گردش مالي ساليانه 800 هزار ميليارد ريال در صنعت ساختمان/لزوم بهره مندي از مهندسان در بحث نظارت و اجرا

تهران- ايرنا- معاون مسكن و ساختمان وزارت راه و شهرسازي گفت: گردش مالي ساليانه 800 هزار ميليارد ريالي صنعت ساختمان ايجاب مي كند تا براي ارتقاي كيفيت اين صنعت و حفظ حقوق شهروندان، از مهندسان بادانش در بحث نظارت و اجرا استفاده شود.

به گزارش ايرنا از وزارت راه و شهرسازي، حامد مظاهريان روز پنجشنبه در حاشيه بازديد از حوزه امتحاني آزمون ورود به حرفه مهندسان ساختمان اظهار كرد: انجام كارهاي ساختماني بر اساس قانون، بايد توسط افراد صاحب صلاحيت انجام شود و بهترين روش تشخيص صلاحيت متقاضيان ورود به اين صنعت، برگزاري آزمون است.
وي با بيان اينكه در آزمون امروز 152 هزار متقاضي شركت كرده‌اند، افزود: در آزمون نخست امسال نيز معادل همين تعداد متقاضي حاضر بودند كه در مجموع بيش از 300 هزار نفر داوطلب مهندس، كاردان فني و معمار تجربي ورود به حرفه صنعت ساختمان را شامل مي‌شوند.
معاون امور مسكن و ساختمان وزارت راه و شهرسازي خاطرنشان كرد: آزمون ورود به حرفه ساختمان در هفت رشته و 18 امتحان تستي، تشريحي و طراحي در 107 محل ـ حوزه امتحاني 31 استان كشور برگزار مي‌شود.
وي در مورد اهميت تكيه صنعت ساختمان به كاردان‌هاي فني تصريح كرد: كاردان‌ها يكي از زنجيره‌هاي اجرايي و نظارت در كارگاه‌هاي ساختماني هستند كه كار اصلي را در بخش اجرا انجام مي‌دهند.
اين مقام مسئول ادامه داد: برنامه‌ريزي روند اجراي كارگاه سازه بايد به گونه‌اي باشد كه به ازاي هر مهندس، سه كاردان در كارگاه حضور داشته باشند، اما اين استاندارد به دليل جذابيت مهندسي رعايت نمي‌شود؛ در آزمون امروز نيز تعداد مهندسان از كاردان‌ها بسيار بيشتر است.
وي خاطرنشان كرد: هدف اصلي اصلاح مبحث دوم مقررات ملي ساختمان، هماهنگ‌سازي نحوه توزيع كار ميان مهندسان و واقعي كردن دستمزدها است.
مظاهريان اضافه كرد: اگر فرآيند به اين شكل باشد كه سرمايه‌گذار از خدمات مهندسان استفاده و دولت بر آن نظارت كند، همه گروه‌ها از جمله كاردان‌ها نيز به جايگاه واقعي خود مي‌رسند.
وي بيان داشت: برگزاري آزمون ورود به حرفه به اين شكل است كه فارغ‌التحصيلان با گذشت سه سال از اتمام دوره تحصيل، مي‌توانند در آزمون ورود به حرفه شركت كرده و صلاحيت حرفه‌اي خود را بسنجند.
مظاهريان خاطر نشان كرد: همچنين نتايج آزمون تستي تا دو ماه بعد و نتايج آزمون‌هاي تشريحي و طراحي تا خردادماه اعلام و پس از آن نيز رسيدگي به اعتراضات آغاز مي‌شود.
عضو هيات علمي دانشگاه تهران در مورد اهميت سنجش آمادگي داوطلبان ورود به حرفه مهندسي از طريق آزمون‌هاي سالانه، گفت: ساليانه فقط 15 درصد متقاضيان مي‌توانند از 100 نمره آزمون، نمره قبول (50) را كسب كنند؛ بنابراين وزارت راه و شهرسازي برگزاري آزمون‌هاي ورود به حرفه مهندسان را با قاطعيت دنبال مي‌كند.
آزمون ورود مهندسان به حرفه ساختمان سالي دوبار برگزار مي‌شود كه در ميان همه آزمون‌هاي حرفه‌اي و تشخيص صلاحيت، بزرگترين آزمون در كشور است.
اقتصام ** 3065 **1834
۰ نفر