به گزارش روز شنبه گروه فرهنگي ايرنا به نقل از پايگاه خبري نشر سوره مهر، مهدي مظفريساوجي نويسنده «شناخت نامه سيد مرتضي آويني» در اين زمينه گفت :دربخش اول به زندگي، احوال و آثار سيد مرتضي آويني پرداختهام و سعي كردم از زاويه ديد خودم به اين موضوع ورود نكنم و بنا به همين دليل به سراغ روايتهايي كه درباره زندگي احوال و آثار آويني در منابع و ماخذ بوده است رجوع كردم.
وي افزود: از جمله منابعي كه به آن رجوع كردم اشخاصي همچون مرتضي سرهنگي، هدايتالله بهبودي ( از نزديكان سيد مرتضي آويني) بوده است.
مظفري ساوجي ادامه داد: در فصل اول، هفت روايت از زندگي، آثار و احوال مرتضي آويني ارائه شده و در نهايت وصيتنامه سيد مرتضي آويني با عنوان خط آخر، در پايان اين فصل نقش بسته است.
اين نويسنده گفت: در فصل دوم اين كتاب به معرفي اجمالي فيلمهاي شهيد آويني پرداختهام و در بخش سوم به معرفي كتابهاي آويني از جمله كتاب «فتح خون» كه در واقع روايت محرم است شروع و به كتاب «گنجينه آسماني» كه گفتار متن فيلمهاي روايت فتح است خاتمه پيدا ميكند.
وي اضافه كرد: در واقع در اين فصل، به اجمال كتابهاي آويني معرفي شدند و به لحاظ محتوا كتابهايي در زمينههاي مختلفي از جمله فلسفه، شعر، سينما، گرافيك، نقاشي و مسائل نظري نظير مسائل اقتصادي و جريانات روشنفكري هستند يا آنچه به انقلاب اسلامي و مسائل مذهبي مربوط ميشود.
اين نويسنده درباره فصل بعدي كتاب گفت: در فصل چهارم گزارش يك فيلم آمده كه به فيلم «مرتضي و ماه» ساخته كيومرث پوراحمد پرداخته شده است.
مظفري ساوجي تصريح كرد:بخش پنجم به مقالاتي درباره سيد مرتضي آويني اختصاص دارد كه آويني در آينه نام دارد.
وي ادامه داد: بخش ششم با عنوان آويني در «آينه نثرها و نظرها» بوده كه به نثرها و نظرهايي كه دوستان درباره آويني منتشر كردهاند پرداخته شده و فصل هاي بعدي نيز درباره مسايل مختلف است.
فراهنگ **9022 ** 1569
تهران - ايرنا- شناخت نامه سيد مرتضي آويني در 16 فصل تاليف و تدوين شد.