۳ خرداد ۱۳۹۵، ۸:۵۰
کد خبر: 82084337
T T
۰ نفر
شرایط لازم برای المپیكی شدن والیبال ایران از نگاه دبیر فدراسیون

تهران - ایرنا - دبیركل فدراسیون والیبال حضور در مسابقات انتخابی با تمام توان از نظر روحی و روانی، در اوج بودن به لحاظ فیزیكی، اتحاد و همدلی و بهره بردن حداكثری از اردوی برون مرزی توكیو را چهار شرط مهم برای كسب سهمیه المپیك از سوی ملی پوشان والیبال ایران و شكستن طلسم 52 ساله در رقابت های انتخابی ژاپن دانست.

به گزارش ایرنا، آخرین مرحله رقابت های والیبال انتخابی المپیك 2016 از هشتم خردادماه با حضور هشت تیم ایران، فرانسه، لهستان، كانادا، استرالیا، چین، ونزوئلا و ژاپن در توكیو آغاز می شود و به مدت 9 روز ادامه خواهد داشت.
تیم ملی والیبال ایران از شنبه اول خرداد ماه آخرین مرحله اردوی آماده سازی خود را با 16 بازیكن برای حضور شایسته در این رقابت ها در توكیو آغاز كرد.
دبیركل فدراسیون والیبال در گفت وگو با ایرنا درباره حریفان تیم ملی ایران در این رقابت ها و اینكه بازیكنان ایران در چه شرایطی می توانند سهمیه بازی های المپیك 2016 برزیل را كسب كنند، گفت: به عنوان یك كارشناس والیبال معتقدم اگر بازیكنان ایران با تمام توان روحی و روانی خود بازی كنند، به لحاظ فیزیكی و روانی در اوج باشند و بهره لازم را از روند تمرینات در توكیو ببرند، تیم ما می تواند با چهار برد صعودش را المپیك را قطعی كند.
وی تاكید كرد: می دانم كه ورزش والیبال شرایط خاص خود را دارد و 12 بازیكن باید در مسابقه هماهنگ باشند تا تیم ایده آل شكل بگیرد، حریفان نیز دست و پا بسته نیستند و شاید قبل از شروع مسابقات رویاپردازنه باشد كه اینگونه حرف بزنم ، اما والیبال ایران توانایی بیش از این هم دارد.
محمود افشاردوست در ارزیابی از حریفان ایران در این رقابت ها گفت: مسابقات انتخابی المپیك شرایط خاص خود را دارد. همه تیم هایی كه به توكیو آمده اند برای كسب سهمیه تلاش خواهند كرد. همه تا دندان مسلح و آماده هستند و از هر امكاناتی كه در كشورشان دارند، برای آماده سازی تیم های خود بهره برده اند.
وی درباره تیم ملی والیبال فرانسه، یكی از رقیبان مطرح ایران در این مسابقات، گفت: فرانسه قهرمان لیگ جهانی سال 2015 و قهرمان اروپا است. تیم بزرگ و قابل احترامی است. از نظر كارشناسان نیز تعجب برانگیز بود كه این تیم در مسابقات قاره اروپا سهیمه كسب نكرد و در دیدار نهایی مغلوب روسیه شد.
بازیكن سابق تیم ملی والیبال افزود:درباره لهستان نیز در چند سال اخیر خبرهای زیادی درباره شنیدیم، این تیم بازیكنان بزرگی در اختیار دارد. سرمربی (استفان آنتیگا) خوبی نیز هدایت این تیم را بر عهده دارد و نكته مهمتر اینكه فیلیپ بلان كمك آنتیگا، طراح اصلی این تیم است كه این مربی از جمله اعضای كمیته مربیان فدراسیون جهانی والیبال (FIVB) است.
وی درباره تیم ملی والیبال كانادا یكی دیگر از حریفان ایران در مسابقات انتخابی المپیك گفت: بازی های كانادا را در لیگ جهانی دیده ام، تیم چغری است و به راحتی امتیاز نمی دهد. این تیم به راحتی تسلیم نمی شود. در تكنیك های حمله و دفاع خوب كار می كند، بازیكنان كانادا سرویس پرشی و ریسكی می زنند كه نشان از آمادگی و قدرت بدنی آنان دارد.
