به گزارش روز شنبه گروه علمي ايرنا از خبرگزاري يونايتدپرس، بلوبري از خانواده توت ها و ميوه اي است كه به آساني مي توان آن را به غلات، سالاد و سس ها اضافه كرد و يا به تنهايي به صورت يك درمان شيرين مصرف كرد.
اين ميوه همچنين شامل انواع زيادي مواد مغذي است كه از ابتلا به بيماري هايي مانند سرطان و بيماري قلبي جلوگيري مي كند و اكنون محققان از تاثير آن در مبارزه با بيماري آلزايمر خبر داده اند.
روبرت كريكوريان محقق ارشد اين پژوهش كه يافته هاي دو مطالعه مركز بهداشت دانشگاه سينسيناتي در اوهايو را در 251 نشست ملي انجمن شيمي آمريكا ارائه خواهد داد، مي گويد: اين يافته هاي جديد، نتايج مطالعات قبلي روي حيوانات و مطالعات اوليه روي انسان ها را تاييد و از اين مفهوم كه بلوبري مي تواند در تقويت حافظه و عملكرد شناختي برخي افراد سالمند نقش داشته باشند، حمايت مي كند.
رنگ آبي پررنگ بلوبري به دليل تركيباتي به نام آنتوسيانين ها است كه در ساير ميوه ها و سبزيجات با رنگ هاي مشابه مانند كلم قرمز و بادمجان نيز پيدا مي شود.
تحقيقات قبلي نشان داده اند كه آنتوسيانين ها با پيشگيري از ابتلا به بيماري هاي قلبي عروقي، بيماري هاي عصبي و برخي اشكال سرطان ارتباط دارند.
پژوهشگران مي گويند كه اين اثرات سودمند ناشي از آنتوسيانين ها و همچنين سطوح بالايي از آنتي اكسيدان ها در انواع توت ها وجود دارد.
آلزايمر يك اختلال عصبي است كه در آن مرگ سلول هاي مغزي موجب كاهش حافظه و كاهش شناخت مي شود.
آزمايشات باليني ابتدايي كه توسط اين گروه از محققان انجام شد، نشان داد كه بلوبري ها مي تواند در شروع علائم آلزايمر نقش داشته باشند و دو مطالعه پيگيري به اين منظور انجام شد.
در مطالعه اول 47 بزرگسال 68 ساله و مسن تر با آسيب شناختي كم مورد بررسي قرار گرفتند. محققان آنها را به دو گروه تقسيم كردند و براي 16 هفته يك روز در ميان به يك گروه، يك سهم پودر بلوبري خشك شده دادند كه برابر يك وعده بلوبري تازه بود و به گروه ديگر پودر دارونما (پلاسبو) دادند.
محققان متوجه بهبود در عملكرد شناختي و عملكرد مغز گروهي شدند كه پودر بلوبري مصرف مي كردند، عملكرد آنها با افرادي كه پودر دارونما دريافت كرده بودند، قابل مقايسه بود.
از سوي ديگر، تصاوير ام.آر.آي كاربردي از مغز گروهي كه پودر بلوبري مصرف كرده بودند، نشان داد كه فعاليت مغز اين افراد افزايش يافته بود.
در مطالعه دوم كه قطعيت كمتري داشت، محققان 94 فرد 62 تا 80 ساله را كه خود گزارش داده بودند دچار كاهش حافظه شده اند، به چهار گروه درماني تقسيم كردند و به يك گروه پودر بلوبري، به گروه ديگر روغن ماهي (حاوي اسيدهاي چرب امگا 3 كه تصور مي شود از ابتلا به آلزايمر جلوگيري مي كند)، به گروه سوم تركيبي از روغن ماهي و پودر بلوبري و به گروه چهارم دارونما دادند.
محققان متوجه شدند عملكرد شناختي افرادي كه پودر بلوبري و يا روغن ماهي به صورت جداگانه مصرف مي كردند، تا حدي بهتر شد اما بهبود اندكي در حافظه آنها مشاهده شد.
از سوي ديگر، نتايج ام.آر.آي كاربردي افرادي كه پودر بلوبري مصرف مي كردند، نسبت به نتايج افرادي كه در مطالعه اول مورد بررسي قرار گرفته بودند، كمتر قابل توجه بود كه مي تواند به دليل اين حقيقت باشد كه شدت اختلال شناختي افراد شركت كننده در مطالعه دوم در ابتداي اين مطالعه كمتر بود.
با اين حال، محققان معتقدند كه گر چه بلوبري مي توانند براي مبتلايان به مشكلات خفيف شناختي فوايد قابل اندازه گيري نداشته باشند، اما در درمان بيماران مبتلا به اختلال شناختي مفيد است.
علمي**2038**2017
تهران-ايرنا- محققان به اين باور رسيده اند كه بلوبري مي تواند در مبارزه با آلزايمر نقش داشته باشد.