۸ اسفند ۱۳۹۴، ۱۱:۵۲
کد خبر: 81981681
T T
۰ نفر
گزارش رأي اليوم از تلاش رژيم صهيونيستي براي نفوذ در آفريقا

تهران - ايرنا - روزنامه راي اليوم در گزارش نوشت: رژيم صهيونيستي در سايه كاهش نقش مصر در قاره آفريقا قصد دارد به اين قاره نفوذ كند و در همين راستا بنيامين نتانياهو نخست وزير اين رژيم به منظور توسعه و گسترش روابط (نفوذ)بزودي به قاره سياه سفر خواهد كرد.

روزنامه راي اليوم روز شنبه گزارش داد: با وجود آن كه مصر تلاش كرده پس از انقلاب 30 ژوئن و وجود بحران با اتيوپي در خصوص سد النهضه، روابط خود را با كشورهاي آفريقايي به حالت عادي برگرداند، با اين حال تل آويو با استفاده از غيبت مصر عملا شروع به نفوذ در قاره سياه كرده است.
رژيم صهيونيستي در همين رابطه اقدام به تعيين وابسته نظامي در اتيوپي و كنيا كرد.
روزنامه صهيونيستي هيوم فاش كرد كه نتانياهو براي ايجاد ائتلاف بين تل آويو و كشورهاي آفريقايي شامل اتيوپي، اوگاندا، كنيا و رواندا طرحي در نظر دارد و قصد دارد تابستان آينده به قاره سياه سفر كند.
اين روزنامه به نقل از منابع مطلع عالي رتبه در تل آويو اعلام كرد كه سفر نتانياهو به آفريقا اولين سفر نخست وزير اين رژيم از 22 سال گذشته تاكنون است.
اين منابع گفتند كه نتانياهو در اين سفر ابتدا به اوگاندا مي رود تا در مراسم سالگرد كشته شدن برادرش يوني نتانياهو شركت كند.
جاناتان نتانياهو معروف به يوني 40 سال پيش در عمليات آزاد سازي گروگان ها در فرودگاه بين المللي اوگاندا كشته شد.
به نوشته اسرائيل هيوم، نخست وزير اسراييل (رژيم صهيونيستي) با دعوت اوهورو كينياتا رئيس جمهوري كنيا كه چندي پيش به فلسطين اشغالي سفر كرده بود، به اين كشور سفر مي كند.
كينياتا در سفر به تل آويو چندين سند همكاري در زمينه هاي سرمايه گذاري در خصوص كشاورزي، آب و ساخت و ساز با مقامات اين رژيم به امضا رساند.
اين روزنامه به نقل از منابع مطلع نوشت: در سفر رئيس جمهوري كنيا به تل آويو، نتانياهو از وي خواست نماينده اي از سوي اين رژيم به عنوان ناظر در شوراي آفريقايي حضور داشته باشد.
شوراي آفريقايي نهادي متشكل از بيشتر كشورهاي آفريقايي است.
نتانياهو همچنين از رئيس جمهوري كنيا خواست تا شيوه راي گيري آفريقا در سازمان هاي بين المللي تغيير كند.
منابع مطلع همچنين گفتند اين درخواست پس از آن مطرح شد كه تل آويو اخيرا وابسته نظامي خود را در هر يك از كشورهاي اتيوپي، اوگاندا، رواندا و كنيا تعيين كرده است.
از سوي ديگر روزنامه صهيونيستي معاريو نوشت: روابط اسرائيل - آفريقا در يك روز به وجود نيامده بلكه از دهه 50 وجود داشته و هيچ يك از مقامات اين رژيم، در سفر هاي خود سفر به قاره سياه و يا اعزام نماينده به اين منطقه را فراموش نكرده اند.
به نوشته معاريو، اسحاق شامير نخست وزير وقت اسراييل (رژيم صهيونيستي) در دهه 80 و اويگدور ليبرمن وزير خارجه سابق اين رژيم در سال 2014 به كشورهاي آفريقايي سفر كردند.
منابع مطلع در تل آويو تاكيد كردند كه روابط آفريقا - اسرائيل به طور رسمي در سال 1957 آْغاز شد.
در آن سال رژيم صهيونيستي اولين طرف خارجي بود كه بعد از استقلال غنا در اكرا پايتخت اين كشور سفارت خود را افتتاح كرد.
سفارت رژيم صهيونيستي در اكرا نقش بزرگي در حمايت از روابط بين دو طرف داشت و همين امر موجب شد كه تل آويو دو سفارت ديگر در منروفيا و كوناكري تاسيس كند.
از سوي ديگر رژيم صهيونيستي در زمان گلداماير وزير خارجه وقت اين رژيم تمايل به ايجاد روابط قوي با آفريقا داشت و در سال 1958 ماير براي اولين بار به آفريقا سفر كرد و با رهبران كشورهاي ليبريا، غنا، سنگال، نيجريه، كوت ديوار (ساحل عاج) ديدار كرد و در سال 1966 در همه كشورهاي آفريقايي به جز سومالي و موريتاني نمايندگي ديپلماتيك داشت و به گفته منابع سياسي در تل آويو، آفريقا ميداني براي رقابت عربي - اسراييلي گرديد.
رژيم صهيونيستي در آفريقا در ظاهر به دنبال امنيت جامعه يهود ساكن در اين قاره است و با اين كه تعداد يهوديان در اين قاره زياد نيست اما نشان دهنده يك مركز قدرت و نفوذ به شمار مي رود به خصوص كه شاكله اجتماعي در كشورهاي آفريقايي بسيار شكننده است.
از اهداف رژيم صهيونيستي براي نفوذ به قاره آفريقا مي توان وجود يك نمايندگي يهودي كه يكي از كانال هاي مهم تل آويو براي نفوذ در اين قاره به حساب مي آيد، محاصره جهان عربي، تهديد امنيت ملي كشورهاي عربي از طريق كنترل بنادر جنوبي درياي سرخ، خلع سلاح جهان عربي، اطمينان يافتن از برتري نظامي و استراتژيك مطلق از طريق كنترل نقاط استراتژيك مهمي كه جهان عرب را احاطه كرده، به كارگيري نفوذ رژيم صهيونيستي در قاره سياه به نفع تكميل برنامه هاي آمريكا و روشن شدن اين مطلب كه استراتژي جنگ در آفريقا به رهبري تل آويو است، دستيابي به مواد خام استراتژيك مانند اورانيوم -كه رژيم صهيونيستي از اين ماده در ساخت بمب هاي اتمي استفاده مي كند- كبالت، طلا و الماس كه اين مواد بخش مهمي از تجارت رژيم صهيونيستي به شمار مي روند، مي باشد.
هدف آخر رژيم صهيونيستي براي نفوذ به قاره آفريقا جلوگيري از توسعه اسلام در اين قاره و همچنين جلوگيري از جنبش ها و سازمان هايي است كه فعاليت ها و رويكردهاي اسلامي دارند.
خاورم**1408**1275