دكتر حسین پاكدامن امروز - چهارشنبه- در حاشیه بیست و سومین كنگره نورولوژی و الكتروفیزیولوژی ایران به خبرنگار علمی ایرنا گفت: بیماری های مغز و اعصاب در كشور ما از چند جهت دارای اهمیت هستند كه بالا بودن میزان شیوع این بیماری ها از آن جمله است.
پاكدامن ادامه داد: بیماری های مغز و اعصاب كه در قیاس با سایر بیماری ها شیوع بیشتری دارد، با افزایش سن افراد در جامعه به طور مستقیم مرتبط هستند و با توجه به افزایش امید به زندگی در كشور، بیماری های مغز و اعصاب نیز بیشتر دیده می شود.
رئیس انجمن متخصصان مغز و اعصاب ایران با تاكید بر این كه برخی بیماری های مغز و اعصاب مانند ام اس شایع ترین دلیل ناتوانی در جوانان است، شیوع این بیماری در كشور را بیشتر از آمار منطقه دانست.
بیماری ام اس (Multiple sclerosis) یك بیماری ناتوانكننده است كه مغز و نخاع را تحت تاثیر قرارداده و باعث از دستدادن كنترل، دید، تعادل و حواس (بی حسی) میشود.
ضعف یكی یا تعدادی از اعضای بدن، ازدست دادن نسبی و یا كامل بینایی، دوبینی یا تاری دید، سوزن سوزن شدن و یا درد در بعضی از بخشهای بدن،
لرزش بدن و یا عدم هماهنگی بدن، لكنت زبان، خستگی، گیجی از جمله علائم ام اس است كه بین افراد مختلف، براساس مكان اعصاب تحتتاثیر و در یا زمانهای مختلف، متفاوت هستند و میتوانند تغییر یابند.
دكتر پاكدامن همچنین درباره صرع به عنوان یكی از بیماری های مغز و اعصاب گفت: بالا بودن تصادفات و سوانح رانندگی موجب افزایش مبتلایان به صرع است ، زیرا ضربه های مغزی از جمله علل ابتلا به صرع هستند و در حال حاضر بیش از 100 هزار بیمار مصروع در كشور داریم.
پاكدامن آلزایمر را از دیگر بیماری های مغز و اعصاب و مرتبط با سن دانست و با اشاره به افزایش امید به زندگی در كشور، افزایش ابتلا به آلزایمر را طبیعی دانست و گفت: یك سوم افراد بالای 80 سال دچار آلزایمر می شوند .
وی با اشاره به پیشرفت های تشخیصی و درمانی بیماری های مغز و اعصاب در كشور، خاطرنشان كرد: این پیشرفت ها باعث شده است كه برخی از بیماری های مشابه ام اس كه درمان ناپذیر تلقی می شدند، امروزه تا حدودی قابل درمان باشند و یا موجب كاهش ناتوانی جسمی و مغزی حاصل از بیماری شوند.
رئیس انجمن متخصصان مغز و اعصاب ایران یادآور شد: به طور كلی رشد زیادی در عرصه تشخیص و درمان بیماری های مغز و اعصاب داشته ایم كه در این كنگره به ارائه آخرین روش های تشخیصی و درمانی پرداخته ایم تا اعتلای علمی اساتید و تبادل علم متخصصین داخلی و خارجی اتفاق بیافتد .
** آلزایمر بیماری سالمندان
دكتر مریم نوروزیان متخصص مغز و اعصاب نیز در حاشیه كنگره به پرسش های خبرنگار ایرنا درباره بیماری آلزایمر پاسخ داد و گفت: آلزایمر بیماری مربوط به سیستم عصبی مركزی است و از نوع بیماری های گروه دمانس است كه فرد به تدریج و به صورت پیشرونده قوای عصلانی را از دست می دهد.
وی با بیان این كه بیماری الزایمر روند كند اما پیشرفت رونده دارد، گفت: آلزایمر بیماری وابسته به سن است و علامت عمده آن، اختلال حافظه كوتاه مدت و ناتوانی در به یاداوری رویدادهای روزها و یا ساعات اخیر است به طوری كه فرد خاطرات گذشته را به خوبی مطرح می كند ولی روزهای اخیر فراموش می شود.
نوروزیان افزود: در بیماری الزایمر اختلال حافظه نزدیك، علایم و رفتارهایی برای بیمار به وجود میآید كه گاه مشكلساز میشود به عنوان مثال فرد مبتلا چندبار، یك واقعه را تعریف میكند، چون یادش نمیماند كه قبلا آن را تعریف كرده است و یا سوالهای تكراری میپرسد.
وی توصیه كرد: خانواده ها در مواجهه با این علائم حتما باید سالمند خود را برای تشخیص بیماری نزد متخصص مغز ارجاع دهند.
نوروزیان عوامل ژنتیك را در ابتلا به آلزایمر بسیار مهم دانست و گفت : علت مهم ابتلا به الزایمر عوامل ژنتیك است كه اگر در خانواده ای پدر یا مادر دچار الزایمر باشند، احتمال درگیری در فرزندان بیشتر است.
این متخصص مغز و اعصاب تصریح كرد: 47 درصد افراد بالای 85 سال در دنیا دچار آلزایمر هستند. از دیگر علل موثر در ابتلا به آلزایمر می توان به فشار خون بالا، دیابت، بیماری های تنگی عروق قلب، كلسترول بالا، مصرف سیگار و دخانیات، ضربات شدید به سر، افسردگی های طولانی، كم سوادی، زندگی دور از مردم اشاره كرد.
وی یادآور شد: انجام فعالیت های ورزشی، تحصیلات بالا، فعالیت های اجتماعی و فكری در پیشگیری از آلزایمر موثر هستند.
به گفته وی، این بیماری درمان ندارد اما امروزه با داروهای موجود می توان پیشرفت بیماری را كند كرد.
بیست و سومین كنگره سالانه نورولوژی و الكتروفیزیولوژی بالینی ایران از امروز 23 اردیبهشت ماه به مدت سه روز در سالن همایش صداوسیما در حال برگزاری است.
علمی **1354**2017
رئیس انجمن متخصصان مغز و اعصاب ایران خبر داد:
بیش از 80 هزار بیمار ام اس در كشور
۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۵، ۱۸:۰۶
کد خبر:
82070783
تهران- ایرنا- رئیس انجمن متخصصان مغز و اعصاب ایران با بیان این كه بیماری ام اس در زنان شایع تر از مردان است، تازه ترین آمار مبتلایان به این بیماری در كشور را بیش از 80 هزار نفر اعلام كرد.