۱۵ بهمن ۱۳۹۴، ۱۲:۴۱
کد خبر: 81949077
T T
۰ نفر
گلايه مرغداران خراسان رضوي از اظهارات غيركارشناسي در مورد اين صنعت

مشهد- ايرنا- 100 نفر از توليدكنندگان مرغ روز پنجشنبه با حضور در اداره كل دامپزشكي خراسان رضوي نسبت به اظهار نظر يكي از نمايندگان عضو كميسيون كشاورزي مجلس شوراي اسلامي در خصوص تزريق هورمن به مرغهاي گوشتي ابراز ناخرسندي كردند.

مديرعامل شركتهاي تعاوني طيور گوشتي خراسان رضوي در اين خصوص به خبرنگار ايرنا گفت: اينگونه اظهار نظرها به هيچوجه صحت ندارد و تنها تاثير منفي بر ميزان مصرف و صادرات مرغ خواهد داشت.
حسين فاطمي افزود: مرغداران در توليد زحمات زيادي مي كشند و به هيچوجه به مرغهاي گوشتي هورمون تزريق نمي كنند.
وي با اشاره به كيفيت بالاي مرغ گوشتي توليد خراسان رضوي و صادرات آن به كشورهاي همسايه و حتي روسيه ادامه داد: از 50 كشتارگاه واجد شرايط تنها هشت كشتارگاه مجوزها و شرايط صادرات به روسيه گرفته اند و اين نشانگر سطح كيفي بالاي توليد مرغ در اين استان است.
وي گفت: علت تجمع مرغداران در برابر اداره كل دامپزشكي خراسان رضوي درخواست رسيدگي و پاسخ دادن اين اداره كل به چنين اظهار نظرهايي است.
عضو دامپزشك كميسيون كشاورزي مجلس روز 12 بهمن ماه جاري در گفت و گو با خبرگزاري خانه ملت نسبت به مصرف هورمون تزريقي در صنعت طيور هشدار داده بود.
دكتر علي ايرانپور گفته بود: وزارت بهداشت و سازمان دامپزشكي بايد چتر نظارتي خود را بر توليد بهداشتي مرغ باز كنند.
عضو كميسيون كشاورزي، آب و منابع طبيعي مجلس شوراي اسلامي افزوده بود: تزريق هورمون به مرغ براي رشد سريعتر مي تواند پيامدهاي مخرب غيربهداشتي براي مصرف كننده ببار آورد.
دو هزار و 270 واحد مرغداري در خراسان رضوي فعاليت دارد كه 1370 واحد آن از پروانه و مجوز فعاليت برخوردار هستند.
ايرنا مشهد پيش از اين ميزگردي تخصصي با حضور نايب رئيس اتحاديه سراسري مرغداران گوشتي، معاون سلامت اداره كل دامپزشكي خراسان رضوي، رئيس اداره نظارت بر بهداشت عمومي اين اداره كل، كارشناس اداره نظارت بر بهداشت مواد غذايي و نيز مدير روابط عمومي دامپزشكي خراسان رضوي در همين مورد برگزار كرد كه روز 13 بهمن ماه منتشر شده است.
بر اساس اظهارات كارشناسان و مسئولان ذيربط در اين ميزگرد فرآيند تبديل جوجه به مرغ بالغ طي 40 روز و تسري اين روند در صنعت مرغداري حاصل اصلاح نژاد ماكيان است.
در واقع نوع ژن مرغ شرايط را براي مرغداران فراهم مي كند كه در مدت كوتاهي مرغها را پرورش دهند. رژيم غذايي سرشار از پروتئين، املاح معدني، انواع ويتامين و اسيدهاي آمينه طيور تحت نظر دامپزشك همچنين ايجاد شرايط محيطي مناسب و كاربرد داروهاي از جمله آنتي بيوتيك موجب مي شود كه سرعت پرورش مرغ نسبت به گذشته افزايش چشمگيري داشته باشد. لذا اين باور كه داروهاي هورموني سبب اين سرعت در پرورش مرغ شده اند به كلي فاقد صحت است.
نايب رئيس اتحاديه سراسري مرغداران گوشتي در ميزگرد ايرنا در مشهد گفت: برخي مردم تفاوت ميان آنتي بيوتيك با هورمون را نمي دانند.
وي افزود: عرضه مرغ فاقد آنتي بيوتيك در برخي فروشگاهها اين تصور نادرست را ايجاد كرده كه ساير مرغهاي توليدي داراي هورمون هستند.
ساسان سروري ادامه داد: از هيچگونه هورمون و ديگر عوامل شيميايي رشد در صنعت پرورش طيور ايران استفاده نمي شود.
نايب رئيس اتحاديه سراسري مرغداران گوشتي افزود: استفاده از هورمون در صنعت طيور ايران شايعه اي بي اساس است زيرا تجويز هورمون رشد در تغذيه مرغ گوشتي براي واداشتن آن به رشد سريع و ناگهاني نه تنها مفيد نيست بلكه زيان آور بوده و توجيه اقتصادي نيز ندارد.
وي غيرقانوني بودن، هزينه زياد، فقدان تاثير هورمون و اثرات منفي آن بر عملكرد طيور، دستيابي به شناخت دقيقتر نيازهاي غذايي طيور و اصلاح ژنتيكي را از دلايل عدم استفاده از هورمون در صنعت مرغداري برشمرد.
سروري ادامه داد: پيشينه استفاده از هورمون در دامپزشكي مربوط به كشورهاي اروپايي و آمريكايي آن هم در زمان گذشته است كه براي پرورش نشخواركنندگاني مانند گاو و گوساله كاربرد داشته است.
وي گفت: برخي بر اين تصور اشتباه هستند كه اگر جوجه ها در عرض مدت كوتاهي خوب رشد كرده و تبديل به مرغ مي شوند، پس حتما از هورمون براي پرورش آنها استفاده مي شود حال آنكه دليل اين موضوع اصلاح ژنتيكي و تغذيه مناسب در فرآيند پرورش طيور است.
نايب رئيس اتحاديه سراسري مرغداران گوشتي افزود: در پي پيشرفتهاي علمي در عرصه اصلاح ژنتيكي دام و طيور طي چند دهه اخير طول دوره پرورش جوجه هاي گوشتي براي دستيابي به وزن دو كيلوگرم از 70 روز به 35 روز كاهش يافته است.
وي ادامه داد: استفاده از 'هورمون رشد' هزينه بالايي مي برد چنانكه اگر يك ميليگرم هورمورن به هر جوجه تزريق شود هزينه آن از ارزش يك مرغ به تنهايي بالاتر خواهد بود لذا استفاده از هورمون رشد در پرورش طيور به هيچوجه توجيه اقتصادي ندارد.
سالانه دو ميليون تن گوشت مرغ در 22 هزار مرغداري در سطح ايران توليد مي شود و در اين ميان استانهاي اصفهان، مازندران و خراسان رضوي داراي بيشترين ظرفيت توليد هستند.
خراسان رضوي با توليد سالانه 135 هزار تن گوشت مرغ هم اكنون رتبه سوم كشور را در اين زمينه به خود اختصاص داده است.
7496/1858