به گزارش ايرنا سردار سرتيپ حسين دهقان روز پنجشنبه در نشست اقتصاد مقاومتي با حضور معاون اول رئيس جمهوري در چابهار اظهار داشت: دولت با سرمايه گذاري كلان و اجراي طرح هاي مهم توسعه اي در زمينه بنادر، راه آهن، پتروشيمي و غيره راه را براي توسعه سواحل مكران هموار مي كند.
وي افزود: دولت كارگروه ويژه اي را براي توسعه سواحل مكران تشكيل داده است و رهبر معظم انقلاب نيز بارها بر توسعه اين سواحل راهبردي تاكيد فراوان كرده اند.
وي با بيان اينكه طرح هاي بزرگي نظير پتروشيمي، معادن وغيره نياز به نيروي انساني ماهر و دانشگاهي دارد، خاطرنشان كرد: مسئولان براي ارايه آموزش هاي لازم و تربيت نيروي انساني كارآزموده مراكز فني و حرفه اي را فعال و رشته هاي مرتبط با بازاركار را در دانشگاه ها ايجاد كنند.
وزير دفاع و پشتيباني نيروهاي مسلح ادامه داد: مجوز فرودگاه بين المللي چابهار صادر شده است و بزودي با تلاش سازمان منطقه آزاد سرمايه گذاري براي ساخت فرودگاه انجام خواهد شد.
دهقان خاطرنشان كرد: مسئولان به نوبه خود براي توسعه سواحل مكران تلاش كنند و ما نيز سهم خودمان را براي توسعه آن بكار خواهيم گرفت تا چهره اين منطقه كاملا تغيير كند.
امام جمعه مسجد مكي اهل سنت زاهدان نيز در اين نشست گفت: توجه دولت تدبيرواميد با اجراي طرح هاي بزرگ توسعه اي به استان سيستان و بلوچستان ستودني و قابل تقدير است
مولوي عبدالحميد اسماعيل زهي اظهار داشت: دولت در طول دو سال گذشته طرح هاي بزرگي مانند راه آهن، توسعه بنادر چابهار، آبياري تحت فشار، ساخت راههاي ارتباطي و دهها طرح ديگر آغاز كرده است.
مدير حوزه علميه دارالعلوم اهل سنت زاهدان افزود: با تكميل طرح هاي در دست اجرا بخشي از مشكلات اين استان مرتفع مي شود.
وي گفت: با همت دولت گاز به مركز سيستان و بلوچستان و ساير شهرها خواهد رسيد و مردم از اين نعمت بهره مند مي شوند.
وي ادامه داد: براساس اعلام مسئولان بزودي مرحله نخست طرح توسعه بندر شهيد بهشتي چابهار تكميل و قابليت پهلوگيري كشتي هاي اقيانوس پيما را در اين بندر اقيانوسي ميسر مي كند.
امام جمعه مسجد مكي اهل سنت زاهدان خاطر نشان كرد: نگاه مثبت مسئولان در هر منطقه تاثيرگذار است و اين نگاه رهبر معظم انقلاب بود كه با تاكيد فراوان ايشان طرح هاي توسعه سواحل مكران در حال اجراست و نگاه سرمايه گذاران دنيا به اين منطقه معطوف شده است.
مولوي اسماعيل زهي افزود: برگزاري اجلاس آيورا براي نخستين بار در ايران و بازتاب رسانه اي آن نگاههاي سرمايه گذاران را به بندر چابهار و استان سيستان و بلوچستان جلب مي كند.
وي ادامه داد: مسئولان براي رسيدن به اهداف اقتصاد مقاومتي در سيستان و بلوچستان بايد توجه جدي به كشاورزي داشته باشند و مهمتر از آن براي خريد محصولات توليدي آنان برنامه ريزي كنند.
وي گفت: مردم سيستان و بلوچستان از برنامه هاي دولت تدبيرواميد حمايت مي كنند و پشتيبان آن هستند.
اسحاق جهانگيري معاون اول رئيس جمهوري روز پنجشنبه به اتفاق وزراي دفاع، راه و شهرسازي و صنعت، معدن و تجارت براي شركت در اجلاس آيورا به چابهار سفر كرده است.
شهرستان چابهار با 13هزار و 161 كيلومترمربع وسعت از شمال به شهرستانهاي نيكشهر، قصرقند و سرباز، از شرق به كشور پاكستان، از جنوب به درياي عمان(مكران) و از غرب به بندر كنارك متصل است.
بندر زيبا و اقيانوسي چابهار در قلب منطقه مكرانِ بلوچستان از 2 شهر به نام هاي چابهار و نگور، سه بخش مركزي، دشتياري و پلان، شش دهستان و 549 آبادي داراي سكنه تشكيل شده است.
چابهار از توابع استان سيستان و بلوچستان در 645 كيلومتري جنوب زاهدان مركز اين استان و در ساحل درياي عمان (مكران) قرار دارد.
3043 / 6081
وزير دفاع: برنامه هاي دولت براي توسعه سواحل مكران جدي و عملي است
۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۵، ۲۲:۱۰
کد خبر:
82081578
چابهار- ايرنا- وزير دفاع و پشتيباني نيروهاي مسلح گفت: برنامه هاي دولت براي توسعه سواحل مكران جدي و عملي است و براي اين مهم گامهاي محكمي برداشته شده است.