۱۱ اسفند ۱۳۹۴، ۱۴:۵۰
کد خبر: 81985994
T T
۰ نفر
آلمان برای تسریع در روند اخراج پناهجویان دست به دامن كشورهای شمال آفریقا شد

تهران-ایرنا- وزیر كشور آلمان از كشورهای شمال آفریقا خواست با لغو موانع پذیرش تعداد بیشتری از پناهجویان اخراج شده، به آلمان به عنوان بخشی از تلاش های این كشور برای مدیریت بحران پناهجویان كمك كنند.

به گزارش ایرنا، روزنامه آمریكایی واشنگتن پست نوشت، این درخواست همزمان با اقدامات دولت های اروپایی برای كنترل هجوم بی سابقه آن دسته از پناهجویان و مهاجرانی مطرح شده است كه از كشورهای جنگ زده ای همچون عراق و سوریه راهی اروپا شده اند.
«توماس دی میزر» وزیر كشور آلمان كه با دیدار از الجزایر و مغرب، سفر سه روزه خود به كشورهای شمال آفریقا را آغاز كرده است، از كشورهای این منطقه می خواهد موانع دیوان سالارانه را در پذیرش پناهجویان اخراج شده رفع كنند.
هدف وزیر كشور آلمان از سفر به كشورهای شمال آفریقا، اعلام كشورهای مغرب، الجزایر و تونس به عنوان كشورهای «امن» است كه بررسی تقاضاهای پناهندگی از كشورهای این سه كشور و بازگشت آنها به وطن شان را تسریع می كند.
آلمان با مدیریت بیش از یك میلیون و 100 پناهجو و مهاجر اقتصادی كه از سال گذشته (میلادی) تاكنون وارد این كشور شده اند، دست و پنجه نرم می كند. اما سازمان های حقوق بشر از طرح های دولت آلمان در این زمینه بشدت انتقاد كرده اند.
«گونتر بوكهارد» مدیر اجرایی گروه مدافع حقوق پناهجویان موسوم به «پرو اسیل/Proasyl» در این زمینه گفت: حقوق بشر در رابطه با پناهجویان به طور مداوم در آلمان نقض می شود و افراد تحت آزار و اذیت هستند.
وزیر كشور آلمان در گفت و گو با خبرنگاران در مغرب، از توافق با مقام های این كشور از جمله «عبدالله بنكران» نخست وزیر در زمینه تسریع در روند بازگرداندن اتباع مغرب خبر داد و گفت: دو كشور در زمینه تعیین هویت پناهجویان با انگشت نگاری از آنها توسط مسوولان كشور مغرب همكاری خواهند كرد. طرف مغربی موافقت كرده است ظرف 45 روز به این درخواست آلمان پاسخ دهد.
این وزیر آلمانی خاطرنشان كرد كه این همكاری به ویژه پناهجویان مغربی را هدف قرار می دهد كه سال گذشته وارد این كشور شدند و شامل افرادی است كه خود را به عنوان پناهجوی سوری كه از جنگ داخلی در كشورشان متواری شده اند، معرفی كرده اند.
در ماه های پایانی سال گذشته تعداد پناهجویان تازه وارد از كشورهای شمال آفریقا به ویژه مغرب و الجزایر به آلمان به شدت افزایش یافت و به 26 هزار نفر رسید.
در حالی كه كمتر از 4 درصد پناهجویان از مغرب، الجزایر و تونس به نوعی وضعیت پناهندگی دریافت كردند تعداد اخراجی ها اندك بود و فقط 136 نفر از آلمان به كشورشان و 250 نفر دیگر به سایر كشورهای اتحادیه اروپا فرستاده شدند.
روزنامه آلمانی «دی ولت» به تازگی اعلام كرد كه دولت این كشور با ارسال نامه به هفده كشور آفریقایی و آسیایی كه عنوان «كشورهای به ویژه مشكل آفرین» را كسب كرده اند، خواستار همكاری جدی تر در زمینه اخراج پناهجویانی هستند كه با ورود آنها به آلمان مخالفت شده است.
مقام های دولتی آلمان از تایید تعداد نامه های ارسالی و كشورهای مقصد خودداری اما تصدیق كرده اند كه برخی از كشورها از همكاری در روند تعیین هویت ملیت پناهجویان و صدور اوراق سفر لازم برای اخراج آنها خودداری كرده اند.
به گفته مقام های مذكور، آلمان از این كشورها خواسته است اسناد موقت سفر را بپذیرند.
بحران پناهجویان كه در نتیجه سیاست های مداخله جویانه آمریكا و غرب در كشورهای خاورمیانه و شمال افریقا بروز كرد به هجوم شهروندان این كشورها به مرزهای اروپا منجر شده و به ویژه آلمان را كه سهم بیشتری در میزبانی پناهجویان و آوارگان داشته است، با مشكلاتی فزاینده در سامان دهی به وضعیت پناهجویان مواجه كرده است.
«آنگلا مركل» صدر اعظم آلمان كه سیاست های درهای باز وی در قبال پناهجویان بر اساس اذعان خود وی، به بزرگترین چالش در دوران صدر اعظمی اش منجر شده، تصدیق كرده كه این بحران فشار زیادی را بر وی وارد كرده است.
وی در گفت و گو با شبكه تلویزیونی «آ.آر.دی» گفت: گاهی احساس ناامیدی می كنم. برخی مسائل بسیار كند پیش می روند و گاه تناقضات فراوانی در منافع اروپا در چنین بحرانی وجود دارد.
اروپام**9158**1572