به گزارش ايرنا از دانشگاه آزاد اسلامي، در دهمين اجلاس هيأت امناي مركزي دانشگاه آزاد اسلامي كه به رياست آيت الله هاشمي رفسنجاني برگزار شد، تمامي پيشنهادات ارائه شده از سوي رئيس دانشگاه آزاد اسلامي كه از قبل به تأييد كميسيون دائمي هيأت امناي مركزي رسيده بود، به تصويب اعضاي هيأت امناي مركزي رسيد.
آيت الله اكبر هاشمي رفسنجاني در اين جلسه ضمن برشمردن برخي دستاوردهاي پژوهشي و فناورانه دانشگاه آزاد اسلامي نظير خودروهاي برقي و خورشيدي و موفقيت آنها در نمايشگاه هاي بين المللي، اظهار داشت: اين دانشگاه مي تواند در حل مشكلات بزرگ كشور مانند آلودگي هوا كمك كند.
وي با اشاره به ملاقات هاي خود با سفرا و مقامات بلندپايه كشورهاي خارجي، از استقبال اين مقامات براي انجام همكاري هاي گسترده با دانشگاه آزاد اسلامي خبر داد و گفت: در شرايط پسابرجام، اين موضوع يك فرصت بزرگ براي دانشگاه آزاد اسلامي است.
هاشمي رفسنجاني با قدرداني از راه اندازي سامانه هاي آزاد اكسپو و ساها در دانشگاه آزاد اسلامي، ابراز اميدواري كرد كه اين سامانه ها به تجاري سازي علم و پژوهش در كشور كمك كنند.
وي خاطرنشان كرد: براي اين كه دانشگاه بتواند به صورت بنيادي در خدمت نظام باشد، بايد تحقيق و پژوهش را جدي بگيرد.
هاشمي رفسنجاني با تأكيد بر اين كه دانشگاه آزاد اسلامي تاكنون در عرصه آموزشي به وضعيت قابل قبولي رسيده است، ابراز اميدواري كرد با تلاش ها و برنامه هاي موجود، اين موفقيت در عرصه هاي پژوهشي و تحقيقاتي نيز خود را نشان دهد.
رئيس هيات امناي دانشگاه آزاد به مشكلات كشور در زمينه آب و خاك، به پتانسيل هاي علمي و فيزيكي اين دانشگاه براي ترويج و توسعه كشاورزي علمي اشاره و توصيه كرد كه با استفاده از تكنولوژي و علم روز، براي صرفه جويي در آب، خاك و نيروي انساني، كشاورزي، گلخانه اي در دانشگاه آزاد اسلامي ايجاد شود.
وي با تأكيد بر اين كه ايران بايد به سمت استقلال غذايي برود، اين امر را هم زمينه ساز اشتغال براي دانشجويان و فارغ التحصيلان ايراني و هم زمينه ساز اكتشاف و تحقيق در زمينه كشاورزي و هم مروج آموزش به مردم و كشاورزان دانست.
رئيس دانشگاه آزاد اسلامي نيز در اين جلسه با ارائه گزارشي از فعاليت هاي دانشگاه، به روند جذب هيأت علمي در واحدهاي دانشگاه آزاد اشاره كرد و گفت: تا پايان فراخوان ثبت نام جديد جذب هيأت علمي كه خردادماه 95 خواهد بود، جمعاً 11 هزار عضو جديد با درجه دكتري تخصصي ( phd ) به مجموعه اعضاي هيات علمي فعلي دانشگاه آزاد اسلامي اضافه خواهد شد، به طوري كه در سال آينده اعضاي هيأت علمي با درجه دكتري دانشگاه آزاد بيش از 25هزار نفر خواهد بود.
حميد ميرزاده با يادآوري اينكه وظيفه دانشگاه، توليد علم و كار كيفي است، خاطرنشان كرد: دانشگاه آزاد اسلامي با تكيه بر اعضاي هيأت علمي توانمند، درصدد است به تمام برنامه هاي افق چشم انداز 1404 در زمينه علم، پژوهش و فناوري دست يابد.
