۲۵ بهمن ۱۳۹۴، ۱۶:۵۶
کد خبر: 81963495
T T
۰ نفر

تست تشخیص سرطان در10 دقیقه

۲۵ بهمن ۱۳۹۴، ۱۶:۵۶
کد خبر: 81963495
تست تشخیص سرطان در10 دقیقه

تهران-ایرنا- پژوهشگران می‌گویند در آینده نزدیك می توان در خانه با آزمایش یك قطره بزاق، سرطان را پس از 10 دقیقه تشخیص داد.

به گزارش گروه علمی ایرنا از شبكه خبری بی بی سی، در صورتی كه این آزمایش ساده كه فقط معادل حدود 750 هزار ریال هزینه دارد در دسترس همگان قرار گیرد، تحولی اساسی در تشخیص سرطان ایجاد خواهد كرد.
پروفسور دیوید وانگ، استاد دانشگاه ایالت كالیفرنیا این تست جدید را در نشست سالانه انجمن پیشرفت علم آمریكا كه در واشنگتن برگزار شد، معرفی كرد.
پروفسور وانگ و گروه محققانی كه با او كار می‌كند، متوجه شدند كه در بزاق قطعاتی از آر ان‌ ای (RNA) پیام‌رسان وجود دارد كه می تواند شكل‌گیری سرطان را نشان دهد، از این رو درصدد بر آمدند كه با استفاده از این یافته، تست 'نمونه برداری مایع' را برای تشخیص سرطان با بزاق ابداع كنند.
به گفته پروفسور وانگ، یك قطره بزاق آن قدر اطلاعات در خود نهفته دارد كه با آزمایش آن می‌توان به محض اینكه بافت سرطانی شروع به رشد كرد، آن را تشخیص داد.
وی افزود: فقط با كمتر از یك قطره بزاق می‌توان در 10 دقیقه این تست را انجام داد. وقتی در مطب دكتر منتظر نوبت هستید می توان این كار را كرد. مزیت روش ما این است كه بدون درد و خونریزی است. اگر روش معتبری برای ارزیابی اولیه خطر سرطان وجود داشته باشد، مردم می‌توانند در داروخانه یا مطب پزشك نیز آن را انجام دهند، زیرا مهمترین نكته تشخیص زودهنگام است.
پروفسور وانگ امیدوار است در آینده بتوان این تست را برای تشخیص همزمان چند سرطان به كار گرفت.
در حال حاضر نمونه‌برداری از بافت مبتلا قطعی‌ترین روش تشخیص سرطان است و اگر نمونه‌برداری انجام شده و دی ان‌ای (DNA) بافت سرطانی مشخص شده باشد، با آزمایش خون می‌توان انتشار سرطان در بافت‌های دیگر بدن (متاستاز) را بررسی كرد اما تشخیص اولیه سرطان با آزمایش خون فعلا امكان پذیر نیست.
به گفته محققانی كه نمونه‌برداری مایع را ابداع كرده‌اند، دقت این روش در كارآزمایی‌های اولیه 'تقریبا كامل' بوده است.
آزمایش این روش در انسان قرار است در سطح وسیع تر سال جاری میلادی در چین روی مبتلایان به سرطان ریه انجام شود و انتظار می‌رود 'نمونه برداری مایع' در دو سال آینده مجوز سازمان غذا و داروی آمریكا را دریافت كند. محققان امیدوارند این تست چهار تا پنج سال دیگر در دسترس همگان قرار گیرد.
**علمی **1440**2017
۰ نفر