مهدي فرقاني پور روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا اظهار داشت: اين درخت چنار كه قطرش بيش از فضاي دستان هفت انسال بزرگسال است، با قدمت افزون بر هزار سال، يكي از سرمايه هاي طبيعي و ميرات معنوي اين خطه محسوب مي شود كه البته نياز است بررسي كارشناسي دقيق در خصوص سن و ويژگي هاي آن صورت بگيرد.
به گفته وي اين درخت كهنسال در 28 كيلومتري غرب ساوه در روستاي نيوشت در جوار بقعه تاريخي امامزاده عبدالله (س) واقع شده و افراد مطلع محلي معتقدند كه اين بقعه متعلق به بانو فاطمه فرزند شجاع مرداويج از خاندان آل زيار است.
فرقاني پور بيان كرد: دو سال قبل با پيگيري دوستداران محيط زيست و برخي از مسئولان، تيمي از ميراث فرهنگي استان مركزي براي بررسي وضعيت اين جاذبه ملي و طبيعي به منطقه اعزام شد، اما تا كنون نتايج ارزيابي ها اعلام نشده است.
وي گفت: منطقه نيوشت ساوه داراي چشم اندازهاي طبيعي در كنار امامزاده عبدالله (س) است و با ثبت درخت چنار كهنسال، بستر تبديل اين منطقه به قطب گردشگري ساوه فراهم مي شود.
فرقاني پور اضافه كرد: اين چنار كهنسال به دليل نبود حمايت و رسيدگي خاص هم اينك در معرض آسيب است و زخم هاي كهنه بر پيكره آن نشان از نفس هاي آخر اين جاذبه ملي و تاريخي منطقه ساوه دارد كه در صورت حمايت مسئولان و ثبت در آثار ملي از نابودي اين تاريخ طبيعي منطقه جلوگيري مي شود.
بيش از 148 اثر تاريخيِ ساوه و زرنديه، در فهرست آثار ملي به ثبت رسيده است.ك/3
3075/6013/1648
ساوه - ايرنا - مديرعامل موسسه دوستداران و حافظان طبيعت ساوه و زرنديه گفت: درخت چنار كهنسال منطقه نيوشت ساوه در انتظار ثبت در فهرست آثار ملي ايران است.