عبدالحمید احمدی در گفت و گوی اختصاصی با ایرنا درباره برخی ناهنجاری ها در ورزش بویژه در فوتبال و اقدامات معاونت فرهنگی ،آموزشی و پژوهشی وزارت ورزش و جوانان و ضرورت كاهش این ناهنجاری ها با تاكید بر زمان بر بودن اقداماتی از این دست،اظهار داشت: یكی از برنامه های فرهنگی این دوره از فعالیت وزارت ورزش و جوانان در دولت تدبیر و امید،ایجاد گفتمان فرهنگی در عرصه مدیریتی ورزش است و تا زمانی كه این موضوع به گفتمان تبدیل نشود، نمی توان انتظار تغییر و اصلاح در این بخش را داشت.
وی ادامه داد: سعی وزارت ورزش و جوانان هم بر این است كه این گفتمان فرهنگی از لایه های بالای مدیران درعرصه ورزش آغاز شود زیرا ما به دنبال ورزشی پاك و معرفتی هستیم و معتقدیم كه این امر باید در بین همه مدیران و افرادی كه در عرصه ورزش ایفای نقش می كنند صورت بگیرد.
معاون وزیر ورزش درعین حال افزود: اگر مدیری در راس یك باشگاه ورزشی نسبت به مسائل فرهنگی و اخلاقی حساس بوده و پایبند به آن باشد به طور قطع این ناهنجاری ها كاهش می یابد، بنابراین فدراسیون های ورزشی از جمله فوتبال باید نسبت به مسائل اخلاقی بیشتر توجه كرده و در سطوح مختلف باجدیت این موضوع را مورد تاكید قرار دهد.
به گفته احمدی تلاش وزارت ورزش و جوانان طی این مدت بر این بوده كه این گفتمان را در عرصه مدیریت ورزش كشور نهادینه كند و مدیرانی كه امروز در مجموعه ورزش كشور حضور دارند نسبت به این مساله با جدیت و بدون هرگونه چشم پوشی از ناهنجاری ها، رفتار كنند.
احمدی گام نخست در برخورد با بداخلاقی های ورزشی را ارشادی ،تربیتی و آمورزشی و گام بعدی را برخورد قاطع انضباطی عنوان كرد و گفت: در عین حال مدیران عرصه ورزشی به هیچ وجه با بی انضباطی فرهنگی و اخلاقی كنار نیایند و طبق قانون رفتار كنند .
**به جز سه رشته ورزشی، در سایر رشته ها مساله حاد فرهنگی - اخلاقی نداریم
معاون فرهنگی ،آموزشی و پژوهشی در عین حال تاكید كرد كه در كلان ورزش كشور به جز سه رشته ورزشی(فوتبال،والیبال و بسكتبال) مساله حاد فرهنگی و اخلاقی نداریم .
احمدی ادامه داد: این چند رشته ورزشی هم به دلیل برخی بی توجهی ها و البته حساسیت ها كه در دوره زمانی خاصی وجود داشته است ورزش را با برخی بحران ها، حاشیه و هنجار شكنی ها روبرو كرده كه البته تلاش می كنیم از طریق مدیران فدراسیون ها، باشگاه ها و مدیریت برگزار كننده مسابقات این موارد را به حداقل برسانیم.
وی به وجود برخی افراد در جایگاه ورزشكار، مربی و مدیران كه نسبت به مسائل فرهنگی و اخلاقی، كم توجه یا بی توجه هستند و نسبت به آن تعهدی هم ندارند، اشاره كرد و گفت: این گونه رفتارها به دامن زدن مشكلات منجر می شود.گاهی اوقات ورزشكاری متخلف كه بی توجه به این مسائل هست و حاشیه سازی می كند می تواند كل آن رشته ورزشی را با بحران روبرو كند.
معاون وزیر ورزش و جوانان از اینكه گاهی اوقات در عرصه ورزشی حریم ها رعایت نمی شود، اظهار تاسف كرد و گفت: با این رفتارها برخی به راحتی برند یك رشته و یا باشگاه ورزشی را كم اعتبار و بی اعتبار می كنند كه ضرورت دارد در همه این موارد برخورد انضباطی قاطعی صورت گیرد.
** به نتیجه رسیدن تغییرات فرهنگی زمان بر است
احمدی در این گفت و گو با بیان اینكه تغییرات فرهنگی و تربیتی زمانبر است، و زمان زیادی طول خواهد كشید تا نتیجه اقدامات مشخص شود، گفت:اما در بخش انضباطی باید بدون كوچكترین چشم پوشی برخورد شود و اگر با اولین برخوردهایی كه در میدان ورزشی ایجاد شد و به حریم ورزشی خدشه وارد كرد، برخورد قاطعی صورت می گرفت، به این وضعیت دچار نمی شدیم.
