۱۴ بهمن ۱۳۹۴، ۱۲:۰۶
کد خبر: 81947437
T T
۰ نفر

چالش آلودگي هوا در گرو انرژي‌هاي نو

۱۴ بهمن ۱۳۹۴، ۱۲:۰۶
کد خبر: 81947437
چالش آلودگي هوا در گرو انرژي‌هاي نو

تهران- ايرنا- روزنامه ابتكار در يادداشتي با قلم اميرحسين اسماعيلي خجسته در شماره چهارشنبه 14 بهمن، مي نويسد: آلودگي هوا و محيط زيست معضلي است كه اين روزها براي همگان نمايان و به يكي از دغدغه‌هاي اجتماعي و ملي تبديل شده است.

در اين يادداشت مي خوانيم: يكي از علل مهم و شاخص آن عدم توجه به روند مصرف سوخت‌هاي فسيلي و بي‌توجهي به پيامدهاي زيست محيطي ناشي از آن بوده است. با توجه به اينكه اتكا به منابع عظيم نفت و گاز طبيعي يك خطاي راهبردي است اكنون بيش از هر زمان ديگر توجه به انرژي‌هاي تجديد پذير و پاك مانند انرژي خورشيدي و باد و زيست توده در كشور احساس مي‌شود. از طرفي با حفظ منابع تجديدپذير مي‌توانيم اين ثروت ملي را براي آيندگان به ارمغان بگذاريم. سوخت‌هاي فسيلي علاوه بر تخريب محيط زيست و آلودگي هوا منابع تجديد ناپذير محسوب مي‌شوند و اين منابع دير يا زود به پايان مي‌رسند. بنابراين پيش از مواجه شدن با بحران انرژي در كشور بايد با استفاده از انرژي‌هاي نو در مسير توسعه پايدار و سوخت پاك گام برداريم.
از طرفي تامين انرژي پايدار از سياست استراتژيك هر كشور بوده و به عبارتي مي‌توان گفت افزايش تقاضاي انرژي بهينه شده به معناي صنعتي‌تر شدن و توسعه يافتگي جوامع تلقي مي‌شود لذا چگونگي تامين اين حجم از انرژي حائز اهميت خواهد بود. در حال حاضر كشورهاي تراز اول صنعتي و اقتصادي دنيا از جمله آمريكا، آلمان، ژاپن و حتي اخيرا اكثريت كشورهاي نفت خيز حاشيه خليج فارس از جمله قطر، امارات و حتي عربستان در عرصه تكنولوژي بهره برداري از انرژي‌هاي نو در حال رقابت و پيشرفت هستند كه ضمن تامين انرژي پايدار فرصت‌هاي شغلي فراواني نيز فراهم كنند.
اين مهم نشان دهنده عزم جهاني در راستاي كاهش آلودگي‌هاي زيست محيطي ناشي از سوخت‌هاي فسيلي و انتشار گازهاي گلخانه‌اي است زيرا هوا مرزهاي بين‌المللي را به رسميت نمي‌شناسد و هيچ كس در تهاجم هواي آلوده در امان نخواهد بود.سهولت دسترسي به منابع عظيم نفت و گاز فقدان سياست‌هاي حمايتي با توجه به هزينه‌هاي نسبتا بالاي سرمايه گذاري اوليه انرژي‌هاي تجديد پذير، عدم وجود قوانين و مقررات تسهيل كننده فقدان پذيرش اجتماعي و ضعف آگاهي شهروندان به عنوان مصرف كننده نهايي سبب بروز موانع رشد استفاده از اين انرژي‌هاي پاك شده است. سياست كلي نظام كه با تاييد رهبر معظم انقلاب ابلاغ شده حاكي از آن است كه تا سال 1404 ده درصد از برق كشور بايد از منابع تجديد پذير تامين شود. اين را هم در نظر داشته باشيم كه خوشبختانه ايران در منطقه كمربند ماكزيمم تابش انرژي خورشيد قرار دارد كه اين موهبت و نعمت الهي سبب شده كه بيش از 3.2 كشور قابليت بهره برداري با راندمان بالا از انرژي خورشيد را داشته باشد.
*منبع: روزنامه ابتكار، 14 بهمن 1394
**گروه اطلاع رساني**9368**2002**9131
۰ نفر