ابراهيم ناصري روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: بخش عمده اي از ارزش افزوده صنايع معدني در فرمولها و دانش فني آن نهفته است لذا بايد با همكاري بخش خصوصي راهكاري براي دستيابي به 'ارزش افزوده حقيقي' صنايع معدني ارائه كرد.
وي بيان كرد: به همين منظور 'اتاق فكر معدن و اكتشاف معدني' با مشاركت سازمان زمين شناسي، نظام مهندسي معدن و بخش خصوصي در خراسان رضوي شكل گرفته و زمينه تعامل بخش خصوصي و دولتي براي ايجاد واحدهاي فرآوري مواد معدني فراهم شده است.
رييس اداره صنايع معدني سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوي در ادامه از همكاري نكردن بخش خصوصي در ارائه اطلاعات و آمار دقيق فعاليتهاي معدني خود انتقاد كرد.
وي گفت: سياستگذاري و تصميم گيري در بخشهاي صنعتي و معدني نيازمند آمار دقيق است لذا بايد دست اندركاران آن بخش همكاري مطلوبي با سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوي داشته باشند.
رييس اداره صنايع معدني سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوي تاكيد كرد: گلايه فعالان بخش خصوصي در اين استان مبني بر عدم تلاش دولت براي مشاركت اين بخش در تصميم سازيهاي كلان كشور، قابل قبول نيست.
وي گفت: براي ارائه تصميمات درست و كسب آمار دقيق از وضعيت اقتصادي در كشور نيازمند مشاركت بخش خصوصي در اين زمينه هستيم تا اطلاعات دقيق را به صورت مكتوب به ارگانهاي دولتي ارائه دهند تا بر اساس آن تصميمات درست اتخاذ شود.
رييس اداره صنايع معدني سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوي تاكيد كرد: سياست دولت تدبير و اميد توسعه معدن و صنايع معدني در ابعاد كمي و كيفي است.
وي افزود: بر اين اساس درصدد هستيم كيفيت كار اكتشاف و استخراج از معادن را افزايش داده و صنايع فرآوري مواد معدني را توسعه دهيم.
ناصري گفت: وزارت صنعت، معدن و تجارت روش تعيين صلاحيت فني و مالي براي صدور پروانه هاي اكتشاف و بهره برداري از معادن را بازنگري كرده و اصلاحات لازم را در اين خصوص انجام داده لذا از اين پس علمي شدن كار معدني و واگذاري آن به افراد داراي صلاحيت به جد پيگيري مي شود.
وي همچنين ناكارآمدي برخي از فعالان بخش خصوصي را در استحصال مواد معدني مورد انتقاد قرار داد و گفت: در برخي كشورها تا 60 مترمربع از يك سنگ معدني استحصال مي شود اما معدنكاران خراسان رضوي استحصال سنگهاي تزييني را نهايتا تا 10 مترمربع انجام مي دهند.
وي سنتي بودن روشهاي استخراج معادن را يك مشكل عمده در اين بخش ذكر و تاكيد كرد: بايد براي بهره وري مطلوب از معادن، استخراج به روش علمي و با بهره گيري از فناوري روز انجام شود كه تحقق اين مساله همت جدي بخش خصوصي را مي طلبد.
ناصري اضافه كرد: 'ماده 90 قانون معادن' به معدنكاراني كه استخراج و استحصال مواد معدني را به روش علمي انجام دهند اجازه سرمايه گذاري در معدن براي فرآوري آن را بدون هيچ مانعي يا اخذ مجوز از سازمانهايي نظير حفاظت محيط زيست و شهرداري مي دهد.
او با بيان اينكه صنايع معدني به صنايعي اطلاق مي شود كه بخشي يا كل مواد اوليه اشان را از معادن دريافت مي كنند گفت: صنايع معدني اين استان از حيث تعداد واحدهاي توليدي 28 درصد، از نظر سرمايه گذاري 41 درصد و از نظر اشتغال 24 درصد از كل صنايع خراسان رضوي را به خود اختصاص داده اند.
ناصري افزود: 19 درصد ارزش افزوده بخش صنعت خراسان رضوي متعلق به صنايع معدني است لذا اين صنايع بعد از صنايع حمل و نقل، خودروسازي و صنايع غذايي در رتبه سوم برخورداري از ارزش افزوده بخش صنعت استان قرار دارند.
7489/1211
![يك مسئول: معادن بهترين منبع ايجاد ارزش افزوده و اشتغال پايدار يك مسئول: معادن بهترين منبع ايجاد ارزش افزوده و اشتغال پايدار](https://img9.irna.ir/old/Image/1394/13941026/81921814/N81921814-70447958.jpg)
مشهد – ايرنا – رئيس اداره صنايع معدني سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوي گفت: صنايع معدني بهترين بخش براي ايجاد ارزش افزوده در اقتصاد و اشتغال پايدار براي چندين نسل به شمار مي روند.