۱۵ فروردین ۱۳۹۵، ۱۲:۱۴
کد خبر: 82020245
T T
۰ نفر
مقام دومای روسیه از احتمال دخالت نیروی ثالث در مناقشه قره باغ خبر داد

مسكو - ایرنا - «سرگئی ژلزنیاك» معاون دومای روسیه گفت: به احتمال زیاد حوادث قره باغ بر اثر اقدام تحریك آمیز به وقوع پیوسته و در پشت این حوادث، نیروی ثالثی قرار دارد كه عامل اصلی بروز مناقشه است.

به گزارش ایرنا، ژلزنیاك كه از مقام های ارشد حزب حاكم روسیه واحد است، روز یكشنبه در صفحه خود در شبكه اجتماعی فیس بوك بدون نام بردن از كشوری افزود: كاملا آشكار است كه در تشدید فوری مناقشه قره باغ، نیرویی علاقه مند است كه به جنگ افروزی در منطقه خاورمیانه و نیز مناطق قفقاز و آسیای مركزی می پردازد و موفقیت های تلاش های صلح جویانه و ضدتروریستی روسیه و متحدان ما در سوریه را نقطه ضعف خود می داند.
معاون دومای روسیه خاطرنشان كرد: تشدید مناقشه قره باغ به نفع جمهوری آذربایجان و بویژه ارمنستان نیست. به همین دلیل، به احتمال زیاد نیروی سومی دخالت كرده كه اكنون اطلاعات در مورد آن در برخی رسانه ها منتشر شده است.
وی گفت: برای این منظور كافی است یك گروه مسلح چند نفره آشنا به كوههای قره باغ و مواضع طرف های مناقشه به سوی آنها تیراندازی كرده و دو طرف را برای تیراندازی متقابل به سوی یكدیگر تحریك كنند.
ژلزنیاك افزود: به همین دلیل رئیس جمهوری روسیه و وزارت دفاع و امور خارجه روسیه برای متقاعد كردن طرف های ارمنی و آذربایجانی برای توقف درگیری ها تلاش كردند این كشورها وارد بازی خونین دیگران نشوند.
وی ادامه داد: روسیه تمام تلاش های ممكن را برای پایان دادن به مناقشه در قفقاز بكار می گیرد و امیدوارم عقلانیت و حكمت گرایی قفقازی بر برخورد احساسی طرف های مناقشه برتری یابد.
درگیریهای مسلحانه در منطقه قره باغ بامداد روز شنبه آغاز شد و مقام های ارمنستان و جمهوری آذربایجان یكدیگر را به آغاز درگیری های مسلحانه متهم و ادعا می كنند كه شماری از نیروهای طرف مقابل را كشته و تسلیحاتی را منهدم كرده اند.
خبرگزاری ارمنستان روز گذشته اعلام كرد، سه تانك و دو پهپاد نظامی ارتش جمهوری آذربایجان در درگیری ها منهدم شده است.
جمهوری آذربایجان نیز اعلام كرد، نیروهای ارمنستانی در 24 ساعت گذشته 127 بار در طول مرز میان دو طرف آتش گشوده اند.
در بیانیه وزارت دفاع جمهوری آذربایجان آمده كه طرف ارمنستانی از سلاح سنگین و خمپاره استفاده كرده است.
«دیمیتری پسكوف» سخنگوی كرملین هم در این رابطه گفت، رئیس جمهوری روسیه طرف های مناقشه قره باغ را دعوت به برقراری فوری آتش بس و خویشتنداری كرده تا از قربانیان جدید در منطقه جلوگیری شود.
وی افزود: رئیس جمهوری روسیه متاسف است كه وضعیت قره باغ دوباره به سوی رویارویی مسلحانه سوق یافته است. به تازگی در چارچوب تلاش های سه جانبه روسیه، ارمنستان و جمهوری آذربایجان و تلاش های بین المللی در چارچوب گروه مینسك سازمان امنیت و همكاری اروپا برای حل مساله قره باغ اقدامات گسترده ای انجام شده است كه می تواند منجر به حل و فصل مناقشه در این منطقه شود.
ارمنستان و جمهوری آذربایجان سال ها است كه بر سر منطقه ارمنی نشین قره باغ كه جزیی از جمهوری آذربایجان بوده و اكنون در تصرف ارمنستان قرارداد، با یكدیگر مناقشه دارند.
در سال 1988 نیروهای ارمنستان جنگ خود را برای تصرف منطقه قره باغ در قلمرو جمهوری آذربایجان آغاز كردند و پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی، این جنگ تشدید شد. در سال 1994 و پس از آنكه ارتش ارمنستان این منطقه را به همراه بخشی از اراضی جمهوری آذربایجان تصرف كرد، آتش بس اعلام شد.
منطقه قره باغ 11 هزار كیلومتر مربع وسعت دارد.
اروپام*391**1572