به گزارش روز پنجشنبه ايرنا به نقل از روابط عمومي دانشگاه علوم پزشكي، خدمات بهداشتي و درماني قزوين در اين ارزيابي توجه به موضوع آموزش به مردم و كادر بهداشتي و درماني، داشتن مديريت عالي در فرآيند پذيرش و درمان بيماران و نيز تهيه و توزيع به موقع داروي مورد نياز آنان در كنار تلاش براي كاهش ميزان مرگ و مير ناشي از اين بيماري، مهم ترين شاخص هاي انتخاب استان هاي برتر بوده است.
براين اساس، آزمايشگاه مرجع استان قزوين به عنوان يكي از 13 آزمايشگاه برتر كشور با امكان پذيرش نمونه آنفلوآنزا و داشتن تجهيزات مناسب، به عنوان آزمايشگاه معين وظيفه پذيرش نمونه هاي ارسالي از دو استان همجوار را نيز به عهده دارد.
متخصص عفوني در مركز آموزشي و درماني بوعلي سينا قزوين در باره اين بيماري اظهار كرد: آنفلوانزا، شايع ترين بيماري ويروسي فصل سرما است كه دستگاه تنفسي را درگيـر كرده و مسري نيز مي باشد.
دكتر بهزاد بيژني با اشاره به اينكه درمان هاي مورد استفاده در آنفلوآنزا تنها به منظور بهبود علايم بيمار كاربرد داشته و بيشتر بيماران به استراحت نياز دارند، يادآور شد: آنتي بيوتيك بر ويروس اين بيماري تاثيري ندارد اما براي درمان عوارض بيماري مانند عفونت ريه و سينوزيت به كار مي رود.
اين عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي قزوين با اشاره به اينكه اين بيماري مجاري تنفسي فوقاني و تحتاني را درگير كرده و در حالت فوقاني علامت شاخص آن تب، سردرد و درد عضلات شديد مي باشد، تاكيد كرد: ساير علايم بيماري آنفلوآنزا گرفتگي بيني، آبريزش، عطسه و سرفه خشك مي باشد.
به گفته اين پزشك، در حالت تحتاني (عفونت ريه) تنگي نفس علامت بارز آنفلوانزا بوده و فرد داراي اين علامت بايد به مراكز درماني مراجعه كند.
وي روبوسي، دست دادن و هرگونه تماس دست هاي آلوده را مهمترين عامل انتقال اين بيماري عنوان و اعلام كرد: ويروس آنفلوآنزا از طريق ذرات تنفسي هنگام عطسه و يا سرفه نيز مي تواند منتقل شود.
اين عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي قزوين مهمترين راه پيشگيري از آنفلوانزا را دست ندادن با افراد آلوده به اين بيماري
و آلودگي زدايي از طريق شست و شوي دست ها با آب و صابون عنوان كرد.
وي با اشاره به تزريق واكسن آنفلوآنزا به افراد بالاي شش ماه در كشورهاي پيشرفته، افزود: براساس آخرين دستورالعمل وزارت بهداشت و درمان كشور، واكسن آنفلوانزا براي تمام كاركنان بهداشت و درمان اجباري بوده و براي افراد مسن، افرادي كه سيــــستم ايمني بدن آنان ضعيف بوده و افراد مبتلا به بيماري هاي مزمن قلبي، ريوي و كليوي توصيه شده است.
دكتر بيژني خاطرنشان كرد: با توجه به اين كه ويـــــروس آنفلوآنزا به طور مرتب تغيير شكل مي دهد، براي استفاده بايد از واكسن هاي جديد مربوط به همان سال استفاده كرد.
استاديار دانشگاه علوم پزشكي قزوين اضافه كرد: هرچند تزريق واكسن آنفلوآنزا در اوايل پاييز و به منظور حفظ ايمني در برابر انواع جديد ويروس اين بيماري توصيه مي شود اما تزريق ديرتر آن براي افراد در معرض خطر مانعي ندارد.
8054/7388
قزوين - ايرنا - رييس مركز مديريت بيماري هاي وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي در اجلاس روساي دانشگاه هاي علوم پزشكي كشور با معرفي هشت استان برتر در زمينه كنترل بيماري آنفلوانزا و درمان به موقع افراد مبتلا، دانشگاه قزوين را داراي رتبه پنجم معرفي كرد.