۲۹ دی ۱۳۹۴، ۱۸:۳۱
کد خبر: 81927727
T T
۰ نفر
تقويت جوانه هاي چشايي زبان، تازه ترين راهبرد براي مقابله با چاقي

تهران- ايرنا- محققان در تلاش براي يافتن راه هايي به منظور مقابله با چاقي رو به گسترش در سراسر جهان، متوجه شدند كه سطح حساسيت جوانه هاي چشايي زبان به طعم و مزه مواد غذايي چرب مي تواند با وزن افراد ارتباط داشته باشد.

به گزارش ايرنا از 'مديكال نيوز تودي'، مطالعه محققان دانشگاه ديكين استراليا كه در نشريه Obesity منتشر شد، نشان مي دهد كه تقويت حس چشايي زبان براي حساس تر شدن نسبت به طعم و مزه چربي، مي تواند تمايل فرد را به مصرف غذاهاي چرب كاهش دهد و به عنوان يك عامل بازدارنده عمل كند.
تحقيقات قبلي نيز تاييد مي كنند كه افراد حساس به طعم و مزه چربي تمايل كمتري به خوردن غذاي چرب دارند و افرادي كه داراي وزن زياد و چاق هستند، واكنش ضعيفي به طعم غذاي چرب دارند و همين امر به مصرف بيش از حد غذاي چرب منجر مي شود.
به گفته محققان استراليايي، بررسي ها نشان مي دهد كه توانايي چشايي و ميزان حساسيت به طعم مواد غذايي چرب در وضعيت چاقي افراد موثر است.
اين محققان، 53 شركت كننده چاق يا داراي وزن زياد را به مدت شش هفته به صورت اتفاقي تحت يكي از دو رژيم غذايي كم چرب ( كمتر از 25 درصد از مجموع كالري روزانه ازچربي) و يا كنترل شده (با 33 درصد از مجموع كالري روزانه از چربي براي كاهش مصرف انرژي تا 25 درصد طراحي شد) قرار دادند.
قبل و بعد از دوره رژيم غذايي، ميزان حساسيت شركت كنندگان به طعم و مزه چربي، درك آنها از سطوح چربي نمونه هاي غذايي و گزينه مرجح آنها از ميان مواد غذايي چرب و يا كم چرب اندازه گيري شد. محققان همچنين وزن، قد و دور ران شركت كنندگان را اندازه گيري كردند.
پس از بررسي، كاهش وزن صورت گرفته در هر دو گروه مقايسه شد. افراد با رژيم غذايي كم چرب معادل 2،9 درصد وزن بدن و اعضاي گروه تحت رژيم غذايي كنترل شده 2،7 درصد كاهش وزن داشتند.
اعضاي هر دو گروه رژيم غذايي همچنين افزايش قابل توجهي در ميزان حساسيت به طعم و مزه چربي پيدا كردند، اما افزايش حساسيت در گروه پيرو رژيم غذايي كم چرب بيشتر بود.
با اين حال، تنها اعضاي گروه رژيم غذايي كم چرب توانايي درك غلظت هاي مختلف چربي را يافتند.
نتايج اين تحقيق نشان مي دهد كه رژيم غذايي مي تواند حساسيت جوانه هاي چشايي را نسبت به طعم و مزه چربي افزايش دهد و شايد ابزاري براي غلبه بر چاقي و اضافه وزن باشد.
علمي **1311**2017
۰ نفر