مریم محمدی روز سه شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا در مورد رها سازی این گونه نایاب و در معرض انقراض به آبهای خلیج فارس اظهار داشت : این لاك پشت نابالغ به مدت چهار سال توسط شخصی كه ادعا می كند این گونه جانور را از فردی متخلف خریداری كرده و برای كمك به زنده ماندن، آن را در آكواریومی در تهران نگهداری كرده بود در آبهای كیش رها شد .
وی تاكید كرد : طبق قانون، نگهداری حیات وحش نیازمند مجوز است و در غیر این صورت تخلف محسوب می شود .
محمدی از شهروندان خواست در صورت مشاهده و یا یافتن گونه های جانوری در معرض انقراض و كمیاب اداره محیط زیست را در جریان بگذارند تا بتوان برنامه های رها سازی آنها به طبیعت را به درستی انجام داد.
رئیس اداره محیط زیست كیش با بیان اینكه نگهداری این گونه ها به صورت شخصی و در فضای محدود همچون آكواریوم برای این جانوران مشكل ساز خواهد بود افزود : این روند چرخه زندگی طبیعی آنها را دچار مشكل می سازد ، تغذیه مصنوعی این جانوران نسبت به روند طبیعی دارای نواقص است .
وی اضافه كرد : ممكن است در جریان نگهداری در فضای محدود جانور بمیرد و در صورت زنده ماندن به طور قطع دچار مشكلات فیزیولوژیكی خواهد شد ، تغییر فرم دست و پا ، خارج شدن گردن جانور از حالت طبیعی از مشكلاتی است كه ممكن است برای این جانور ایجاد شود.
محمدی با تاكید بر اینكه لاك پشت پوژه عقابی از جمله جانداران در معرض انقراض است گفت : اقدامات جهانی برای حفظ این گونه جانوری در حال انجام است .
وی به آغاز طرح حفاظت ازلاك پشت های دریایی در كیش از حدود 10 سال پیش اشاره كرد و افزود : اقدامات خوبی در راستای حفاظت از این گونه جانوری انجام شده است .
رئیس اداره محیط زیست كیش گفت : سواحل كیش هرساله میزبان لاك پشت های پوزه عقابی از گونه های درخطر انقراض است و تا كنون تعداد هفت قطعه لاك پشت پوزه عقابی در سایت جزیره كیش تخمگذاری كرده اند كه مدت زمان بیرون آمدن نوزادان حدود دوماه طول می كشد .
دامپزشك حیات وحش نیز در مورد نصب میكرو چیپ ( ریز تراشه الكترونیكی یا ردیاب دارای شماره منحصر بفرد ) بر این گونه جانوری به ایرنا گفت : فردی كه این لاك پشت را از یك قاچاقچی فروش حیوانات كمیاب خریداری كرده و در منزل نگهداری می كرد پس از چند سال به پارك پردیسان تهران مراجعه كرده و با هماهنگی با محیط زیست كیش این جانور كمیاب به زیستگاه طبیعی خود بازگشت .
ایمان معماریان با بیان اینكه لاك پشت پوژه عقابی از گونه های نایاب و در معرض انقراض است افزود : پس از مراجعه این فرد ، معاینه های لازم از این لاك پشت حدود هفت ساله انجام گرفت و چون مشكل خاصی نداشت با نصب این ریز تراشه و برای رها سازی در طبیعت به كیش منتقل شد .
وی توضیح داد : به دلیل مهاجرت های طولانی مدت این گونه های جانوری كه گاه تا خلیج مكزیك هم پیش می روند می توان علاه بر شناسایی از زنده ماندن آنها آگاه شد و همچنین از قاچاق این نوع حیوان جلوگیری كرد.
این دامپزشك حیات وحش با بیان اینكه این گونه های جانوری از نوع كمیاب ، حیوان خانگی نیستند افزود : خرید و نگهداری آنها باعث تشویق افراد متخلف و قاچاقچی برای صید بیشتر می شود .
وی تصریح كرد : بسیاری از خریداران برخی گونه های كمیاب جانوری به دلیل علاقه به این نوع حیوانات و بدون اطلاع از اینكه چه خطری این نوع جانوران را تهدید می كند اقدام به خرید و نگهداری آنها می كنند .
معماریان از رسانه ها خواست تا برای حفظ حیات وحش و گونه های كمیاب جانوری اطلاع رسانی و فرهنگ سازی كنند و از مردم خواست تا این نوع جانوران را خریداری نكنند و در صورت اطلاع آن را به ادارات محیط زیست اطلاع دهند.
به گزارش ایرنا ، فصل جدید زادآوری لاك پشت های پوزه عقابی Hawksbill sea turtle در جزیره از دوم اسفند 94 با تخمگذاری زودهنگام یك قطعه لاك پشت آغاز شد ، نوزادان لاك پشت ها حدودا 60 روز بعد از تولد به كمك نور ماه به بیرون راه پیدا كرده و به سمت دریا می روند.
طرح حفاظت از لاك پشت های دریایی جزیره كیش با اجرای 'برنامه حفاظت و مونیتورینگ لاك پشتهای دریایی كیش' از بهار 1386 در حال اجرا بوده و هر ساله تعداد قابل توجهی از نوزادان لاك پشت ها روانه دریا می شوند و به عنوان یكی از جاذبه های طبیعی كیش علاقه مندان بسیاری نیز دارد.
1630* 1641 /1484
رها سازی لاك پشت پوزه عقابی در آبهای كیش/ نگهداری حیات وحش نیازمند مجوز است
۲۴ فروردین ۱۳۹۵، ۱۴:۱۱
کد خبر:
82031871
![رها سازی لاك پشت پوزه عقابی در آبهای كیش/ نگهداری حیات وحش نیازمند مجوز است رها سازی لاك پشت پوزه عقابی در آبهای كیش/ نگهداری حیات وحش نیازمند مجوز است](https://img9.irna.ir/old/Image/1395/13950124/82031871/N82031871-70647260.jpg)
كیش - ایرنا - رئیس اداره محیط زیست كیش از رها سازی یك ماده لاك پشت نابالغ پوزه عقابی از گونه های كمیاب و در معرض انقراض در آبهای نیلگون خلیج فارس در كیش خبر داد و افزود : طبق قانون، نگهداری حیات وحش نیازمند مجوز است.