به گزارش ایرنا، تفاوت قیمت سوخت در ایران نسبت به كشورهای همسایه از عوامل اصلی قاچاق بنزین، گازوئیل و انواع سوخت در كشور بوده است.
در این میان، جذابیت قاچاق گازوئیل نسبت به سایر انواع سوخت بیشتر بوده به گونه ای كه تخمین زده می شود بیش از 80 درصد قاچاق سوخت در كشور مربوط به گازوئیل است.
بررسی های انجام شده در سال های گذشته، نشان می دهد تعداد قابل توجهی از خودروهای بنزینی و دیزلی هیچ ترددی در جاده های كشور نداشته و فقط كارت سوخت آنها در جایگاه ها مورد استفاده قرار می گرفته كه از سوءاستفاده گسترده حكایت داشته است.
برای مقابله با قاچاق، دولت از اردیبهشت ماه امسال اقدام به حذف سهمیه بندی، واقعی سازی و یكسان سازی نرخ بنزین كرد كه توانست تا حد زیادی قاچاق را كنترل كند.
همچنین از ابتدای مهرماه امسال نیز طرح عرضه گازوئیل به ازای پیمایش اجرا شد كه نقش گسترده ای در كاهش مصرف و جلوگیری از قاچاق این سوخت داشت.
مدیرعامل شركت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران درباره آخرین وضعیت قاچاق سوخت در كشور نیز گفت: از زمانی كه بنزین تك نرخی شد، رشد مصرف بیشتر شهرها و مناطق مرزی كشور كمتر از رشد مصرف كشور بوده است كه این موضوع نشان دهنده نبود تمایل به قاچاق بنزین است.
وی، به تفاوت خیره كننده نرخ سه هزار ریالی هر لیتر گازوئیل با قیمت های منطقه ای و بین المللی اشاره و اضافه كرد: این حامل انرژی همچنان برای قاچاق جاذبه دارد، به همین دلیل امسال بر اساس مصوبه پارسال هیات دولت، عرضه گازوئیل در بخش حمل و نقل بر اساس پیمایش انجام می شود.
مدیرعامل شركت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران ادامه داد: از ابتدای مهرماه امسال عرضه گازوئیل در بخش حمل ونقل، براساس اطلاعات بارنامه و میزان پیمایش انجام می شود.
مدیرعامل شركت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران گفت: از ابتدای آغاز طرح عرضه گازوئیل، بخش حمل ونقل براساس پیمایش از مهرماه تا پایان آذرماه، مصرف این حامل انرژی نسبت به مدت مشابه پارسال ١٥ درصد (معادل هشت میلیون لیتر) كاهش یافته است.
سجادی گفت: با اجرایی شدن برنامه جامع اقدام مشترك (برجام) پیش بینی می شود با تحرك اقتصادی در كشور مصرف سوخت نیز افزایش یابد.
مدیرعامل شركت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران گفت: میزان كشف قاچاق فرآورده های نفتی در هفت ماه نخست امسال نسبت به مدت مشابه پارسال در بخش گازوئیل، بنزین، نفت كوره و نفت سفید به ترتیب ٥٠، ٤٠، ٣٦ و ١٢ درصد كاهش داشته است، از این رو در مجموع میزان كشف، روندی كاهشی داشته است.
از ابتدای آذر ماه امسال، بنزین معمولی به صورت تك نرخی و با قیمت 10هزار ریال و بنزین سوپر با قیمت 12 هزار ریال در جایگاه های كل كشور عرضه می شود.
اقتصام(2)**2022** 2023
جذابیت قاچاق گازوئیل به كشورهای همسایه
یكسان سازی نرخ بنزین، قاچاق سوخت را كاهش داد
۱۸ بهمن ۱۳۹۴، ۱۶:۳۶
کد خبر:
81953351
![یكسان سازی نرخ بنزین، قاچاق سوخت را كاهش داد یكسان سازی نرخ بنزین، قاچاق سوخت را كاهش داد](https://img9.irna.ir/old/Image/1394/13941118/81953351/N81953351-70502189.jpg)
تهران- ایرنا- قاچاق سوخت در كشور پس از یكسان سازی نرخ بنزین و اجرای طرح عرضه گازوئیل به ازای پیمایش روندی كاهشی یافته به گونه ای كه در هفت ماه نخست امسال نسبت به مدت مشابه پارسال میزان كشف گازوئیل قاچاق 50 و بنزین 40 درصد كاهش یافته است.