۲۸ بهمن ۱۳۹۴، ۱۹:۳۹
کد خبر: 81968577
T T
۰ نفر

تعطيلي 25 درصد واحدهاي صنعتي گناباد

۲۸ بهمن ۱۳۹۴، ۱۹:۳۹
کد خبر: 81968577
تعطيلي 25 درصد واحدهاي صنعتي گناباد

گناباد- ايرنا- رئيس اداره صنعت، معدن و تجارت گناباد از تعطيلي 25 درصد واحدهاي صنعتي اين شهرستان خبر داد.

هادي ايزدي روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: همچنين از مجموع 43 معدن داراي پروانه بهره برداري در گناباد، با ذخيره قطعي 25 ميليون تن، 20 واحد فعال و 15 واحد تعطيل است واز بهره برداران هشت واحد نيز كه كارآيي لازم را نداشتند، سلب صلاحيت شده است.
وي كمبود نقدينگي، پايين بودن بهره وري نيروي كار، فرسودگي ماشين آلات و بي توجهي به فناوري در توليد را از مهمترين مشكلات بخش صنعت و معدن و به تبع آن سرمايه گذاري بخش خصوصي در اين شهرستان دانست.
ايزدي افزود: همه به اين درد مشترك كه اشتغال و سرمايه گذاري مهمترين راهكار رفع معضلات اقتصادي و رفع معضل بيكاري است، واقفيم ولي به فهم مشترك براي رفع اين تنگناها دست نيافته ايم.
وي اضافه كرد: تلاش براي رفع مشكلات واحدهاي صنعتي و معدني، شتاب در اتمام طرحهاي نيمه تمام صنعتي و جذب سرمايه هاي جديد در صنايع معدني بر اساس مزيتهاي منطقه از مهمترين اولويتهاي اين اداره است.
رئيس اداره صنعت، معدن و تجارت گناباد ادامه داد: اين شهرستان از نظر تعداد واحدهاي صنعتي، اشتغال مستقيم در بخش صنعت و سرمايه گذاري در اين بخش به ترتيب رتبه هاي پنجم، هشتم و دوازدهم را در بين شهرستانهاي خراسان رضوي دارد.
مدير شركت شهركهاي صنعتي گناباد نيز بيشترين تعطيلي واحدهاي توليدي دراين شهرستان را مربوط به واحدهاي با كمتر از 10 نفر پرسنل و علت عمده آن را كمبود نقدينگي و ضعف مديريت ذكر كرد.
كاظم هوشمند اظهار داشت: تنها ساخت و راه اندازي شهركهاي صنعتي نمي تواند موجب جلب سرمايه گذار شود، بلكه بايد با حمايت بيشتر و پرداخت تسهيلات بانكي، مشكل كمبود نقدينگي فعالان اين بخش را كاهش داده و زمينه ماندگاريشان را فراهم كرد.
وي گفت: تنها هفت هكتار از شهرك صنعتي 83 هكتاري گناباد بدون ايجاد زيرساخت است و بقيه آن براي فعاليت واحدهاي صنعتي آماده سازي شده است.
وي با اشاره به پيگيري براي توسعه شهرك صنعتي گناباد در گستره 98 هكتار، خاطر نشان كرد: 11 واحد از مجموع 33 واحد صنعتي فعال در شهرك صنعتي گناباد را واحدهاي فرآوري سنگ تشكيل مي دهد.
هم اكنون 172 واحد صنعتي در بخشهاي صنايع كاني فلزي و غيرفلزي، صنايع غذايي، شيميايي و سلولزي در شهرستان گناباد فعال است كه براي راه اندازي آنها يك هزار و 273 ميليارد ريال سرمايه گذاري شده و براي سه هزار و 284 نفر بطور مستقيم و دو برابراين تعداد بطور غيرمستقيم اشتغال ايجاد شده است.
شهرستان گناباد سه شهرك و ناحيه صنعتي فعال دارد.
تعداد معادن داراي پروانه بهره برداري در شهرستان گناباد 43 معدن با ذخيره 25 ميليون تن است كه مهمترين مواد معدني آن كائولن، بنتونيت، فلورين، سنگ نما، پرليت، سيليس و سنگ آهن است.
2095/5132