به گزارش خبرنگار ايرنا از روابط عمومي بنادر هرمزگان، محمد علي اصل سعيدي پور روز چهارشنبه با اشاره به اينكه بندر شهيد رجايي علاوه بر كالاي كانتينري در بخش غيركانتينري هم فعاليت دارد، افزود: هم اكنون ظرفيت تخليه و بارگيري اين بندر حدود 90 ميليون تن است كه كالاهاي نفتي، كالاي عمومي، غلات، مواد معدني و كالاهاي ديگر را شامل مي شود.
وي ادامه داد: براي تبديل بندر شهيد رجايي به يك بندر كانوني تلاش هاي گسترده اي صورت گرفته است، به گونه اي كه حتي در دوره تحريم اقتصادي كشور اين بندر از فعاليت دست نكشيد و هم اكنون نيز روند رسيدن به هدف نهايي تداوم دارد.
سعيدي پور از افزايش مساحت بندر شهيد رجايي از دو هزار و 400 هكتار به چهار هزار و 800 هكتار با پيگيري هاي اخير صورت گرفته توسط سازمان مركزي و اداره كل بنادر و دريانوردي هرمزگان خبر داد وگفت: اتفاقات عملياتي زيادي در يكسال گذشته رقم خورده كه اميدواريم طي دوره پسابرجام نتايج لازم حاصل شود.
معاون امور بندري و منطقه ويژه اداره كل بنادر و دريانوردي هرمزگان ظرفيت فعلي عمليات كانتينري بندر شهيد رجايي را 3.3 ميليون TEU كانتينر در سال اعلام كرد و بيان داشت: با تجهيز يال هاي چپ و راست ترمينال دو در آينده اي نه چندان دور، ظرفيت كانتينري اين بندر به شش ميليون TEU در سال افزايش مي يابد.
به گفته وي، احداث فاز سه پايانه كانتينري اين بندر كه هم اكنون در دست اقدام است، ظرفيت عمليات تخليه و بارگيري اين گونه كالاها را به هشت ميليون TEU در سال ارتقا خواهد داد.
اين مقام مسئول اضافه كرد: ساخت پايانه ويژه غلات و احداث يك سيلو با سرمايه گذاري بخش خصوصي در بندر شهيد رجايي در دستور كار قرار دارد كه با بهره برداري از آن، خدمات دهي به كشتي هاي حامل محموله هاي گندم پشتيباني مي شود.
معاون امور بندري و منطقه ويژه اداره كل بنادر و دريانوردي استان هرمزگان به اقدامات صورت گرفته در منطقه نفتي بندرشهيد رجايي نيز اشاره كرد و گفت: در اين بخش كه با عنوان بندر خليج فارس شناخته مي شود، بيش از 20 شركت سرمايه گذاري كرده اند و عملكرد آن به بيش از دو ميليون تن ارتقا يافته است.
سعيدي پور ميانگين عملياتي بندر شهيد رجايي را در سطح استاندارد جهاني اعلام كرد و اظهار داشت: توسعه پايانه هاي ريلي و مواد معدني بندر و ساخت پارك لجستيك خليج فارس به مساحت 2400 هكتار در حال انجام است كه هر يك مكمل فعاليت ديگر بوده و با اجراي اين طرح ها آمادگي براي نقش آفريني در دوره پسابرجام بيشتر مي شود.
سه بندر از 11 بندر تجاري اصلي كشور در استان هرمزگان واقع شده و اين استان هم اكنون 63 درصد از كل عمليات بنادر كشور را به خود اختصاص داده است.
84 درصد تخليه و بارگيري كانيتنر و 53 درصد كل عمليات كشور تنها در بندر شهيد رجايي انجام مي شود.
7198/ 6048
بندرعباس- ايرنا- معاون امور بندري و منطقه ويژه اداره كل بنادر و دريانوردي هرمزگان گفت: بزرگترين بندر ايران با توسعه پايانه هاي تخصصي كانتينري، ريلي، غلات، نفتي و مواد معدني و همچنين ساخت پارك لجستيك خليج فارس در بندر شهيد رجايي به دنبال نقش آفريني در دوره پسا تحريم است.