۴ اسفند ۱۳۹۴، ۹:۵۴
کد خبر: 81975318
T T
۰ نفر
پاسخ مدیرعامل صندوق حمایت از قهرمانان و پیشكسوتان ورزشی به گلایه ها و مشخص شدن مشكل اصلی

تهران –ایرنا- مدیرعامل صندوق اعتباری حمایت از قهرمانان و پیشكسوتان ورزشی از راه اندازی 'سرای پیشكسوتان'در مجموعه تختی تا پایان امسال و همچنین بازنگری اساسی در پرداخت حقوق به قهرمانان و پیشكسوتان خبر داد و گفت: درحال حاضر بیشترین و كمترین حقوق دریافتی قهرمانان و پیشكسوتان حداكثر 30میلیون ریال و حداقل یك میلیون و 500 هزار ریال است.

محمد جمشیدی در گفت و گو با ایرنا درباره گلایه پیشكسوتان و قهرمانان ورزشی از عملكرد صندوق حمایت از پیشكسوتان اظهار داشت: این گلایه ها به حق است و طی فعالیت 10ساله این صندوق، ما تا به امروز نتوانسته ایم حق پیشكسوتان را به خوبی ادا كنیم .
جمشیدی خاطرنشان كرد: هرچند در تمام این سال ها سعی شده است تا با اعمال تغییراتی در دستورالعمل ها و اساسنامه صندوق خدمات بهتری به قهرمانان و پیشكسوتان عرصه ورزش ارائه شود اما تا به امروز این اتفاق به خوبی صورت نگرفته است.
وی دربیان دلیل اصلی ضعف صندوق در حمایت مطلوب از قهرمانان و پیشكسوتان ورزشی توضیح داد:گره اصلی كار، تامین منابع مالی بوده و از طرفی هم جامعه ورزش نسبت به بقیه گروه ها و اقشار، یك طیف گسترده و در عین حال پرتوقع است. به عنوان نمونه هر ساله شماری از قهرمانان وارد رشته های مختلف ورزشی شده و از عرصه كنار می روند كه شاید عمر ورزشی آنها خیلی كوتاه باشد اما توقع آنها به اندازه ورزشكاری است كه نزدیك به 20سال در عرصه حرفه ای و قهرمانی برای ورزش تلاش كرد.
مدیرعامل صندوق حمایت از قهرمانان و پیشكسوتان در عین حال اظهار داشت: بودجه صندوق حمایت درحدی نیست كه به همه جامعه ورزش خدمات بایسته و زیادی كه شایسته آنهاست ارائه دهد .
جمشیدی ادامه داد: البته قهرمانان و پیشكسوتان عزیز سال ها برای كشور تلاش و افتخارآفرینی كردند و امروز نوبت ماست كه در حق آنها قدم برداریم اما وقتی بودجه ایی نداشته باشیم و از طرفی سطح انتظارات و توقعات فراتر از حد معمول، انتظار و توان ما باشد باعث می شود هرچه خدمات در این صندوق انجام دهیم، به چشم كسی نیاید و همه فكر كنند كه صندوق حمایت خدماتی ارائه نكرده و وظیفه خود را بدرستی انجام نداده است.
وی افزود: در حالی كه طی این سال ها اقدامات خوبی برای قهرمانان و پیشكسوتان در حد توان این صندوق صورت گرفته است و در حال حاضر هم بسیاری از مشكلات این قشر را مرتفع می كنیم كه البته این جزو وظایف ماست.
مدیرعامل صندوق حمایت از قهرمانان و پیشكسوتان درباره اساسنامه صندوق یادآور شد: این اساسنامه طوری تدوین شده است كه صندوق فقط می تواند به قهرمانان مدال آور در سطح المپیك ،جهان و آسیا خدمات ارائه بدهد درحالی كه ما در خیلی از بخش ها ملی پوشانی داریم كه نتوانستند قهرمان شوند و با توجه به این كه طبق اساسنامه از دایره خدمات دهی صندوق خارج می شوند، نمی توان كاری برای آنها انجام داد اما باز هم صندوق در حد توان خود از آنان حمایت كرده است.
به گفته جمشیدی به عنوان نمونه مرحوم رضا احدی پیشكسوت استقلال هم از جمله افرادی بوده است كه حقوقی از صندوق دریافت نمی كرد اما هزینه‌های درمان وی از سوی صندوق حمایت پرداخت شده است و این درحالی بود كه عده ایی مدعی شدند هزینه درمان مرحوم احدی را آنها پرداخت كردند ! ما حتی به بخش مالی این صندوق دستور دادیم بررسی كنند كه بعد از فوت این مرحوم بتوانیم به خانواده وی نیز خدمات ارائه دهیم.

