محسن نظام دوست روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهاركرد: با توجه به بازدیدهای مستمر مزارع توسط كارشناسان آفت خطرناك سوسك سیاه گندم در تعداد محدودی از مزارع مشاهده شد.
وی افزود: به محض اطلاع از این آفت، مبارزه شیمیایی در سطح 130 هكتار از مزارع شهرستان آغاز شده است.
وی با اشاره به اینكه این آفت در مزارع كشاورزی امند،قاضی و حومه شهرستان مشاهده و مبارزه آغاز شده تصریح كرد: در حال حاضر مناطق آلوده صددرصد پاك شده است و این آفت بیشتر در مزارع دیم مشاهده می شود.
چهار سال پیش نیز در همین ایام آفت سوسك سیاه گندم در دیمزارهای گندم مانه و سملقان مشاهده شده بود.
لارو این آفت از جوانه ها و برگهای جوان گندم تغذیه كرده و سبب خشك شدن تدریجی برگها می شود.
این لارو در طول روز به زیر خاك رفته و پنهان شده و با فرا رسیدن شب فعالیت خود را آغاز می كند كه ضمن تغذیه از برگ، آنرا به حالت رشته ای درمی آورد كه علایم خسارت آن شبیه به مزرعه ای است كه توسط دام چریده شده باشد.
رعایت تناوب زراعی و آیش گذاری مزارع و همچنین شخم بعد از برداشت به عنوان مهمترین اقدام در مهار جمعیت این آفت اشاره شده و مبارزه شیمیایی در صورت عدم رعایت روش های فوق آخرین راه برای مبارزه با این آفت است.
شهرستان 110 هزار نفری مانه وسملقان به عنوان قطب كشاورزی استان خراسان شمالی محسوب می شود و 80 هزار هكتار اراضی كشاورزی دارد كه 47 هزار هكتار آن غلات آبی و دیم كشت می شود.
7183/ 1744
آشخانه- ایرنا- مدیر جهاد كشاورزی شهرستان مانه وسملقان گفت: مدتی است كه سوسك هاس سیاه گندم در مزارع این شهرستان قابل مشاهده است.