وی ادامه داد: ما می بینیم در بسیاری از كشورهای دنیا كه شاید بی توجه به مسائل ارزشی ،فرهنگی و اعتقادی باشند، با اینگونه بد اخلاقی ها برخورد حرفه ایی می كنند و به هیچ باشگاهی اجاره نمی دهند بازیكنان و تمام كسانی كه در آن باشگاه ایفای نقش می كنند حریم ها را خدشه دار كنند. اما متاسفانه ما در این بخش با ضعف جدی روبرو هستیم .
** بزودی آیین نامه جدید انضباطی تهیه و ابلاغ می شود
مشاور عالی وزیرورزش و جوانان در پاسخ به این پرسش كه آیا وزارت ورزش و جوانان تغییرات جدیدی را در آیین نامه های انضباطی اعمال خواهد كرد؟ گفت: وزارت ورزش پیگیر این موضوع است و بزودی هم معاونت توسعه ورزش قهرمانی و حرفه ایی اخباری را در این زمینه منتشر خواهد كرد و با تغییرات ایجاد شده،مسائل انضباطی در جهت اصلاح رفتارها جدی تر دنبال می شود و با افرادی كه در عرصه های ورزشی رفتارناهنجاری از خود بروز دهند قاطعانه برخورد می شود .
احمدی همچنین از برگزاری نشستی با مدیران باشگاه های فوتبال ،والیبال و بسكتبال در آینده نزدیك خبر داد و افزود: در این نشست با اتخاذ راهبرد مناسب تلاش می كنیم تا در كوتاه مدت ناهنجاری های عرصه ورزش را كمتر كنیم كه در البته این مسیر نیازمند عزم جمعی و همدلی همگانی داریم .
** اختلافات مدیریتی ارتباطی به مردم و افكار عمومی ندارد / ممنوع التصویری مشكلی را حل نمی كند
معاون فرهنگی ،آمورزشی و پژوهشی وزارت ورزش و جوانان درباره اخبار منتشر شده مبنی بر ممنوع التصویر و مصاحبه شدن علی كفاشیان از سوی سازمان صدا و سیما و ارتباط آن با موضوع شكایت از این سازمان به دلیل پرداخت نكردن حق پخش،توضیح داد: تحریم صدا و سیما از سوی ورزشی ها و بالعكس كار درستی نیست .هر دو مجموعه نهادهای حاكمیتی هستند كه با مردم سر و كار دارند و باید نسبت به تصمیمات خود دقت نظر داشته باشند.
احمدی ادامه داد: اختلافات مدیریتی ارتباطی به مردم و افكار عمومی ندارد و باید در اتاق های در بسته حل و فصل شود. درمورد اینكه مسائل در بین افكار عمومی مطرح و تبدیل به یك حاشیه شود ایراد جدی هم به صدا و سیما و هم به مدیرانی كه در عرصه ورزش حضور دارند،وارد است.
وی اظهار داشت: خیلی از مسائل اینكه بخواهد ذهن مردم را درگیر كند و برای آنها مساله شود، ارتباطی به مردم ندارد.
در مجمع سالیانه فدراسیون فوتبال كه چهارشنبه هفته گذشته ( 23دی ماه ) برگزار شد،اعضای این مجمع تصویب كردند كه به دلیل پرداخت نكردن حق پخش 225 میلیارد ریالی از سوی صدا و سیما، از این سازمان شكایت كنند كه پس از این اقدام سازمان صدا و سیما تا اطلاع ثانوی هرگونه مصاحبه و پخش تصویر از علی كفاشیان رییس فدراسیون فوتبال را ممنوع كرده است.
** فدراسیون فوتبال نسبت به برطرف كردن ضعف های تیم امید توجه كند
مشاور عالی وزیر ورزش و جوانان درباره وضعیت تیم ملی امید،گفت: این تیم به لحاظ تركیب و بازیكنان و كادرفنی تیم خوبی بوده و از آمادگی لازم هم برای كسب سهمیه المپیك برخوردار است . این احتمال می رود كه ضعف هایی داشته باشد و این رسالت فدراسیون فوتبال است كه نسبت به این موارد حساس باشد .
احمدی افزود: به نظر من تیم امید در مراحل بعدی مسابقات كار سختی پیش رو دارد اما با توجه به ظرفیتی كه در این تیم وجود دارد احتمال كسب سهمیه زیاد است البته به شرطی كه گل به خودی نزنیم یعنی ضعف های مشهود را سریع برطرف كنیم.
رقابتهای قهرمانی زیر 23 سال آسیا كه حكم انتخابی المپیك ریو 2016 برزیل را نیز دارد، با حضور 16 تیم در دوحه قطر در جریان است كه تیم امید ایران با دو پیروزی برابر سوریه و چین و یك باخت برابر قطر موفق شد به همراه قطر از گروه A به مرحله حذفی صعود كند.
سه تیم برتر این رقابتها جواز حضور در المپیك 2016را كسب خواهد كرد و تیم امید ایران در صورت كسب این سهمیه بعد از 40سال در بازیهای المپیك شركت خواهد كرد.
