به گزارش ایرنا، مسئولان شبكه های بهداشت و درمان و كارشناسان سلامت تاكید دارند كه انجام عمل های زیبایی پوست مانند بوتاكس، لیزر پوست، پاكسازی پوست و كاشت ناخن نیاز به حضور پزشك و متخصص مربوطه دارد و انجام آنها در آرایشگاه ها غیر قانونی است.
با توجه به نزدیك شدن به ایام نوروز و مراجعه بیشتر بانوان به آرایشگاه ها، بازار این بحث نیز داغ شده و تبلیغات زیادی نیز برای آنها صورت می گیرد در حالیكه كارشناسان و مسئولان نسبت به ممنوعیت و خطرآفرین بودن این مسائل هشدار می دهند.
یك پزشك در این باره به ایرنا گفت: ارائه خدمات مختلف زیباسازی پوست از جمله بوتاكس، لیزر پوست، پاكسازی پوست ( پیلینگ یا لایه برداری پوست)، تاتو و میكروپیگمتیشین فقط باید در مراكز و كلینیك های مجاز و تخصصی پوست با حضور پزشك و متخصص دارای گواهی مربوطه انجام شود.
دكتر علی پارسا با تاكید بر اینكه ارائه این خدمات در آرایشگاه ها ممنوع و غیر قانونی است افزود: اكنون فقط دوره های آموزشی تاتو با ارائه گواهینامه از سوی مراكز فنی و حرفه ای و با نظارت مراكز بهداشت برگزار می شود.
وی ادامه داد: فقط آرایشگاه هایی كه دارای مجوز رسمی از سوی فنی و حرفه ای و مركز بهداشت هستند می توانند عمل زیبایی تاتو را انجام دهند.
وی انجام اعمال زیبایی پوست مانند بوتاكس و لیزر پوست در آرایشگاه ها را به منزله « دخالت در امر درمان » و بعنوان « تخلف » خواند و از مردم خواست كه از مراجعه به افراد فاقد صلاحیت برای انجام اعمال زیبایی پوست خودداری كنند.
پارسا با اشاره به انجام برخی اعمال دیگر در آرایشگاه ها و حتی منازل مسكونی مانند حجامت گفت: شكایت ها و گزارش های مردمی بسیاری در این زمینه وجود دارد.
وی افزود: برای انجام اعمال زیبایی پوست دو عامل مهم مكان و فرد مهم است بطوریكه مكان مورد نظر برای ارائه خدمات زیبایی پوست باید مورد تایید مركز بهداشت باشد و فرد ارائه كننده این خدمات نیز باید دارای مجوزها و مدارك قانونی باشد.
به گفته وی حتی یك پزشك متخصص پوست نمی تواند در منزل این قبیل خدمات را ارائه كند بلكه باید در محیط مناسب و با مجوز باشد.
پارسا به خطرات بهداشتی انجام این اعمال در آرایشگاه ها و مكان های فاقد مجوز نیز اشاره و تصریح كرد: انجام این اعمال باید با حضور پزشك و متخصص مربوطه باشد تا از بروز هر گونه مشكل یا حساسیت پوستی جلوگیری شود.
این پزشك به كشف یك دستگاه لیزر پوست در یك منزل در شاهین شهر اشاره و خاطرنشان كرد: این دستگاه توسط یك فرد عادی و بدون مجوز و صلاحیت برای انجام اعمال زیبایی پوست بكار گرفته می شد و عده ای نیز بعنوان مشتری به خانه این فرد مراجعه می كردند.
وی با اشاره به ترویج مدگرایی و تقلید كوركورانه از برخی مدها بویژه در میان تعدادی از زنان جامعه تاكید كرد: لازم است كارهای فرهنگی نیز در این باره صورت گیرد تا زنان جامعه نسبت به این مسائل آگاهی بیشتری یابند.
عضو هیات مدیره انجمن پوست و مو كشور نیز در این زمینه گفته است: زنان برای لیزر پوست خود به آرایشگاهها مراجعه نكنند چرا كه بیشتر این مراكز زیر نظر پزشك اداره نمیشود.
پروانه ساكت افزود: لازم است افراد به كسانی مراجعه كنند كه آگاهی لازم را نسبت به این فناوری داشته باشند.
این متخصص پوست و مو گفت: ۱۵ تا ۲۵ لیزر مخصوص پوست و مو وجود دارد كه متخصصان پوست و مو در بخشهایی از كتب درسی خود باید این لیزرها را آموزش ببینند.
وی ادامه داد: برای بیمار مهم است كه چه نوع لیزری برای درمان او انتخاب میشود زیرا انتخاب نامناسب، عوارضی را برای او در پی خواهد داشت.
وی با اشاره به برخی از آرایشگاههای زنانه كه از اتاق لیزر برخوردارند، گفت: بیشتر این مراكز زیر نظر پزشك اداره نمیشود.
ساكت با بیان اینكه دستگاه لیزر یك دستگاه بسیار ظریف است تصریح كرد: حتی برای انتقال آن از یك طبقه به طبقه دیگر، افرادی از شركت تولیدكننده، انتقال را انجام میدهند اما در بسیاری از مراكز، دستگاههای لیزر اجارهای هستند و در این انتقال ممكن است مشكلاتی برای دستگاه به وجود بیاید.
رئیس اتحادیه صنف آرایشگران اصفهان نیز در این زمینه به ایرنا گفت: انجام اعمال زیبایی پوست بدون مجوز و صلاحیت در آرایشگاه ها ، تخلف محسوب و با آن برخورد می شود.
فاطمه دهقان پور افزود: نهادهایی مانند اتحادیه صنف آرایشگران، مجمع امور صنفی، اماكن و ستاد احیا امر به معروف و نهی از منكر پیگیر این موضوع هستند.
وی با اشاره به ازدیاد آرایشگاه های غیر مجاز و زیرزمینی تصریح كرد: بیشتر این اعمال غیر قانونی در این قبیل مكان ها ارائه می شود.
به گفته وی اكنون دوره هایی برای عمل زیبایی تاتو در مراكز فنی و حرفه ای برگزار می شود و فقط افرادی كه دارای مدرك معتبر از این دوره ها باشند می توانند این خدمات را ارائه كنند.
در حالیكه مدیر بازرسی و نظارت اصناف استان اصفهان نیز نسبت به رشد قارچ گونه آرایشگاه های بدون مجوز و زیر زمینی هشدار داده بنظر می آید لازم است با توجه به گسترش تبلیغات گوناگون و حتی نادرست و فریبنده انجام اعمال زیبایی پوست، ساز و كار مناسبی از سوی مسئولان مربوطه برای برخورد با متخلفان، ساماندهی این موضوع و فرهنگسازی درباره آن اندیشیده و اجرا شود.
گ/3011/ 6022
اصفهان- ایرنا- برخی آرایشگاه ها بویژه آرایشگاه های غیر مجاز و زیرزمینی به مباحث زیبایی پوست از جمله بوتاكس(تزریق دارو یا ژله به زیر پوست) و لیزر پوست ورود پیدا كرده اند در حالیكه انجام این اعمال در آرایشگاه ممنوع است.