به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، ولی الله افخمی راد روز سه شنبه در همایش همكاری های تجاری و نشست بازرگانان ایران و چین با همراهی هیات استان جی جیانگ در محل نمایشگاه بین المللی تهران، افزود: ایران و چین در طول تاریخ همواره روابط خوب و دوستانه داشتند و هر دو كشور در مسیر جاده ابریشم از طریق تعامل و همكاری روابط مشترك را تنظیم كرده اند.
وی اظهارداشت: امروز ایران و چین همكاری های مشترك را نه فقط در بخش های تجاری، بلكه در زمینه های تولید صنعتی، نفت و گاز، پتروشیمی، معدن ، راه، راه آهن، پروژه های زیربنایی همكاری های علمی فرهنگی و بسیاری از بخش های دیگر توسعه می دهند.
** ایران می تواند بازار سوم چین باشد
معاون وزیر صنعت ادامه داد: ایران به عنوان بزرگترین منبع انرژی نفت و گاز جهان می تواند امنیت تامین انرژی مورد نیاز چین را برآورده كند و بعنوان یك پایگاه با ثبات در منطقه، نقش مركزی در جذب سرمایه گذاری صادراتی چین داشته باشد، به طوری كه محصولات آن كشور در ایران تولید و به بازارهای جهانی و منطقه ای صادر شود.
افخمیراد گفت: ایران و چین میتوانند برای توسعه صادرات در زنجیره تولید كالا همكاری كنند. ما این آمادگی را داریم كه بخشی از توان تولید شركتهای ایرانی را به منظور صادرات به دیگر كشورها برای تولید برندهای چینی اختصاص دهیم. با این همكاری دیگر شركتهای چینی برای توسعه بازار نیاز به سرمایهگذاری مجدد و تحمل ریسك ندارند.
وی افزود: استقبال شركتهای ایرانی از این نشست نشاندهنده وجود ظرفیت زیاد همكاری است. ما شركتهای قدرتمند و صاحب تكنیك زیادی داریم كه این قابلیت را دارند با ادغام در زنجیره ارزش شركتهای چینی به توان رقابتپذیری محصولات تولیدی شركتهای چینی كمك كنند. علاوه بر تهران، ما در استانهای مختلف ظرفیتهای اقتصادی و تجاری بسیار خوبی داریم كه می تواند مورد استفاده قرار گیرد.
افخمی راد اظهارداشت: رویكرد جدید چین طرح جاده ابریشم است و همه این انتظار را تقویت می كنند كه باید شاهد ورود بیشتر سرمایه چین به ایران باشیم. ایران از كشورهای پایه گذار بانك سرمایه گذاری زیرساخت آسیایی است و مشاركت جدی در طرح جاده ابریشم دارد.
رییس سازمان توسعه تجارت با اشاره به سفر شی جین پینگ رئیس جمهور چین به ایران و امضای 17 سند همكاری از جمله سند تقویت همكاریهای صنعتی، معدنی و سرمایهگذاری و سند همكاری در توسعه جاده ابریشم، افزود: باید شاهد تقویت هر چه بیشتر روابط اقتصادی دو كشور باشیم.
افخمیراد اظهار داشت: در سال 2014 شاهد ركوردزنی روابط بین دو كشور بودیم و تجارت متقابل به 52 میلیارد دلار رسید؛ در سال 2015 شاهد افزایش حجم مبادلات بین دو كشور بودیم اما با توجه به افت 50 درصدی قیمت نفت و كاهش قیمت فرآوردهها و مشتقات آن، ارزش مبادلات ایران و چین در سال 2015 نسبت به 2014 تا 34.5 درصد كاهش یافت.
** رفع موانع بانكی و ارتقای كیفیت كالا شروط حفظ روابط ایران و چین
رئیس سازمان توسعه تجارت ایران با بیان اینكه ما دوستان روزهای سخت خود را فراموش نمیكنیم و امیدوارم در روزهای خوب هرچه بیشتر با هم ارتباط و همكاری داشته باشیم، گفت: برای حفظ این موقعیت سه كار عمده همچون ایجاد و توسعه روابط كارگزاری بانكی به منظور كاهش هزینههای نقل و انتقال پول، ارتقای كیفیت محصولات و خدمات چینی و سرمایهگذاری مشترك و همكاری بانكی را باید انجام داد.
وی افزود: با رفع تحریم ها شرایط برای حضور در بازار ایران رقابتی شده است به طوری كه هر روز شاهد حضور هیات های متعدد تجاری از كشورهای مختلف در ایران هستیم.
وی اظهارداشت: بنابراین چین برای باقیماندن به عنوان شریك نخست تجاری ایران باید موانع بانكی را از پیش روی بردارد ، همچنین علاوه بر سرمایه گذاری های مشترك و همكاری های بانكی ارتقای كیفیت محصولات و خدمات را مدنظر قرار دهد.
اقتصام**9186 ** 2023 **1561
نشست بازرگانان ایران و چین؛
رئیس سازمان توسعه تجارت: چین شریك اول تجاری ایران خواهد ماند
۴ خرداد ۱۳۹۵، ۱۳:۴۲
کد خبر:
82086482
تهران- ایرنا- رئیس سازمان توسعه تجارت گفت: با توجه به مناسبات اقتصادی بین ایران و چین و اجرای پروژه های مختلف توسط شركت های چینی در كشورمان و شناخت تجار دو كشور از یكدیگر، چین همچنان شریك اول تجاری ایران باقی می ماند.