۱۴ بهمن ۱۳۹۴، ۹:۲۶
کد خبر: 81947146
T T
۰ نفر
ثبات نيروهاي متخصص درماني رويكرد مهم دانشگاه علوم پزشكي گناباد

گناباد- ايرنا- رئيس دانشگاه علوم پزشكي و خدمات بهداشتي و درماني گناباد گفت: ثبات پزشكان متخصص و فوق تخصص در گرايشهاي مختلف مهمترين رويكرد فعاليتهاي اين دانشگاه است.

دكتر رضا احمدي روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: ثابت نبودن حضور نيروهاي فوق تخصص در برخي بخشها از جمله جراحي مغز و اعصاب يكي از مشكلات مهم اين بخش محسوب مي شود.
وي اظهار كرد: پزشكان فوق تخصص غير بومي در قالب طرح موظفي وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشكي مبني بر لزوم خدمت در مناطق محروم مدت دو سال در گناباد خدمت مي كنند و پس از آن به مناطق خود باز مي گردند.
وي گفت: در اين راستا 22 پزشك متخصص از مهر ماه سالجاري براي خدمت دو ساله به دانشگاه علوم پزشكي گناباد معرفي شده اند.
احمدي افزود: تلاش مي كنيم با اقدامهايي نظير تامين امكانات رفاهي، عضويت در هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي و حقوق مناسب، ماندگاري پزشكان متخصص را در اين منطقه افزايش دهيم.
وي اظهار كرد: پزشكان فوق تخصص و متخصص براي هر روز خدمت در مراكز درماني شهرستان هاي گناباد و بجستان سه ميليون ريال و ماهانه 90 ميليون ريال دريافت مي كنند و اين به جز مبالغ دريافتي براي معاينه، درمان و عمل جراحي و امثال آن است.
وي ادامه داد: استفاده از توان نيروهاي متخصص بومي از ديگر رويكردهاي دانشگاه علوم پزشكي گناباد به شمار مي رود.
احمدي گفت: هم اكنون تعدادي از نيروهاي بومي در رشته هاي تخصص و فوق تخصص گوش و حلق و بيني، اطفال، جراحي مغز و اعصاب، طب اورژانس و روان پزشكي در برخي دانشگاههاي علوم پزشكي كشور مشغول تحصيل هستند كه بعد از اتمام تحصيلات به جمع پزشكان اين منطقه ملحق مي شوند.
وي افزود: كمبودي از نظر حضور پزشكان فوق تخصص و متخصص در زمينه هاي روماتولژي، داخلي، گوش و حلق و بيني، كليه، اطفال و زنان، آي.سي.يو ، بيهوشي، روان پزشكي و ارتوپدي در شهرستانهاي گناباد و بجستان وجود ندارد.
وي با اشاره به نبود پزشك فوق تخصص و جراح مغز و اعصاب در شهرستانهاي گناباد و بجستان از پيگيريهاي متعدد و دستور اكيد وزير بهداشت براي رسيدگي به اين مشكل خبر داد.
رئيس دانشگاه علوم پزشكي و خدمات بهداشتي و درماني گناباد ابراز اميدواري كرد تا زمان تامين اين كمبود با اهتمام وزارت بهداشت و استفاده از پزشكان متخصص بومي شاغل به تحصيل، اين مشكل در آينده نزديك رفع شود.
وي گفت: بيمارستان 200 تختخوابي علامه بهلول گنابادي به عنوان يكي از پروژه هاي نيمه تمام گناباد 95 درصد پيشرفت فيزيكي دارد و تاكنون 750 ميليارد ريال براي احداث آن هزينه شده كه از اين مبلغ 450 ميليارد ريال براي احداث و بقيه براي تجهيز آن مي باشد.
وي با اشاره به اتمام مراحل ساخت اين بيمارستان تا پايان سالجاري از قول مساعد وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكي براي تامين اعتبار تجهيز اين بيمارستان خبر داد.
وي ابراز اميدواري كرد بيمارستان علامه بهلول گنابادي در نيمه نخست سال آينده به بهره برداري برسد.
وي افزود: احداث ساختمان دانشكده پزشكي گناباد ديگر پروژه نيمه تمام اين شهر از مرداد ماه سالجاري به پيمانكار واگذار شده كه هم اكنون با پيشرفت فيزيكي 60 درصد در حال ساخت است و بر اساس تعهد پيمانكار در مرداد ماه سال آينده به بهره برداري مي رسد.
وي اعتبار مورد نياز براي تكميل اين دانشكده را 30 ميليارد ريال ذكر كرد.
احمدي گفت: عمليات اجرايي كلينيك ويژه درماني گناباد هم به تازگي آغاز شده و ساخت آن يك سال به طول مي انجامد.
وي افزود: اعتبارات دانشگاه علوم پزشكي گناباد در سال جاري با 52 درصد افزايش نسبت به سال گذشته به 180 ميليارد ريال رسيده است.
وي اظهار كرد: سرانه درمان سالانه براي هر نفر در شهرستانهاي گناباد و بجستان 900هزار ريال است.
دكتر احمدي گفت: در اجراي طرح تحول نظام سلامت اقدامهاي بسيار خوبي در حوزه بهداشت و سلامت شهرستانهاي گناباد و بجستان انجام شده كه از جمله آنها مي توان به پرداخت 60 ميليارد ريال بابت فرانشيز حق بيمه بيماران در مراكز درماني و بيمارستانها از پانزدهم ارديبهشت ماه سالجاري تاكنون اشاره كرد.
وي ديگر نتايج اجراي طرح تحول نظام سلامت در شهرستانهاي گناباد و بجستان را تكريم ارباب رجوع، كاهش دغدغه بيماران در تامين هزينه هاي درماني و افزايش مطالبه گري آنان بابت درمان از مسئولان و متوليان مربوطه و افزايش كيفيت در ارايه خدمات بهداشتي و درماني برشمرد.
وي اظهار كرد: دانشگاه علوم پزشكي و مراكز وابسته در آمادگي خوبي براي مقابله با ويروس آنفلوآنزا هستند و تدابير لازم براي پيشگيري، درمان و جلوگيري از ابتلا به اين بيماري انديشيده شده است.
هم اكنون حدود 1400 دانشجو در 22 رشته و مقطع تحصيلي در دانشكده هاي پزشكي، پيراپزشكي، بهداشت و پرستاري و مامايي دانشگاه علوم پزشكي گناباد مشغول تحصيل هستند.
حدود 120 هزار نفر جمعيت شهرستانهاي گناباد و بجستان در جنوب استان خراسان رضوي زيرپوشش خدمات دانشگاه علوم پزشكي گناباد قرار دارند.
استان خراسان رضوي داراي چهار دانشگاه علوم پزشكي گناباد، سبزوار، تربت حيدريه و مشهد و دو دانشكده پزشكي نيشابور و تربت جام است.
2095/ 6053