وي با بيان اينكه دانشگاه آزاد اسلامي تا پايان سال جاري به هدف مورد نظر افق 1404 در جذب دانشجويان تحصيلات تكميلي مي رسد، به انجام مميزي رشته ها در 31 استان كشور اشاره كرد و گفت: دانشگاه آزاد اسلامي در امور كيفي و كيفيت آموزشي، با جديت پيش مي رود.
ميرزاده با ارائه گزارشي از برگزاري منظم 31 جلسه هيأت امناي استاني، به تصويب برنامه توسعه و بودجه دانشگاه در اين جلسات اشاره و مصوبات كامل جلسات هيأت امناي استاني را به هيأت امناي مركزي دانشگاه تقديم كرد.
**تصويب تمامي پيشنهادهاي رئيس دانشگاه آزاد اسلامي
در اين جلسه، پس از ارائه توضيحات معاون پژوهشي و فناوري دانشگاه آزاد درخصوص پژوهشگاه مركزي دانشگاه، اساسنامه اين پژوهشگاه به تصويب اعضاي جلسه رسيد.
پژوهشگاه مركزي دانشگاه آزاد اسلامي كه موافقت اصولي تاسيس را قبلاً از وزارت علوم تحقيقات و فناوري اخذ كرده بود، به منظور پاسخگويي به بخشي از نيازهاي پژوهشي كشور در زمينه علوم با تأكيد بر فناوري هاي نوين و ايجاد هم افزايي بين مراكز پژوهشي دانشگاه تأسيس و توسط دانشگاه آزاد اسلامي اداره مي شود.
اين پژوهشگاه، اهداف متعددي از جمله تقويت ارتباط صنعت و دانشگاه و اجراي پژوهش هاي چندنظمي، تقويت ارتباط با پژوهشكده هاي دانشگاه و مراكز تحقيقاتي خارج از دانشگاه، ايجاد ارزش افزوده براي دانشگاه و تجاري سازي تحقيقات، ارتباط مراكز و پژوهشكده هاي تحقيقاتي با پژوهشگاه مركزي جنبه همكاري در اجراي پروژه هاي برون دانشگاهي و حفظ ارتباط سازماني با مراكز و پژوهشكده هاي موجود دانشگاه را دنبال مي كند.
تشكيل كارگروه هاي تحقيقاتي ممتاز و انتخاب آزمايشگاه هاي پيشرفته در دانشگاه براي پژوهشگاه، توسعه و گسترش مرزهاي دانش با تأكيد بر فناوري هاي نوين و علوم بين رشته اي، چندرشته اي و فرا رشته اي، توسعه پژوهش در علوم انساني اسلامي با تأكيد بر علوم قرآني، مطالعات ميان فرهنگي، فرهنگ و ادبيات زبان فارسي، آينده پژوهي و علوم اجتماعي و همچنين ارتقاي جايگاه پژوهش و فناوري دانشگاه در تراز ملي و بين المللي از ديگر اهداف راه اندازي اين پژوهشگاه خواهد بود.
به موجب اساسنامه مصوب، اين پژوهشگاه زير نظر هيأت امنا به رياست رئيس دانشگاه و عضويت نمايندگان وزارت علوم تحقيقات فناوري، وزارت بهداشت، درمان آموزش پزشكي، نماينده معاونت علمي و فناوري رئيس جمهوري، معاون پژوهش و فناوري دانشگاه، رئيس پارك علم و فناوري دانشگاه و 3 تا 5 تن از پژوهشگران برتر كشور فعاليت مي كند.
علمي**1055**2017
تهران- ايرنا- اساسنامه پژوهشگاه مركزي دانشگاه آزاد اسلامي در هيات امناي مركزي اين دانشگاه به تصويب رسيد.