طيفي از جامعه بر اساس قانون براي نخستين بار مشمول شرايط اخذ راي مي شوند و آنان نوجواناني هستند كه نخستين تجربه مشاركت سياسي خود را از سر مي گذرانند و حضور پرشورشان در پاي صندوق هاي راي در صورتي كه با آگاهي و تعهد همراه باشد به مثابه جشن تكليف سياسي و گام نهادن به دنياي بزرگسالي است.
رسيدن به بلوغ فكري و خودباري در تصميم، مهمترين چيزي است كه راي اولي ها بايد به آن دست يابند چرا كه اين مرحله از زندگي آنان به معناي گذار از كودكي است و آنچه به عنواي راي در صندوق ها مي ريزند به صورت مستقيم بر سونوشت كشور و شهرشان اثر مي گذارد.
نوجوانان در اين جشن تكليف سياسي مصمم هستند شعور سياسي خود را بسنجند و به پاي صندوق راي مي آنيد و گزينه ها را سبك و سنگين مي كنند تا بر مبناي تفكر و عقلانيت خود را محك بزنند.
يكي از راي اولي ها در اراك گفت: براي نخستين بار شرايطي مهيا شده كه در تصميم هاي كلان كشور سهيم شوم و اين مهم شادي زيادي را در وجودم ايجاد كرده اما به مسئوليت سنگين راي كه به صندوق مي اندازم نيز آگاهم.
محدثه مسلمي دانش آموز رشته تجربي افزود: از افراد مختلف مي شنوم كه از كاستي هاي سخن مي گويند و من فكر مي كنم اگر مي خواهيم اصلاحي ايجاد شود ، خود ما هستيم كه بايد راي درست به افراد توانمند بدهيم.
وي درباره انتظار خود از داوطلبان انتخابات گفت: انتظار دارم هرآنچه كه در تبليغات نامزدها مطرح مي شود در صورت انتخاب شدن جامه عمل بپوشد و به هيچ وجه نمي خواهم به كسي راي بدهم كه حرف و عملش يكي نباشد.
وي با يادآوري اينكه تجربه لازم براي حضور در انتخابات را ندارد، گفت: براي انتخاب شايسته از نظرات پدر و مادرم و كساني كه از آن ها راهنمايي مي گيرم استفاده مي كنم.
اين راي اولي گفت: وقتي رفع تحريم ها و اجرايي شدن برجام را از رسانه ها شنيدم به كشور خود باليدم و دلم مي خواهد با حق رايي كه به من داده شده ، انتخابي داشته باشم كه مسير موفقيت هاي كشور روز به روز هموارتر شود.
وي گفت: از نماينده اي كه انتخاب مي كنم انتظار دارم براي ايجاد اشتغال و ازدواج جوانان بيش از گذشته برنامه داشته باشد و در فراهم شدن اشتغال تبعيض جنسيتي به حداقل برسد.
كيميا رضايي راي اولي ديگر گفت: با حق راي در انتخابات پيش رو احساس مي كنم دوباره متولد شده ام اما اين بار تولد فكر و شعور سياسي من است و براي همين مي كوشم با آغاز تبليغات در جلسات نامزدها حضور پيدا كنم و از اهداف و برنامه آنان مطلع شوم تا با مقايسه برنامه ها بهترين فرد را انتخاب كنم.
وي درباره انتظار خود به عنوان راي اولي از داوطلبان انتخابات، اظهار كرد: كساني كه خود را در معرض راي گذاشته اند بايد الگو بوده و مصداق انسان متعهد، مومن، مردمي و خداترس باشند و از دادن وعده دروغ بپرهيزند.
اين دانش آموز ادامه داد: به علت هاي مختلف مشكلات جامعه زياد شده و انتظار دارم نمايندگان با بررسي وضعيت فعلي جامعه براي حل و رفع مشكلات جامعه بكوشند.
رضوان قلعه نويي دانش آموز پيش دانشگاهي اراك نيز معتقد است: از كودكي در هر انتخابات به همراه مادر و پدرم در شعب اخذ راي حاضر مي شدم و راي والدينم را به صندوق مي انداختم اما اين بار خودم مي خواهم نماينده شهرم را انتخاب كنم و براي راي دادن لحظه شماري مي كنم.
وي افزود: از اينكه به عنوان يك جوان ايراني به سن تكليف سياسي رسيده ام و حق دخالت در سرنوشت كشور خود را دارم خوشحالم.
اين راي اولي گفت: رساندن صداي مردم حوزه انتخابيه به مجلس، داشتن تبليغات صحيح به دور از جو سازي و برخورداري از حس خدمت نه رسيدن به قدرت، از جمله انتظاراتي است كه از نماينده مورد نظرم دارم.
قلعه نويي اظهار كرد: شركت در انتخابات يك فرصت است تا بتوانم وجود و اثرگذاري خود را به عنوان يك شهروند جمهوري اسلامي نشان دهم.
امين رمضاني دانش آموز راي اولي ديگر گفت: انتخابات همانند شركت در امتحان درسي حساس و مهم است چرا كه بايد براي دادن راي آماده باشيم و اين نياز به مطالعه و آگاهي و شناخت نامزدها دارد.
