۲۸ دی ۱۳۹۴، ۱۵:۱۹
کد خبر: 81925790
T T
۰ نفر
یك دست اندركار: جای تحقیق و توسعه در بخش صنعت خراسان رضوی خالی است

مشهد- ایرنا- رئیس انجمن مراكز تحقیق توسعه خراسان رضوی گفت: جای تحقیق و توسعه در بخش عمده ای از صنایع این استان خالی است و واحدهایی كه در چند سال اخیر تعطیل شده اند صنایع فاقد بخش تحقیق و توسعه بوده اند.

حسین اختراعی روز دوشنبه در نشستی با خبرنگاران در محل خانه صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی افزود: از حدود شش هزار واحد صنعتی خراسان رضوی هم اینك چهار هزار واحد فعال هستند كه از این تعداد 100 واحد عضو انجمن تحقیق و توسعه می باشند.
وی ادامه داد: عضویت فقط 1،5 درصد واحدهای صنعتی خراسان رضوی در انجمن تحقیق و توسعه نشانگر پایین بودن سطح انجام طرحهای تحقیقاتی صنعتی و معدنی در این استان است.
رئیس انجمن مراكز تحقیق توسعه خراسان رضوی گفت: عبور از بحران فقط با انجام فعالیتهای پژوهشی میسر است لذا 70 درصد واحدهایی كه نتوانستند در بحران اقتصادی سالهای اخیر تولید خود را حفظ كنند واحدهای فاقد نوآوری مبتنی بر تحقیق و توسعه بوده اند.
وی افزود: فعالان صنعتی تولیدات مربوط به صنایع غذایی، الكترونیكی، خودروسازی، ماشین سازی و فرش جزو واحدهای موفق در زمینه تحقیق و توسعه و شركتهای دانش بنیان خراسان رضوی هستند.
اختراعی ادامه داد: بر اساس نظرسنجی انجمن مراكز تحقیق توسعه خراسان رضوی از صاحبان واحدهای صنعتی این استان 93 درصد صنعتگران معتقدند تحقیق و توسعه موجب رشد است اما در عمل 1،5 درصد آنان به عضویت این انجمن درآمده اند.
وی گفت: تولیدكنندگان به تحقیق و توسعه به عنوان یك بخش هزینه آور می نگرند و به همین علت فعالیت پژوهشی در حوزه صنعت خراسان رضوی به شدت كاهش یافته و تحقیق و توسعه در بخش تولید یك تشریفات تصور می شود.
رئیس انجمن مراكز تحقیق توسعه خراسان رضوی همچنین پیچیدگی قوانین، زمانبر بودن دریافت پروانه تحقیق و توسعه از سازمان صنعت و معدن، اندك بودن اعتبارات این بخش و ضعف ارتباط بین صنعت و دانشگاه را از دیگر چالشهای حوزه تحقیق و توسعه در حوزه تولید برشمرد.
وی افزود: یك بی اعتمادی دوطرفه بین بخش صنعت و دانشگاه در كشور وجود دارد كه بزرگترین مانع برای توسعه تولیدات دانش محور در صنعت است.
اختراعی ادامه داد: سطح دانش صنعتگران در حال افزایش است و دانشگاهیان نیز به سمت كارهای پژوهشی گرایش یافته اند.
وی گفت: پارسال 10 فرم علمی تنظیم شده از سوی دانشگاه برای تامین نیازهای صنعت، به انجمن مراكز تحقیق توسعه خراسان رضوی ارسال شد كه نشان می دهد دانشگاه به دنبال تنظیم رشته های تحصیلی بر اساس نیاز بخش صنعت است.
رئیس انجمن مراكز تحقیق توسعه خراسان رضوی تاكید كرد: نظام اقتصادی در كشور خیلی پیچیده شده لذا باید روند صدور مجوزها به ویژه در بخش تحقیق و توسعه صنعتی آسان شود.
عضو انجمن مراكز تحقیق توسعه خراسان رضوی نیز در این نشست گفت: این انجمن در سال 1371 تاسیس شد اما به دلیل فقدان حمایت در مقطعی فعالیت خود را متوقف كرد اما از سال 1384 با رویكردی جدید و با حمایت دولت و صنعتگران احیا شد و فعالیت مجدد خود را آغاز كرد.
احمد احمدیان افزود: در سطح كشور به جز انجمن مركزی تحقیق توسعه، دو انجمن استانی یزد و خراسان رضوی فعالی دارند.
دبیر انجمن مراكز تحقیق توسعه خراسان رضوی نیز در این نشست گفت: نیمی از واحدهای عضو این انجمن دارای پروانه R & D از سازمان صنعت و معدن هستند اما عمده صاحبان این واحدها بیشتر تمایل به استفاده از مزایای این پروانه دارند هستند تا اینكه بخواهند از آن در جهت انجام كارهای پژوهشی و دستیابی به دانش و فناوری در تولید بهره گیرند.
حمیدرضا مزاریان افزود: 36 شركت عضو انجمن مراكز تحقیق توسعه خراسان رضوی موفق به اخذ مجوز شركت دانش بنیان شده اند.
وی یكی از فعالیتهای مهم انجمن مراكز تحقیق توسعه خراسان رضوی را ارائه آموزش برای بهره گیری از پژوهش در تولید و برگزاری همایشهایی در این راستا ذكر كرد.
7489/1858