازی در بررسی صلاحیتها مؤثر است

مشهد- ایرنا- معاون امور اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری خراسان رضوی گفت: جرائم و تخلفات در فضای مجازی در تایید یا رد صلاحیتها مؤثر است.

به گزارش ایرنا، سید امیر مرتضوی روز پنجشنبه در حاشیه نشست كارگروه رسانه و مطبوعات شورای پیشگیری از جرم خراسان رضوی و در جمع خبرنگاران در مشهد افزود: دستگاههای اطلاعاتی و پلیس فتا بطور مرتب فضای مجازی را رصد می كنند.
وی ادامه داد: نتایج رصدها به مراجعی كه كار بررسی صلاحیت را انجام می دهند ابلاغ می شود لذا در رد یا تایید صلاحیت افراد اثربخش است.
معاون دادگستری خراسان رضوی گفت: در این استان كمیته رصد فضای مجازی طراحی شده كه دادستانها مسئولیت آن را بر عهده دارند و در مشهد نیز حوزه امور اجتماعی و پیشگیری از جرم دادسرا این امر را انجام می دهد.
وی افزود: اگر از نظر كمیته جرم یا تخلفی به اثبات برسد نسبت به تشكیل پرونده و رسیدگی خارج از نوبت اقدام خواهد شد.

* مسئولیت تخلف در فضای مجازی با مدیر شبكه است
معاون امور اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری خراسان رضوی گفت: در صورت حادث شدن تخلف یا جرم در شبكه های اجتماعی فضای مجازی مدیر آن شبكه باید پاسخگو باشد.
مرتضوی افزود: اعتقاد بر این است كه فراهم كردن زمینه بروز و ظهور جرم از طریق تسهیل، تسریع، تحریك و تشویق 'معاونت' در آن است لذا علاوه بر متخلف 'مدیر شبكه' نیز باید در دستگاه قضا پاسخگو باشد.
وی ادامه داد: تمامی گروههای اجتماعی كه در حوزه های قضایی و حوزه های انتخابی مشغول به فعالیت هستند رصد می شوند و تاكنون بیش از سه هزار و 300 شبكه اجتماعی وجود دارد كه مدیران آن شناسایی شده اند.
مرتضوی گفت: مدیران شبكه ها از طرف دادگستری احضار و توجیه می شوند و آموزشهای لازم را دریافت می كنند.

* پیشگیری جرم از وظایف قوه قضاییه است
معاون امور اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری خراسان رضوی در ادامه اظهار كرد: برخی از جرائمی كه قبل از انتخابات صورت می گیرد تبلیغ زودهنگام محسوب می شود اما نسبت به آن خلاء قانونی وجود دارد ولی این مساله به این معنی نیست كه دستگاه قضا درباره آن سكوت كند.
مرتضوی افزود: به استناد بند پنجم اصل 156 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران یكی از وظایف قوه قضائیه پیشگیری است كه بر اساس آن این قوه می تواند جهت پیشگیری از جرم برخورد قاطع و جدی داشته باشد.
وی ادامه داد: در خراسان رضوی اصول اخلاقی و حقوقی مرتبط با انتخابات به تمامی همكاران ابلاغ شده تا فضای انتخاباتی را بر اساس آن رصد كنند و در صورت مشاهده جرم یا تخلف وارد رسیدگی شوند.
انتخابات پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری و دهمین دوره مجلس شورای اسلامی بطور همزمان روز هفتم اسفند ماه آتی برگزار می شود.
شش میلیون نفر جمعیت خراسان رضوی 18 نماینده از 12 حوزه انتخابیه این استان در مجلس شورای اسلامی دارند.
برای انتخابات مجلس شورای اسلامی 12 حوزه اصلی و 61 حوزه فرعی در 27 شهرستان و 42 بخش استان خراسان رضوی عملیاتی شده است.
همچنین هیات نظارت بر انتخابات در خراسان رضوی علاوه بر هیات مركزی پنج نفره، در سطح 43 بخش و 28 شهرستان هیاتهای سه نفره نظارت دارد.
خراسان رضوی شش میلیون و 130 هزار نفر جمعیت دارد كه از این تعداد چهار میلیون و 260 هزار نفر واجد شرایط رای دادن هستند و از بین آنها نیز 268 هزار و 205 نفر رای اولی محسوب می شوند.
این استان 130 هزار و 884 رای اولی دختر و 137 هزار و 321 رای اولی پسر دارد.
برای خراسان رضوی 60 هزار نفر دست اندركار برگزاری انتخابات پیش بینی شده كه از این تعداد 13 هزار نفر به منظور محافظت صندوقهای شعب اخذ رای توسط نیروی انتظامی تامین خواهند شد.
7500/1858
۰ نفر