افشاردوست خاطرنشان كرد: درسته كه این تیم در چند سال اخیر نتوانسته به شش تیم مرحله نهایی لیگ جهانی راه یابد، اما همیشه بازی های سختی را در مرحله گروهی رقم زده است. بنابر این كانادا تیم خطرناكی است. این تیم تجربه بازی با ایران را دارد و حتی موفق به شكست ما در انتخابی المپیك شده است.
مربی سابق تیم ملی والیبال، روش بازی ونزوئلایی ها را سبك ویژه آمریكای جنوبی دانست و گفت: سبك والیبال این منطقه سرعتی است و بازیكنان در این منطقه توانایی پرش بالا و انفجاری دارند. اخیرا بازی های این تیم را ندیده ام اما تیم های آن منطقه به گونه ای هستند كه اگر برد برابر آنان را راحت بپنداریم، حتما در رقابت با مشكل روبرو می شویم.
افشاردوست درباره تیم های آسیایی حاضر در رقابت های انتخابی المپیك در ژاپن گفت: از قاره آسیا نیز استرالیا را در این مسابقات داریم كه در چند سال اخیر یكی از تیم های مطرح جهان بوده و به مرحله نهایی لیگ جهانی نیز صعود كرده است.
استرالیا تیمی است كه تمام بازیكنانش در خارج از این كشور بازی می كنند، چون استرالیا لیگ ندارد. خیلی ها فكر می كنند بازیكنان استرالیایی به خاطر قد بلند بودن،تیم كندی هستند و تحرك كمتری دارند، اما اینگونه نیست. این تیم دفاع بلندی دارد و در صورت چفت شدن دفاع، گذر توپ به سادگی نخواهد بود.
وی افزود: بازیكنان استرالیا در حمله پاس های تیز كنار آنتن را اسپك می زنند نه پاس های بلند. این روند نشان از تفكر حاكم بر این تیم دارد و چون بازیكنان این تیم در اروپا بازی می كنند، انتظاری جز این بازی از آنان وجود ندارد. والیبال استرالیا حضور در دو المپیك اخیر را تجربه كرده است و جوانترین تیم شركت كننده در رقابت های انتخابی توكیو نیز هست. تصور شكست راحت این تیم در هیچ تیم دیگری وجود ندارد.
وی به پیشینه والیبالی خیلی خوب ژاپن اشاره كرد و گفت: سرمایه گذاری ورزش این كشور در همه رشته ها برای المپیك 2020 است. چشم بادامی ها در مسابقات انتخابی المپیك 2016 نیز میزبان هستند به همین دلیل تلاش مضاعفی برای كسب سهمیه خواهند داشت.
به گفته افشار دوست، تیم ملی والیبال ژاپن سرمربی خوبی دارد و احمد مساجدی از ایران نیز در كنار این تیم است. تیم ژاپن در مسابقات قهرمانی آسیا سال 2015 در تهران خوب كار كرد. این تیم قدرتمند است اما شكست ناپذیر نیست. ژاپن در مسابقات قهرمانی آسیا نیز با شكست قهرمان شد و بدون باخت نبود. ژاپن در كشور خودش بازی می كند، تماشاگر و هوادار دارد و مقابل این تیم مسابقه برای همه تیم ها سخت خواهد بود.
دبیرفدراسیون والیبال سبك بازی تیم ملی والیبال چین را قدیمی دانست و گفت: سبك بازی این تیم مدرن نیست و حتی در نحوه جایگیری بازیكنان در انتهای زمین هم به شكل قدیمی كار می كند. اما تیم خوبی است كه تا این مرحله پیش آمده و به عنوان سه تیم برتر آسیا به رقابت های انتخابی راه یافته است.
وی در ارزیابی تیم های شركت كننده در مسابقات انتخابی المپیك به تیم ملی والیبال ایران رسید و گفت: گل سرسبد همه این تیم ها، تیم ملی والیبال ایران است. تیمی كه در چند سال اخیر بازیكنانش با هم كار كرده و زحمت زیادی كشیده اند. فدراسیون نیز زحمات زیادی كشیده است و با تلاش بازیكنان و خانواده هایشان این تیم به شكل فعلی در مسابقات حاضر می شود.
