به گزارش ايرنا كيومرث چوب تاشاني روز جمعه در حاشيه افتتاح انبار سيب زميني روستاي تازه آباد شهرستان قروه افزود: مساحت محصولات باغي و زراعي در استان كردستان شش هزار هكتار است كه از اين تعداد هزار هكتار آبي و پنج هزار ديمي است كه همزمان با اجراي طرح توسعه باغات، فرآوري نيز انجام مي شود.
به گفته وي حوزه دام و طيور از ديگر فعاليت ها و اولويت استان كردستان است كه در حال اشباع است
چوپ تاشاني به اولويت شهرستان قروه براي سرمايه گذاري اشاره كرد و افزود: اولويت شهرستان قروه انبارها و فرآوري محصول سيب زميني و خيار است.
وي به اهميت فرآوري محصول خيار در شهرستان قروه اشاره كرد و اظهار كرد: توليد ساليانه محصول خيار در اين شهرستان 38هزار تن است و با ايجاد صنايع فراوري اين محصول به صورت خام خارج نمي شود و باعث ارزش افزوده براي اين محصول مي شود.
رئيس اداره بررسي طرح هاي سازمان جهاد كشاورزي كردستان با اشاره به اينكه كشاورزي از زير ساخت ها و بسترهاي مناسب توسعه شهرستان قروه است گفت: پتانسيل و استعداد شهرستان قروه در بخش كشاورزي دو محصول سيب زميني و خيار است.
به گفته وي صنايع تبديلي يك زيربخش در جهاد كشاورزي محسوب مي شوند كه تمام زيربخش هاي ديگر را تامين مي كنند بنابراين بايد شرايطي فراهم شود تا توليد سيب زميني، درامدي مناسبي داشته باشد و ايجاد انبار ذخيره سازي سيب زميني به اين امر كمك مي كند.
وي تاكيد كرد: بايد تلاش كرد تا انبارهاي بدون مجوز صاحب مجوز شوند و زمينه اي ايجاد شود تا كارخانه ها به راحتي محصولات انبارها را دريافت كنند.
اين مسئول با اشاره به لزوم احداث كارخانه فراوري سيب زميني در قروه تصريح كرد: ايجاد كارخانه فراوري محصولات سيب زميني به سرمايه گذاري 380 ميليارد ريالي نياز دارد و در تلاش هستيم تا اين كار را در اولويت قرار دهيم.
وي با اشاره به اينكه بيشترين ظرفيت انبار و سردخانه هاي استان در شهرستان هاي قروه و دهگلان است گفت: 9 سردخانه و 41 انبار نگهداري محصولات كشاورزي در شهرستان قروه فعال است كه ظرفيت نگهداري 50 هزار تن محصول را دارند.
چوپ تاشاني با اشاره به افتتاح انبار سيب زميني روستاي تازه آباد شهرستان قروه افزود: اين طرح با ظرفيت توليد ساليانه 500 تن با سرمايه گذاري سه ميليارد و 800 ميليون ريال به بهره برداري رسيد.
شهرستان قروه داراي 50 انبار و سردخانه جهت نگهداري محصولات كشاورزي است.
شهرستان قروه در 90 كيلومتري شرق كردستان واقع شده است.
7345/1903
سنندج-ايرنا- رئيس اداره بررسي طرح هاي سازمان جهاد كشاورزي كردستان گفت: با توجه به اينكه هر ساله اولويت سرمايه گذاري به تفكيك شهرستان ها صورت مي گيرد اولويت استان كردستان در سال جاري فرآوري محصولات باغي و زراعي است.