علیرضا جیلان روز یكشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: هم اینك آمار واقعی از صادرات فرش چهارمحال و بختیاری وجود ندارد كه این موضوع به دلیل صادرات آن از دیگر گمرك های كشور است.
به گفته وی، با رایزنی های انجام شده با گمرك استان هم اینك شرایط صادرات فرش چهارمحال و بختیاری از گمرك درون استان فراهم شده است.
وی افزود: در راستای ساماندهی و رونق صادرات فرش چهارمحال و بختیاری، اتحادیه صادرات فرش استان بزودی راه اندازی و برای فعالان این بخش كارت بازرگانی تجاری فرش صادر می شود.
جیلان با بیان اینكه قدمت فرش چهارمحال و بختیاری به قرن 9 بازمی گردد، ادامه داد: طی سال های اخیر فرش بافی در استان كمرنگ شده است.
رئیس اداره فرش سازمان صنعت، معدن و تجارت گفت: مطابق آمار سال های گذشته حدود 104 هزار بافنده فرش در چهارمحال و بختیاری وجود دارد كه حدود 52 هزار نفر آنها عضو هفت تعاونی روستایی و دو تعاونی شهری فرش بافی هستند.
جیلان افزود: از بافندگان قالی در چهارمحال و بختیاری حدود 19 هزار نفر بیمه قالی بافی هستند.
به گفته وی، براساس آمارهای سال های قبل به طور میانگین 200 هزار مترمربع فرش در استان تولید می شود كه 160 هزار مترمربع آن قابلیت صادرات دارد.
وی، كاربرد رنگ های زیبا با استفاده از عصاره گل ها و گیاهان و مواد اولیه طبیعی، شادابی و زنده بودن طرح ها و نقش های متنوع ، انتخاب رنگ، ثبات گیاهی گرم رنگها، پرز بلند، دقت در بافت و قیمت مناسب تر فرش چهارمحال و بختیاری نسبت به دیگر فرش های كشور را مهم ترین عامل بازار خارجی فرش استان بخصوص در آمریكا، آلمان و برخی كشورهای خلیج فارس برشمرد.
جیلان گفت: خوشبین هستیم در دوران پسا برجام با بهبود فضای صادرات از كشور، صادرات فرش استان نیز رونق خواهد گرفت.
به گفته وی، به دلیل گرم بودن رنگ فرش های چهارمحال و بختیاری برخی كشورهای سردسیر آمریكا و اروپا مثل كاندا و برخی كشورهای آفریقا و آمریكای جنوبی متقاضی فرش این استان هستند.
جیلان با بیان اینكه فرش ایران تنها كالای اقتصادی محسوب نمی شود بلكه كالای اجتماعی و فرهنگی است، گفت: بازار فرش استان بزودی احیاء می شود.
رئیس اداره فرش سازمان صنعت، معدن و تجارت افزود: برای صادرات فرش چهارمحال و بختیاری باید زیرساخت های سخت افزاری و نرم افزاری تقویت شود.
جیلان با بیان اینكه زنجیره تولید فرش در استان ناقص است ادامه داد: هم اینك تولید فرش در چهارمحال و بختیاری بر مبنای مشتری محور نیست و باید متولیان این امر به دنبال ذائقه یابی مشتری برای تولیدات باشند.
وی گفت: بیشتر فرش های چهارمحال و بختیاری را 'یلمه' بروجن، 'گبه ریزباف' اردل، فرش 'بختیاری' مناطق عشایری و مناطق بختیاری نشین و فرش چالشتری شهركرد تشكیل می دهد.
به گفته وی، براساس نظر برخی از محققان، طرح فرش 'سرو و كاج' چهارمحال و بختیاری بعنوان اصیل ترین طرح آریایی مطرح است.
به گزارش ایرنا،اكنون بخشی از فرش تولید شده در چهارمحال و بختیاری با نام اصفهان و كاشان به خارج از كشور صادر می شود و فرش بختیاری یا چالشتری در بین بازرگانان آمریكایی ،كانادایی و اروپایی به اسم اصفهان خریداری می شود.
7361/2097 /1484
شهركرد- ایرنا- رئیس اداره فرش سازمان صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری گفت: نبود بازرگان و تاجر حرفه ای در بخش فرش، گره كور و حلقه گمشده صادرات این كالا در استان است.