وي گفت: براي آگاهي از برنامه نامزدها قصد دارم بيشتر از بستر فضاي مجازي بهره ببرم و از طريق اقلام تبليغي نامزدها برنامه ها و نوع نگرش آن ها را بشناسم .
مديركل آموزش و پرورش استان مركزي نيز گفت: انتخابات يك حق است و هميشه ما در معرض حق و تكليف قرارداريم و راي اولي ها بايد از اين حق خود آگاهانه استفاده كنند.
شهريار فولادوند افزود: براي اولين بار به دانش آموزان 18 ساله اجازه شركت درانتخابات داده مي شود حقي كه بايد به درستي و صحيح در راستاي نقش آفريني سياسي استفاده شود.
وي اظهار كرد: دانش آموزان با شركت در انتخابات دانش آموزي به صورت نظام مند روش هاي انتخابات را تمرين كرده اند و اكنون در انتخابات مجلس شوراي اسلامي و خبرگان رهبري مي توانند آگاهانه تبليغات نادرست را تشخيص دهند و توسل به حربه هاي احساسي را بشناسند.
وي گفت: باور ما اين است كه سرمايه هاي كشور دانش آموزان هستند و سرمايه فقط منابع مختلف مادي را شامل نمي شود بلكه سرمايه اصلي فكر ، اعتقاد و ابعاد انساني جوانان را تشكيل مي دهد كه در اين انتخابات براي اولين بار طيفي از دانش آموزان اهميت آن را تجربه مي كنند.
وي افزود: نتيجه تمرين و ممارست در مدرسه براي انتخابات دانش آموزي در انتخابات هفتم اسفند تجلي پيدا خواهد كرد.
مديركل آموزش و پرورش استان مركزي گفت: استفاده از قدرت انتخاب براي راي اولي ها در نخستين انتخاب بسيار جذاب و شيرين است و بايد با انتخاب شايسته حلاوت آن را به ياد داشته باشد.
رئيس ستاد انتخابات استان مركزي نيز گفت: 55 هزار نفر دراين استان راي اولي هستند و نخستين بار در تعيين سرنوشت خود و كشورشان سهيم مي شوند.
شكرالله حسن بيگي افزود: بي شك حضور اين تعداد از راي اولي ها در انتخابات اين دوره مي تواند در افزايش نشاط و شور فضاي انتخابت موثر باشد
وي اضافه كرد: به فرموده امام خميني (ره) جوانان چشم اميد و آينده سازان انقلاب اسلامي هستند و بايد شعور سياسي خود را اولين انتخابشان بهمنصه ظهور برسانند.
وي با يادآوري اهميت انتخابات خبرگان رهبري و مجلس شوراي اسلامي، افزود: دانش آموزان رأي اولي با شركت در انتخابات، به خود باوري مي رسند بنابراين بايد در انتخاب خود نهايت دقت را داشته باشند.
وي اظهار كرد: راي اولي ها بايد با مشورت و تحقيق و بهره گيري از سوابق نامزدها نخستين مشاركت سياسي در امور كشور را با انتخاب فرد اصلح تجربه كنند.
وي گفت: نوجوانان براي اولين بار مي خواهند شعور سياسي خود را بسنجند و در سرنوشت كشور دخيل شوند و براي اين وظيفه مهم نياز به مشاركت آگاهانه دارند.
معاون سياسي و امنيتي استاندار مركزي گفت: از زمان شكل گيري نظام جمهوري اسلامي ايران تا كنون، همه آحاد ملت و گروه هاي مختلف با حضور در انتخابات سرنوشت كشور را مشخص كرده اند و با حضور پر رنگ در انتخابات مهر تاييدي بر اين نظام مبتني بر مردم سالاري ديني زده اند.
حسن بيگي افزود: ورود راي اولي ها به عرصه مشاركت در سرنوشت اجتماعي و رسيدن به بلوغ اجتماعي يكي از مراحل زندگي در بعد سياسي است.
وي با بيان اهميت حضور قشر جوان جامعه به ويژه دانشجويان و دانش آموزان در عرصه هاي مختلف سياسي و انتخابات اظهار كرد: به واسطه حضور پرشور جوانان در عرصه هاي مختلف انقلاب، هم اكنون ايران اسلامي توانسته به قله هاي رفيع علم و دانش دست پيدا كند.
وي گفت: راي اولي ها در انتخابات هفتم اسفند امسال، اولين تكليف ملي و انقلابي خود را در پاي صندوق هاي آرا به انجام مي رسانند.
استان مركزي دو كرسي نمايندگي در مجلس خبرگان رهبري و هفت نماينده در مجلس شوراي اسلامي دارد.
انتخابات خبرگان رهبري و مجلس شوراي اسلامي هفتم اسفند ماه سال جاري به طور همزمان در سراسر كشور برگزار مي شود.
گزارش از معصومه ابراهيمي
6991/6013/6012
اراك - ايرنا - انتخابات به دليل دخيل بودن در تعيين سرنوشت جامعه احساس خوشايند و تعهدپذيري را در لايه هاي اجتماعي نهادينه مي كند و در اين ميان كساني كه براي اولين بار راي مي دهند حال و هواي خاصي دارند.