۱۸ بهمن ۱۳۹۴، ۱۱:۲۹
کد خبر: 81952697
T T
۰ نفر
ایران درحوزه پروبیوتیك ها رتبه اول منطقه را دارد

تهران - ایرنا -رئیس سومین همایش ملی پروبیوتیك و غذاهای فراسودمند گفت: ایران از نظر علمی در حوزه پروبیوتیك ها در رتبه نخست منطقه قرار دارد و پیشگام تولید صنعت این فرآورده ها در منطقه است.

به گزارش خبرنگار سلامت ایرنا، مریم تاج آبادی روز یكشنبه در سومین همایش ملی پروبیوتیك و غذاهای فراسودمند افزود: با كنترل بیماری های واگیر، تغذیه صنعتی یكی از مهم ترین عوامل بروز بیماری های غیرواگیر به شمار می رود.
رئیس انجمن پروبیوتیك ها و غذاهای فراسودمند، ادامه داد: تغذیه صنعتی موجب كاهش تنوع میكروب های مفید محصولات غذائی شده و سطح سلامت عمومی را كاهش داده است؛ بنابراین با استفاده از فرآورده های پروبیوتیك می توان محصولات غذائی را غنی سازی كرد كه طی 10 سال اخیر گام های بزرگی در این زمینه برداشته ایم.
رئیس همایش ملی پروبیوتیك اظهار امیدواری كرد كه در آینده ای نزدیك، فرآورده های پروبیوتیك نزدیك به استانداردهای بین المللی تولید كنیم.
تاج آبادی تصریح كرد: اكنون مقاومت های آنتی بیوتیكی كشور را تهدید می كند و جهان با مساله عفونت های بیمارستان روبه رو است كه ایران به دلیل وجود مقاومت های آنتی بیوتیكی مشكلات بیشتری در این زمینه دارد.
وی افزود: متاسفانه مصرف آنتی بیوتیك ها در دام ها به عنوان محرك رشد رایج است در حالی كه در كشورهای دیگر این مساله ممنوع است؛ بنابراین ارتقاء شناخت عمومی دامپزشكان، متولیان تولید و عموم مردم در خصوص پروبیوتیك ها باید مورد توجه قرار گیرد.
تاج آبادی تاكید كرد: در كشورها پیشرفته، پروبیوتیك ها بخش عمده ای از محصولات غذایی را تشكیل می دهند چون مردم این محصولات را می شناسند اما متاسفانه پروبیوتیك ها در ایران جایگاه مطلوبی ندارند.
پروبیوتیك ها ارگانیك های زنده در فرآورده های غذائی و مكمل ها به شمار می آیند كه با داشتن باكتری های مفید، سیستم گوارشی و ایمنی بدن را حفاظت می كنند.
غذاهای عملگرا (Functional Food) یا فراسودمند، غذاهائی شبیه غذاهای متعارف و معمولی هستند اما زمانی كه به‌عنوان بخشی از رژیم غذایی مصرف می‌شوند، مزایای فیزیولوژیك از خود نشان می‌دهند و علاوه بر خواص تغذیه‌ای پایه در كاهش خطر ابتلا به بیماری‌های سخت و مزمن هم مؤثرند. محصولاتی كه به‌صورت بالقوه دارای خواص مفید و كمك‌كننده باشند، مثل غذاهای اصلاح شده یا تركیبات غذایی مفید كه در محتوایشان علاوه بر خواص تغذیه‌ای سنتی دارای مزایای سلامتی بخش نیز هستند هم جزء غذاهای عملگرا به شمار می‌آیند.
با وجود این، غذای فراسودمند می‌تواند غذائی طبیعی باشد یا اینكه غذائی باشد كه تركیبات سلامت بخش به آن اضافه و تركیبات ساختمانی مضر از آن حذف شود؛در این میان، غذاهائی كه یك یا چند تركیب آن مورد اصلاح قرار گرفته است نیز عملگرا یا فراسودمند به حساب می‌آیند.
سومین همایش ملی پروبیوتیك و غذاهای فراسودمند با شعار ارتقاء آگاهی عمومی توسط انجمن پروبیوتیك و غذاهای فراسودمند ایران از 18 تا 20 بهمن در تالار همایش های بین المللی دانشگاه شهید بهشتی برپاست.
پیشگیری، درمان و سلامت جامعه ، فناوری تولید پروبیوتیك ها ، روش های نوین در جداسازی ، تعیین ویژگی و شناسائی پروبیوتیك ها و پروبیوتیك ها در صنعت دام ، طیور و آبزیان از محورهای این همایش به شمار می آید.
اجتمام**9185**9132**1776
۰ نفر