به گزارش خبرنگار ايرنا، دومين جشنواره فرهنگ و هنر اقوام ايران زمين با شركت 21 گروه موسيقي از استان ها و شهرهاي مازندران، اردبيل، آذربايجان غربي، خراسان، چهار محال و بختياري و سليمانيه اقليم كردستان عراق در سنندج برگزار شد و بامداد روز جمعه با اهداي لوح و تنديس جشنواره به گروه هاي شركت كننده، به كار خود پايان داد.
در آيين اختتاميه اين جشنواره كه با حضور پرشور مردم اين استان برگزار شد، گروه اركستر پاييز سليمانيه اقليم كردستان عراق هنرنمايي كردند و شركت كنندگان تا ساعت سه بامداد در سالن برگزاري آيين اختتاميه حضور داشتند.
مسئول جشنواره دائمي فرهنگ و هنر اقوام ايران زمين در حاشيه آيين اختتاميه گفت: اين جشنواره در سه بخش موسيقي، كارگاههاي آموزشي و نمايشگاه صنايع دستي و با حضور هنرمندان داخلي و خارجي برگزار شد.
جمال ارشدي افزود: بخش موسيقي اين جشنواره با حضور 338 نوازنده و هنرمند از استان هاي مختلف كشور و با برگزاري 12 اجراي گروه هنرمندان به پايان رسيد كه از بين آنها تنها يك گروه خارجي از اقليم كردستان عراق حضور داشتند.
وي اضافه كرد: در بخش موسيقي علاوه بر اجراي گروه هاي موسيقي مناطق و نواحي مختلف كشور دو كنسرت كودكان كردستان و اركستراي پاييز سليمانيه نيز برگزار شد و اين بخش با استقبال گرم شركت كنندگان روبرو بود.
او اظهار كرد: در حاشيه برگزاري اين جشنواره چهار كارگاه و پانل تخصصي بررسي موسيقي سنتي ايران با حضور انديشمندان و صاحب نظران اين رشته برگزار شده است.
ارشدي گفت: در اين كارگاه تخصصي جمعي از موسيقي دانان برجسته خارجي و داخلي از جمله پروفسور ژان دورينگ، آمنه يوسف آذر، علي اكبر مرادي، ماموستا انور قره داغي، علي اكبر شكارچي، محمد جليل عندليبي و جمعي ديگر از صاحب نظران و علاقه مندان موسيقي محلي و ايراني حضور داشتند.
مسئول جشنواره دائمي فرهنگ و هنر اقوام ايران زمين افزود: بخش نمايشگاه صنايع دستي اين جشنواره نيز در قالب 40 غرفه از آثار دستي 20 استان كشور به مدت سه روز در مجتمع ايثار در بلوار ارشاد سنندج برپا شد و هنرمندان در رشته هاي ارغوان بافي، كپوبافي، سازهاي سنتي، حصيربافي، دف سازي، معرق كاري، نمدسازي و گليم بافي و صنايع چوب، توليدات خود را براي عرضه با اين نمايشگاه آورده بودند.
وي اضافه كرد: با وجود پخش مستقيم بخش هاي مختلف اين جشنواره از صدا و سيماي مركز كردستان، استقبال شهروندان از جشنواره بسيار عالي بود و در بسياري از سانس ها علاوه بر پر شدن تمامي صندلي هاي سالن، شهروندان در راهروها و فضاهاي خالي به تماشاي برنامه ها مي پرداختند.
وي با اشاره به انعكاس رسانه اي خوب اين جشنواره افزود: 30 خبرنگار و عكاس رسانه ها و خبرگزاري ها داخلي و خارجي در مدت اين سه روز، جشنواره را به خوبي پوشش خبري دادند.
ارشدي با قدرداني از عوامل اجرايي برگزاري اين جشنواره نيز گفت: 80 نفر عوامل اجرايي اين جشنواره در طول اين مدت هماهنگي بسيار خوبي با هم داشتند و هيچ مشكل خاصي در رفت و آمد مهمان ها به محل برگزاري جشنواره و اسكان مهمانان وجود نداشت.
اكبر تركان مشاور رئيس جمهور و دبير شوراي عالي مناطق آزاد كشور نيز مهمان ويژه اين جشنواره بود و تنديس جشنواره از سوي برگزار كنندگان به وي اهدا شد.
پيام هنرمند پيشكسوت استان كردستان مظهر خالقي به صورت ويديو كنفراس به دبيرخانه جشنواره اجرا شد و در پايان قطعه اي موسيقي از اين هنرمند نيز پخش شد كه با تشويق ها و ابراز احساسات حاضران روبرو بود.
مهمانان ويژه و كارشناسان خارجي اين جشنواره پروفسور ژان دورينگ موسيقيدان، خاورشناس و مدير بخش تحقيقات در مركز ملي در پاريس، آمنه يوسف آذر محقق دانشگاه يونيور سيتي آمريكا (city univer city) و ماموستا انور قره داغي استاد برجسته موسيقي در عراق، استاد دانشگاه سليمانيه و رهبر اركستراي سمفوني سليمانيه بودند.
دومين جشنواره فرهنگي و هنري اقوام ايران زمين به مدت سه روز از 21 تا 23 ارديبهشت ماه برگزار شد.
3020/1904/ 6075
دومين جشنواره فرهنگ و هنر اقوام ايران زمين در سنندج پايان يافت
۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۵، ۱۱:۲۵
کد خبر:
82072503
![دومين جشنواره فرهنگ و هنر اقوام ايران زمين در سنندج پايان يافت دومين جشنواره فرهنگ و هنر اقوام ايران زمين در سنندج پايان يافت](https://img9.irna.ir/old/Image/1395/13950224/82072503/N82072503-70720711.jpg)
سنندج- ايرنا- دومين جشنواره فرهنگ و هنر اقوام ايران زمين بامداد جمعه با اهداي لوح و تنديس جشنواره به گروه هاي شركت كننده در سنندج به كار خود پايان داد.