به گزارش ایرنا، سلامت شهری و سرمایه اجتماعی از طریق تعامل و كنش های متقابلی كه مجریان با شهروندان دارند، منجر به بسط هنجارهای اجتماعی سلامت در اذهان شهروندان می شود.
مسئولان شهر اصفهان با پیش روی قرار دادن افق برنامه اصفهان 1404 معتقدند كه شهرهای فرهنگمحور، ارزشمدار، علممحور، مسئولیتپذیر، زیبا، سرسبز، ایمن و هوشمند كه هر كدام واژههایی بسیار پرمعنا و پرمحتوا است و دراین موضوع سلامت شهروندان و فضای شهری به عنوان برنامه ای نو حاكی از نگاه جامع مدیریت شهری است.
در این راستا شهرداری اصفهان پا را از محدوده خدمت رسانی صرف فراتر گذاشته و شعار شهر سالم براساس شهروند سالم را مطرح و در برنامه كاری خود قرار داده است.
در قالب این رویكرد جدید، شهرداری اصفهان با هماهنگی دانشگاه علوم پزشكی بتازگی با افتتاح 166 طرح سلامت شامل 14خانه سلامت منطقه ای و 152 كانون سلامت محلی در اصفهان حركتی تازه را آغاز كرده است .
این اقدام شهرداری در راستای تاسیس ستاد فرهنگ سلامت در سال 93 بمنظور بهره گیری از ظرفیت های مردمی در ارتقای سلامت و تصمیم گیری صحیح در این زمینه صورت گرفته است.
ستاد فرهنگ سلامت شهری در اصفهان در سه بخش سلامت جسمی، روانی و اجتماعی فعالیت خود را ادامه داده و در بخش سلامت جسمی پیشگیری از بیماریها، در بخش روانی كاهش اختلافات خلقی و در بخش اجتماعی مساله اعتیاد را مورد توجه قرار داده است.
تشكیل گروههای محله محور و مردم نهاد از برنامه های ستاد فرهنگ سلامت شهر اصفهان برای دخیل كردن مردم در ایجاد سلامت است.
جذب یكصد همیار سلامت و برگزاری دوره های كارگاهی مختلفی با همكاری و تایید دانشگاه علوم پزشكی اصفهان برای آنها در كنار پرداختن به حوزه تولید محتوا و انتقال مسائل تخصصی علمی و پزشكی در قالب بروشور، انیمیشن، كتاب، تولیدات حجمی، فضای مجازی، تولیدات طنز و امثال آن به زبان ساده به مردم از دیگر برنامه های ستاد سلامت شهری اصفهان است.
اهمیت نقش سلامت بر هیچ كسی پوشیده نیست و از بدو تولد تا پایان عمر، افراد به سلامت نیاز دارند و دستیابی به سلامت درگرو مشاركت بین بخشی و مساعدت همه ارگانهاست و بایستی تمام دستگاههای اجرایی متصدی این امر در شهرستان ها همكاری و تعامل داشته باشند.
جامعه آرمانی ترسیم شده در سند چشم انداز سال 1404 كشور، جامعه ای است كه میبایست از حداكثر سلامت برخوردار باشد.
نظام سلامت جمهوری اسلامی ایران در این سند، مسوول و پاسخگوست كه ضمن فراهم سازی زمینه دستیابی به بالاترین سطح امید به زندگی همراه با كیفیت برای آحاد مردم، اعتماد كامل مردم را جلب كرده و با كسب حمایت كلیه سازمانها و نهادها، رویكرد سلامت در همه سیاستها را اجرایی كند.
این نظام با اولویت دادن به ارتقای سلامت و پیشگیری به بهره مندی مردم از مراقبتهای كارای سلامت جسمی و روانی، توجه به سلامت اجتماعی و حركت در مسیر سلامت معنوی اهتمام دارد.
در این نظام، عدالت همه جانبه (در تامین، توزیع منابع و تحقق سلامت) با رعایت كامل اصول و اخلاق حرفهای، اصل نخست است و تمامی افراد بر مبنای نیاز خود از مراقبتهای سلامت بهرهمند خواهند شد و براساس توان پرداخت خود، در تامین مالی خدمات مشاركت خواهند داشت.
گ/6994 /1339
اصفهان - ایرنا - سلامت اجتماعی، جسمی و روانی شهروندان مهمترین سرمایه اجتماعی است و برنامه ریزی مدیریت شهری در این زمینه، چشم اندازی روشن تر را برای كلانشهر اصفهان نوید می دهد.