حسین ظریف منش به مناسبت 13 رجب و سالروز میلاد حضرت علی(ع) و ضرورت پیروی كارگزاران نظام اسلامی از آموزه های علوی به خبرنگار معارف ایرنا گفت: حضرت علی(ع) در میان ائمه از جایگاهی ویژه برخوردار است. چون آن حضرت تنها امامی است كه آموزه های اسلامی را در صحنه حكومت داری تجربه كرده است.
وی افزود: این دوره حكومت داری امیرمومنان(ع) بهترین آموزه برای ما محسوب می شود و اندیشمندان دانشگاه و حوزه و همچنین مدیران نظام، نمایندگان مجلس شورای اسلامی و دولتمردان باید به این سمت بروند كه آموزه های حكومتی و اداری آن حضرت را در جامعه جاری كنند.
ظریف منش اضافه كرد: اگر این كار صورت گیرد، همانگونه كه رهبر معظم انقلاب فرمود نظام اداری ما به سمت یك نظام اسلامی دقیق حركت خواهد كرد و اگر همه كارگزاران نظام احساس كنند كه در نظام علوی مسئولیت دارند و آموزه های علوی را بشناسند، بسیاری از مشكلات جامعه حل می شود.
وی از نامه 53 نهجالبلاغه كه حضرت علی(ع) برای مالك اشتر فرماندار خود در مصر نوشت، به عنوان دستورالعملی قاطع و روشن یاد كرد كه می تواند در نظام اداری كشور یك انقلاب ایجاد كند.
ظریف منش با اشاره به پژوهش های انجام شده در زمینه سیره حكومتی حضرت امیر(ع) گفت: كارهای علمی بسیاری درباره سیره امیرمومنان برای كارگزاران نظام صورت گرفته و مدیران و مسئولان نظام بسیاری از آموزه های علوی را فراگرفته اند و در سیستم ها و قوانین لحاظ كرده اند اما هنوز تا رسیدن به آموزه های علوی فاصله داریم.
وی به عنوان نمونه از سختگیری و دقت حضرت علی(ع) در بیت المال مسلمانان در دوران حكومت آن حضرت یاد كرد و گفت: بازخواست برخی از كارگزاران از سوی امیرمومنان(ع) برای جلوگیری از حیف و میل در بیت المال بود و اگر این رفتارهای علوی را درنظر بگیریم، بسیاری از رفتار فردی، اجتماعی و مدیریتی ما به سمت این تعالیم خواهد رفت.
مدیرعامل بنیاد غدیر تاكید كرد: البته این قاعده در نامه های حضرت علی(ع) وجود دارد كه وقتی آن حضرت خلافی در كارگزاران خود می دیدند و یا متوجه وجود انحرافی از ارزش های اسلامی می شدند، به صورت شفاف اعلام می كردند.
وی همچنین گفت: آن حضرت هر عزل و نصبی را به صورت شفاف بیان می كردند كه به عنوان نمونه می توان به عزل محمد بن ابی بكر از حكومت مصر اشاره كرد.
این پژوهشگر مذهبی افزود: حضرت امیر(ع) هنگام جابجایی محمد بن ابی بكر به صراحت علت احراز شایستگی مالك اشتر را برای این پست اعلام كرده و فرمود كه شایستگی مالك بیشتر از محمد بن ابی بكر است.
ظریف منش تاكید كرد: شفاف عمل كردن حضرت علی(ع) با كارگزاران خود ضمن رعایت حفظ شان آنان صورت می گرفت و آن حضرت همواره عمل نادرست كارگزار را مورد عتاب قرار می داد، مگر در برخی موارد كه به صورت استثناء مطرح می شد.
وی در پایان گفت: به عنوان نمونه زمانی كه آن حضرت حد شرعی را بر یكی از كارگزاران خود جاری كردند، وی، افتخار خود را در این می دانست كه امیرمومنان(ع) حد الهی را بر او حد جاری كرده و اظهارات چنین شخصی نشانگر بینش دینی و ارزشی اوست.
فراهنگ**1003**
مدیرعامل بنیاد بین المللی غدیر:
حكومت حضرت علی(ع) بهترین تجربه برای كارگزاران است
۲ اردیبهشت ۱۳۹۵، ۸:۴۰
کد خبر:
82044076
تهران - ایرنا - مدیرعامل بنیاد بین المللی غدیر از دوران پنج ساله حكومت امیرمومنان(ع) به عنوان بهترین تجربه برای فراگیری آموزه های علوی در زمینه نظام اداری یاد كرد.