به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، محمدمهدی حاجیان دبیر اجرایی این همایش در نشستی خبری گفت: این همایش در روزهای 20 و 21 تیرماه با حضور اساتید و كارشناسان حقوقی، فنی و اقتصادی در دانشگاه علامه طباطبایی تهران برگزار می شود.
وی افزود: با توجه به اینكه قرار است در قالب مدل جدید قراردادهای نفتی تجربه جدیدی را در بخش بالادستی صنعت نفت كشورمان داشته باشیم لازم است این قراردادها هر چه بیشتر بررسی شوند.
عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی ادامه داد، قراردادهای جدید نفتی باید به گونه ای منعقد شوند كه ضمن استفاده حداكثری از توان داخل، بیشترین سرمایه خارجی نیز جذب شود.
این استاد دانشگاه گفت، همچنین باید از طریق مدل جدید قراردادهای نفتی، فناوری ها و دانش فنی جدید و به روز نیز برای تقویت صنعت نفت وارد كشور شود.
حاجیان با تاكید بر تضاد نداشتن قراردادهای نفتی با حاكمیت ملی و مالكیت مخازن نفتی افزود: باید از طریق قراردادهای جدید بیشترین افزایش ضریب برداشت را داشته باشیم و عقب ماندگی های گذشته جبران شود.
وی گفت: علاوه بر حضور كارشناسان و اساتید خارجی از نهادهای داخلی فعال در صنعت نفت مانند قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء نیز برای حضور در این همایش و ارائه نظرات و دیدگاه ها دعوت شده است.
دبیر اجرایی همایش بین المللی بهینه سازی قراردادهای بالادستی نفت و گاز گفت: برای برگزاری این همایش با وزارت نفت و از جمله معاونت امور بین الملل این وزارتخانه هماهنگی های لازم انجام شده و قرار است دستاوردهای علمی این همایش برای اجرای هر چه بهتر قراردادهای جدید نفتی به وزارت نفت ارائه شود.
حمیدرضا علومی رییس دانشكده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه علامه طباطبایی نیز در این نشست گفت: در این همایش تلاش می شود با رعایت اصول ملی، سیاست های كلان و قوانین، طراحی مناسبی برای مدل جدید قراردادهای نفتی ارائه شود.
وی به برگزاری این همایش پس از آغاز اجرایی شدن مدل جدید قراردادهای نفتی اشاره كرد و افزود، باید توجه داشت كه قراردادها بعنوان یك موجود زنده و پویا به شمار می روند كه در طول زمان اجرا با ارایه راهكارها و پیشنهادهای لازم بهبودیافته و كارایی بهتری پیدا می كنند.
دبیر علمی همایش بهینه سازی قراردادهای بالادستی نفت و گاز اضافه كرد: نداشتن شفافیت ممكن است باعث ایجاد نگرانی و شائبه هایی شود، بر این اساس لازم است این قراردادها در مراكز علمی و تخصصی مورد بررسی قرار گیرد.
به گفته این استاد دانشگاه، قراردادهای قبلی صنعت نفت كه بصورت بیع متقابل بودند نتوانستند جذابت كافی برای سرمایه گذاران داشته باشند و بر این اساس قادر نبودند فناوری های جدید به كشور منتقل كنند.
اقتصام ** 2022 ** 9314 **1561
در تیرماه؛
برگزاری همایش بین المللی قراردادهای نفتی با حضور كارشناسان آمریكایی و اروپایی
۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۵، ۱۲:۰۷
کد خبر:
82068524
تهران- ایرنا - كنفرانس بین المللی بهینه سازی قراردادهای بالادستی نفت و گاز با حضور كارشناسان آمریكایی و اروپایی تیرماه امسال درتهران برگزار می شود.