دكتر پیمان پترام فر متخصص مغز و اعصاب روز پنجشنبه در حاشیه بیست و سومین كنگره نورولوژی و الكتروفیزیولوژی بالینی ایران به خبرنگار علمی گفت:آمار دقیق تعداد بیماران مبتلا به پاركینسون در كشور وجود ندارد اما در مطالعاتی كه انجام شده است شیوع بیماری پاركینسون در جهان و ایران یكسان است و تفاوتی وجود ندارد.
وی اظهار كرد: درایران نیز به واسطه اقلیم های متنوعی كه از نظر آب و هوایی وجود دارد، تفاوتی در زمینه شیوع بیماری وجود ندارد.
به گفته این متخصص مغز و اعصاب، پاركینسون بیماری است كه در اثر كاهش یك ماده در مغز به نام دوپامین و بروز علائم خاص ایجاد می شود.
پترام فر توضیح داد: مشخصه پاركینسون سفتی عضلانی پیشرونده تدریجی، لرزش و از دست رفتن مهارتهای حركتی است.
وی اظهار كرد :یكی از شاخص ترین علائم بیماری پاركینسون كند شدن حركات و فعالیت های فرد است كه همراه با كند شدن لرزش در بدن و دست نیز ایجاد می شود.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشكی شیراز ادامه داد: در ابتدای بیماری لرزش ها با برداشتن وسیله ای مانند لیوان ، قلم و ... از بین می رود اما با پیشرفت بیماری، این لرزش ها همراه فعالیت و برداشتن وسایل نیز افزایش می یابد.
وی درباره سایر علائم این بیماری گفت: نوع سخن گفتن، تغییرات صدا، از بین رفتن حالت طبیعی چهره، اختلال در جویدن و بلع، آبریزش دهان، افسردگی، عصبی بودن، از دیگر علایم بیماری است.
این نورولوژیست با تاكید بر اینكه این بیماری بیشتر در سالمندان دیده می شود، اظهار كرد: این بیماری در مواردی امكان دارد در جوانان نیز دیده شود كه علت ابتلا در جوانان معمولا به صورت ارثی است.
وی همچنین یادآور شد: پاركینسون بیماری پیش رونده است كه بسیاری از مردم با آن آشنایی نداشته و علائم این بیماری را به حساب افزایش سن و پیری می گذارند در حالی كه لرزش دست از علائم پیری در افراد نیست.
به گفته پترام فر، تشخیص بیماری به طور معمول مبتنی بر معاینه فیزیكی است، اما بررسیهای طبی و اسكن مغز نیز برای اطمینان از نبود بیماریهای دیگر و رد سایر اختلالات انجام میشود.
**تاثیر تغذیه و عوامل محیطی بر بیماری پاركینسون
این متخصص مغز و اعصاب با بیان اینكه تغذیه، تحرك كافی و ورزش و نیز عوامل محیطی مانند آلودگی هوا در این بیماری نقش دارند، اظهار كرد: در عرصه موارد غذایی، مشخص شده كه مصرف برخی از اقلام غذایی در پیشگیری از بیماری دخیل هستند كه زردچوبه از جمله این مواد غذایی است.
وی ادامه داد: فلفل قرمز، فلفل سیاه، زعفران، میوه و سبزی نیز در پیشگیری از ابتلا به بیماری پاركینسون نقش موثری دارند.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشكی شیراز بیان كرد: در مجموع، تغذیه مناسب و فعالیت های فیزیكی می تواند در ابتلا به انواع بیماری ها جنبه پیشگیری كننده داشته باشد.
علمی**1354**2017
متخصص مغز و اعصاب تصریح كرد
ابتلای یك نفر از هر 100 نفر به بیماری پاركینسون/ رژیم غذایی موثر در پیشگیری
۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۵، ۱۰:۲۲
کد خبر:
82071395
تهران - ایرنا - متخصص مغز و اعصاب با بیان این كه از هر 100 نفر، یك نفر به پاركینسون مبتلا می شود، گفت : این بیماری اغلب در افراد سالمند ایجاد می شود اما احتمال دارد در جوانان نیز دیده می شود .