۱۴ بهمن ۱۳۹۴، ۱۳:۲۳
کد خبر: 81947603
T T
۰ نفر
حمايت معاونت علمي رياست جمهوري از برگزاري استارت آپ ها درزمينه پسماند

تهران-ايرنا-مديركل دفتر تجاري سازي فناوري معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري از برگزاري استارت آپ هايي با موضوع پسماند و حمايت از آن ها بعد از تبديل شدن به شركت دانش بنيان خبر داد.

به گزارش خبرنگار علمي ايرنا، اسماعيل قادري فر روز چهارشنبه در همايش ملي مديريت پسماند صنعتي، بيمارستاني و دارويي در دانشگاه تهران افزود: همچنين معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري آماده است تا از كسب و كار فناورانه در زمينه پسماند نيز حمايت كند.
وي با اشاره به اينكه يكي ازمشكلات فعلي كشور پسماند و بازيافت آن است اظهار كرد: روزانه 6 تا 10 هزار تن زباله خانگي، صنعتي و ويژه در كشور توليد مي شود كه مديريت اين حجم زياد نياز به برنامه ريزي همه جانبه و همكاري تمام دستگاه ها دارد.
وي تاكيد كرد: مديريت پسماند در كشور بيش از آنكه يك موضوع فناورانه باشد يك موضوع فرهنگي است زيرا در بحث تفكيك از مبدا مشكل اساسي داريم بنابراين با فرهنگ سازي مي توان اين مديريت را از آشپزخانه ها آغاز كرد كه بهترين مكان براي فرهنگ سازي و آموزش مدارس است.
قادري فر با بيان اينكه در زمينه مديريت پسماند دو چالش فني و اجرايي وجود دارد گفت: در اين زمينه فناوري هاي روز دنيا وارد كشور نشده است و دانش فني به روز را در زمينه مديريت پسماند نداريم، مجموعه كهريزك يك مجموعه هزار هكتاري است كه زباله ها در آن دفن مي شوند و تمام تلاش شهرداري اين است كه آنرا كنترل كند تا مشكلي براي سلامت افراد پيش نيايد در حالي كه هيچ فناوري در آن به كار نرفته است.
مدير كل دفتر تجاري سازي فناوري معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري تاكيد كرد: شايد با ادامه اين روند 5 تا 10 سال آينده با خطر بزرگي در حوزه محيط زيست مواجه شويم.
وي به اقدامات معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري در زمينه مديريت پسماند اشاره كرد و گفت: مي توانيم از فرصت ايجاد شده در پسا تحريم براي واردات و خريد فناوري به داخل كشور استفاده كنيم، اگريك شركت دانش بنيان توان اين را داشته باشد كه بتواند در قالب يك همراه با شركت هاي خارجي در خصوص فناوري مديريت پسماند همكاري كند و در قالب همكاري مدل شركت ثالثي ايجاد كند، معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري از آن حمايت مي كند.
وي تاكيد كرد: ديدگاه ما اين است كه يك بخش خصوصي قدرتمند در قالب يك شركت دانش بنيان قوي مي تواند در زمينه مديريت پسماندها موفق عمل كند، زيرا اين كار در ابتدا اقتصادي نيست اما به مرور به صرفه اقتصادي مي رسد از اين رو در ابتداي كار نيازمند شركتي قدرتمند هستيم.
قادري فر گفت: موضوع مديريت پسماند در كشور يك پديده اقتصادي اجتماعي است يعني اگر بخواهيم به پسماند به عنوان طلاي كثيف و يك منبع درآمد نگاه كنيم بايد به فرهنگ سازي توجه بيشتري شود كه بر اين اساس بايد تفكيك زباله از مبدا در اولين گام جدي گرفته شود.
همايش ملي مديريت پسماند صنعتي، بيمارستاني و دارويي 14 و 15 بهمن ماه در دانشگاه تهران برپا است.
علمي 9014**1440
۰ نفر