** بازنگری در رقم پرداخت حقوق پیشكسوتان و قهرمانان به دستور وزیر ورزش
جمشیدی همچنین در پاسخ به انتقادات درمورد پرداخت حقوق های ناچیز (15 تا 3 میلیون ریالی) به برخی قهرمانان و پیشكسوتان كه بعضا از سوی آنها توهین آمیز خوانده می شود، ضمن تایید این گلایه ها، سقف حقوق دریافتی قهرمانان و پیشكسوتان را حداكثر 30میلیون ریال و حداقل یك میلیون و 500هزار ریال عنوان كرد .
وی افزود: نحوه این پرداخت ها بر اساس تعداد مدال هاست، ورزشكاری داریم كه 9 مدال دارد و مجموع مدال هایش حقوق دریافتی او را تعیین می كند. اما این ارقام هم ناچیز است قهرمانانی مانند 'عبدالله موحد' نابغه كشتی ، 'علیرضا دبیر' قهرمان كشتی جهان، 'هادی ساعی ' قهرمان تكواندوی المپیك و جهان و دیگر قهرمانان بنام ایران با این همه افتخارآفرینی اگر سقف تعیین شده حقوق (ماهی 30 میلیون ریال) را هم بگیرند بازهم كاری برای آنها نكرده ایم.
وی ادامه داد: از طرف دیگر خیلی از قهرمانان هستند كه سطح دریافت حقوق شان بسیار پایین است و این شایسته شان و شخصیت آنان نیست و همین وضعیت باعث شده است تا وزیر ورزش و جوانان دستور بازنگری اساسی در وضعیت حقوق های پرداختی به این قشر را بدهند كه این اقدام در حال انجام است و امیدواریم بتوانیم حقوق قهرمانان و پیشكسوتان را به گونه ایی تقویت كنیم كه رضایت همه را دربر داشته باشد.

** عضویت 21 هزار قهرمان و پیشكسوت ورزشی در صندوق حمایت
مدیرعامل صندوق حمایت از قهرمانان و پیشكسوتان در بخش دیگری از این گفت و گو درباره تعداد اعضای عضو این صندوق گفت: صندوق حمایت21هزار عضو دارد كه از این تعداد به حدود 5 هزار نفر خدمات ارائه می شود و حدود یكهزار نفر هم حقوق دریافت می كنند.
جمشیدی اضافه كرد: البته همه حقوق بگیران دارای بیمه تكمیلی و عمر هستند و طوری طراحی شده كه خانواده های آنها پس از فوت نیز بتوانند همچنان از خدمات صندوق هم استفاده كنند. در این بین هم برخی اعضا بخشی از هزینه بیمه را خودشان متقبل می شوند و بخشی دیگر هم از طرف صندوق پرداخت می شود.

** فعال شدن 6شركت وابسته به صندوق
جمشیدی درباره محقق نشدن سیاست ها و برنامه های درآمدزایی صندوق حمایت طی سال های گذشته، توضیح داد: شش شركت وابسته به این صندوق طی این سال ها به دلیل شرایط اقتصادی كشور و یا ضعف در ارائه خدمات، نتواستند موفق عمل كنند. همچنین از سوی دولت و مجلس هم بودجه ایی برای صندوق پیش بینی نشده است زیرا اساس این صندوق جزو بخش خصوصی است و اگر بودجه تعلق بگیرد دولتی محسوب می شویم و آن وقت نمی توانیم حقوق، بیمه و دیگر خدمات را ارائه كنیم.
مدیرعامل صندوق حمایت از قهرمانان و پیشكسوتان ورزشی یكی از اهداف خود را فعال كردن دوباره این شركت ها به منظور تقویت بخش درآمدزایی برشمرد و گفت: شركت های وابسته به این صندوق مانند شركت لیزینگ، اقتصاد گستر، ارتباط گستر و دیگر شركت ها كه در گذشته نتوانستند خدمات خوبی ارائه دهند ، پس از بررسی های لازم از چندماه پیش فعال شده اند كه امیدواریم طی دو الی سه سال آینده شاهد درآمدزایی آنها باشیم.

**بررسی تاسیس بانك اختصاصی با حضور كارشناسان بانك مركزی
جمشیدی درباره ایده راه اندازی بانك اختصاصی برای مجموعه ورزش كشور ،گفت: طبق اساسنامه صندوق حمایت و در یكی از بندهای آن آمده است كه صندوق درقالب موسسه و یا بانك باید عملیات مالی و پولی خود را تحت نظارت بانك مركزی انجام دهد ،این موضوع را به جریان انداختیم و در همین زمینه مكاتبات اولیه از سوی 'محمود گودرزی 'وزیر ورزش با بانك مركزی صورت گرفته و قرار است بزودی كارهای كارشناسی از سوی كارشناسان بانك مركزی برای تاسیس این بانك صورت بگیرد.
جمشیدی یادآور شد: وزارت ورزش و جوانان نسبت به دیگر وزارت خانه ها از گستردگی قابل توجهی برخوردار است به طوری كه هركدام از فدراسیون ها ( 51 فدراسیون) به تنهایی یك وزارت ورزش محسوب شده و گردش مالی مستقل در آن انجام می شود بنابراین با تاسیس این بانك كم كم بازیكنان رشته های مختلف ترغیب به افتتاح حساب در آن بانك خواهند شد و با تجمیع این سرمایه ها ، سرمایه گذاری صورت می گیرد و در نهایت بسیاری از مشكلات اقتصادی بخش ورزش برطرف خواهد شد.

** معوقات سال 94 طی روزهای آینده پرداخت می شود
جمشیدی درباره پرداخت معوقات سال 94 این صندوق، ضمن قدردانی از معاونت توسعه منابع و پشتیبانی وزارت ورزش و جوانان به خاطر حمایت از صندوق در راه خدمت رسانی بهتر به قهرمانان و پیشكسوتان ورزشی، گفت:با پیگیری های انجام شده، دو ماه از حقوق معوقه قهرمانان و پیشكسوتان پرداخت شد و قرار است تا چند روز آینده هم معوقه سال ٩٤ این صندوق به طور كامل پرداخت شود.
ورزشی **9250** 1701
۰ نفر