به گزارش روز سه شنبه گروه علمی ایرنا از پایگاه اینترنتی مدیكال نیوز تودی، این تحقیق نتیجه همكاری دانشگاه لوئیزویل و دانشگاه علم و فناوری هنان در چین است كه در مجله Infectious Agents and Cancer منتشر شد.
طبق اعلام 'مراكز كنترل و پیشگیری از درمان' آمریكا، سرطان مری سالانه در حدود 15 هزار نفر در این كشور تشخیص داده می شود. سرطان مری، سرطانی است كه در مری یا نای -- لوله عضلانی كه غذا را از گلو به معده می برد-- آغاز می شود.
جداره مری از دو نوع سلول تشكیل می شود و به همین علت دو نوع اصلی سرطان مری به نام های آدنوكارسینوم مری و سرطان سلول سنگفرشی مری وجود دارد. سرطان سلول سنگفرشی مری در كشور های در حال توسعه شایع تر است.
قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی، رژیم غذایی، ارث و سن از عوامل خطرساز برای ابتلا به سرطان مری هستند.
تشخیص این سرطان در مرحل اولیه ابتلا دشوار است و در بسیاری از بیماران، پس از تشخیص به سرعت گسترش می یابد.
در این مطالعه، محققان بافت ناشی از 100 بیمار مبتلا به سرطان سلول سنگفرشی مری و 30 نفر را كه به این بیماری مبتلا نبودند، آزمایش كردند.
نمونه های آزمایش شده از سه نوع بافت مری، بافت سرطانی، بافت غیر سرطانی مجاور به بافت سرطانی و بافت عادی افراد سالم گرفته شد.
محققان متوجه شدند كه باكتری ژنژیوالیس پورفیروموناس ( P. gingivalis ) در 61 درصد از نمونه های بافت سرطانی و تنها در 12 درصد از نمونه های بافت مجاور وجود داشت، اما در نمونه های بافت عادی وجود نداشت.
محققان می گویند: این یافته ها اولین مدرك مستقیم دال بر این است كه این باكتری می تواند یك عامل خطرساز جدید برای ابتلا به سرطان سلول سنگفرشی مری و یك نشانگر زیستی برای این نوع سرطان باشد.
به گفته محققان، یافته های این مطالعه نشان می دهد كه تقویت بهداشت دهان و دندان می تواند خطر ابتلا به سرطان سلول سنگفرشی مری را كاهش دهد.
از سوی دیگر، غربالگری باكتری ژنژیوالیس پورفیروموناس در جرم دندان می توان افراد مستعد به ابتلا به این سرطان را تشخیص داد و با مصرف آنتی بیوتیك ها و یا سایر راهكارهای ضد باكتریایی از پیشرفت سرطان سلول سنگفرشی مری پیشگیری كرد.
علمی**2038**2017
تهران- ایرنا- محققان در یك مطالعه برای اولین بار مطرح كردند كه پورفیروموناس ژنژیوالیس -- باكتری دخیل در بیماری لثه--می تواند یك فاكتور خطر برای ابتلا به سرطان مری باشد.