**درباره گزینه سرپرست كاروان ریو نظر مشورتی از وزیر ورزش درخواست نشد/ دلیل معرفی نكردن سرپرست كاروان را نمی دانم
معاون وزیر ورزش در بخش دیگری از این گفت و گو درباره تاخیر در معرفی سرپرست كاروان ورزشی ایران به ریو كه منوط به نظر مشورتی وزیر ورزش و جوانان عنوان شده است، گفت: وزیر ورزش بارها به صراحت اعلام كرد این مسائل در اختیار كمیته ملی المپیك است و آنها باید تصمیم بگیرند .
احمدی افزود: اگر وزارت ورزش و جوانان طرف مشورتی قرار بگیرد نظر خود را اعلام می كنند، این درحالی است كه در جلسات ستاد عالی بازی های المپیك و پارالمپیك كه تاكنون در محل وزارت ورزش و جوانان برگزار شده، تنها درباره كلیت این بازیها مباحثی مطرح شده و درباره این موضوع خاص ( انتخاب سرپرست كاروان) صحبتی نشده است.
وی در عین حال اظهار داشت: وزارت ورزش و جوانان اعتقاد دارد درمورد كاری كه باید از سوی كمیته ملی المپیك انجام شود باید خود كمیته نیز تصمیم بگیرد. همچنین تصمیم برای معرفی سرپرست كاروان باید ماهها قبل اتخاذ می شد،شاید آنها هم به جمع بندی در این زمینه رسیده باشند اما دلیل معرفی نكردن را نمی دانم.
معاون وزیر ورزش با تایید این نكته كه درمورد بدست آوردن هر نتیجه ای از سوی كاروان ایران در بازی های المپیك،به طور طبیعی وزارت ورزش در معرض پاسخگویی قرار خواهد گرفت،تاكید كرد: این نافی مسوولیت كمیته ملی المپیك و فدراسیون های ورزشی نیست.
احمدی خاطرنشان كرد: ورزش ما در واقع از نظرمدیریتی از سویی وجه دولتی دارد اما از طرف دیگر نهاد عمومی و غیر دولتی است كه از بعد نهاد عمومی و غیر دولتی به جهت برخورداری از یكسری امكانات بودجه ایی و سایر امتیازات، آنها هم باید پاسخگو باشند .
در حالی كه كمتر از 210 روز تا بازیهای المپیك ریو2016 فرصت باقی مانده هنوز سرپرست كاروان ریو از سوی مسوولان كمیته ملی المپیك معرفی نشده است درحالی كه براساس اساسنامه كمیته ملی المپیك، سرپرست كاروان باید از یكسال مانده به آغاز بازیها معرفی شود.
**شورای عالی ورزش با دستور معاون اول رییس جمهوری تشكیل می شود
احمدی درباره تاخیر در برگزاری نشست شورای عالی ورزش اظهار داشت: وزارت ورزش و جوانان پیگیر برگزاری نشست شورای عالی ورزش است اما یك ایراد حقوقی به تشكیل این شورا وارد بوده،از این منظر كه بعد از تشكیل وزارت ورزش پیش بینی خاصی از سوی این وزارتخانه برای تشكیل این شورا نشده است و ما هم تا تصویب قانون جدید این وزارت خانه به همان قانون قبلی سازمان تربیت بدنی استناد كرده ایم.
وی ادامه داد: وزیر ورزش و جوانان در این رابطه مكاتبه ایی با اسحاق جهانگیری معاون اول رییس جمهوری داشته است كه براساس آن قرار شده است نسبت به تشكیل این جلسه اقدام شود.
(شورای عالی ورزش با هدف تصمیم گیری های كلان در ورزش كشور به ریاست رییس جمهوری و با حضور وزیر ورزش و جوانان و هفت عضو دیگر كابینه برگزار می شود.)
**نظامنامه جامع فرهنگی در دستور كار شورای عالی انقلاب فرهنگی
معاون فرهنگی ،آموزشی و پژوهشی وزارت ورزش و جوانان در پایان این گفت و گو درباره آخرین وضعیت نظامنامه جامع فرهنگی كشور، گفت: این نظامنامه پس از اصلاح در كمیسیون مشورتی شورای عالی انقلاب فرهنگی اكنون در دستور كار این شورا قرار دارد كه امیدواریم در جلسه آینده شورا مطرح شود و بزودی بعد از تصویب به اجرا گذاشته شود.
ورزشی**9250** 1701
معاون وزیر ورزش:مدیران به هیچ وجه با بی انضباطی های اخلاقی و فرهنگی كنار نیایند
۳۰ دی ۱۳۹۴، ۱۲:۱۸
کد خبر:
81928530
تهران- ایرنا- معاون فرهنگی ،آموزشی و پژوهشی وزارت ورزش و جوانان با تاكید بر اهمیت توجه باشگاه ها و ورزشكاران به اخلاق و فرهنگ در فعالیت های خود، از مدیران عرصه ورزش خواست به هیچ وجه با بی انضباطی اخلاقی و فرهنگی كنار نیایند.