افشاردوست، والیبال ایران را قابل احترام در جهان دانست و گفت: تیم ملی ایران بازیكنان توانمندی در اختیار دارد كه در پست های مختلف از برترین بازیكنان جهان محسوب می شوند. در مقاطع و تورنمنت های مختلف ثابت كردند كه می توانند جزو بهترین بازیكنان جهان باشند.
وی تاكید كرد: اگر این بازیكنان كل توانایی خود را به شكل تیمی ارائه كنند، شك نكنید كه تیم ایران به المپیك صعود خواهد كرد. توان والیبال ما بیشتر از آن چیزی است كه دیده می شود، بازیكنان هفت هفته تمرین خوب و پرفشار را در تهران پشت سر گذاشتند و دو اردوی برون مرزی در فرانسه و توكیو نیز دایر كردند. انشاالله مشكل خاصی پیش نیاید، المپیكی می شوند.
افشاردوست درباره نگرانی از تاثیر نتیجه نخستین دیدار تیم ملی والیبال ایران در روند نتایج دیگر بازی ها گفت: تیم ایران هفت روز قبل از مسابقات به توكیو رفته است و قبل از رویارویی با استرالیا در نخستین روز رقابت های انتخابی، دو دیدار تداركاتی با چین و لهستان دارد كه بازی با استرالیا به نوعی دیدار نخست ایران در توكیو محسوب نمی شود.
وی تاكید كرد: شرایط بازی و مسابقه در دو دیدار آماده سازی به تیم و بازیكنان اعمال می شود تا بازی اول در انتخابی مسابقه سوم باشد. تلاش كادر فنی این است كه تیم به لحاظ روحی، روانی و هماهنگ در بازی تداركاتی به شرایط بازی رسمی نزدیك شود.
وی تصریح كرد: نكته دیگر اینكه اگر تیم ایران در بازی نخست موفق شود اما نتیجه بازی های بعدی را واگذار كند كه صعود به المپیك را از دست می دهیم، بر عكس اگر بازی اول موفق نشود اما در بازی بعدی پیروز شویم، می توانیم به المپیك برویم. بنابر این مهم كسب حداقل چهار برد در این رقابت هاست.
افشاردوست با بیان اینكه در اهمیت بازی نخست شكی نیست، گفت: اما نباید اینگونه پنداشته شود كه اگر تیم ایران نتیجه مسابقه نخست را از دست داد به منزله پایان كار نیست . در جام جهانی سال گذشته وقتی تیم ایران در نخستین مسابقه به آرژانتین باخت، ضربه سختی را خوردیم كه باید از تجربه آن در این تورنمنت استفاده كنیم. نباید اجازه دهیم آن تجربه تلخ دوباره تكرار شود.
دبیركل فدراسیون والیبال در پایان تاكید كرد: با توجه به انتظارات بالای ایجاد شده ، در حال حاضر فشار زیادی روی بازیكنان، كادر فنی و مسئولین فدراسیون برای كسب سهمیه وجود دارد و اگر یك شكست هم در بازی اول ایجاد شد، نباید روحیه و انگیزه را از دست بدهیم. باید تمام تمركز و توان خود را بازی به بازی برای بازیكنان تشریح كنیم، زیرا هر مسابقه شرایط خاص خود را دارد. مسابقات را یكی یكی پیش برویم تا انشاالله به بردهای مورد نیاز برای صعود دست یابیم.
تیم ملی والیبال ایران بامداد روز شنبه هشتم خرداد ماه به وقت تهران در نخستین مسابقه خود در رقابت های انتخابی المپیك به مصاف استرالیا می رود.
برنامه كامل دیدارهای تیم ملی والیبال ایران در مسابقات انتخابی به قرار زیر است:
شنبه هشتم خردادماه، ایران – استرالیا
یكشنبه نهم خردادماه، ایران - كانادا
سه شنبه یازدهم خردادماه، ایران – فرانسه
چهارشنبه دوازدهم خردادماه؛ ایران – ژاپن
پنج شنبه سیزدهم خردادماه؛ ایران – چین
شنبه پانزدهم خردادماه؛ ایران – لهستان
یكشنبه شانزدهم خردادماه؛ ایران – ونزوئلا
ورزشی(5)**1379** 1701
۰ نفر