خبر فوری: رفع فیلترینگ

۵ خرداد ۱۳۹۵، ۲۱:۱۰
کد خبر: 82088656
T T
۰ نفر
پيام صلح ناوگروه نيروي دريايي هند در بندرعباس

بندرعباس- ايرنا- استاندار هرمزگان با اشاره به اهميت حضور ناوگروه نيروي دريايي هند در بندرعباس، گفت: اعضاي اين ناوگروه حامل پيام صلح براي دو ملت ايران و هندوستان هستند.

به گزارش خبرنگار ايرنا، جاسم جادري روز چهارشنبه در ديدار با اعضاي ناوگروه اعزامي نيروي دريايي كشور هندوستان در بندرعباس اظهار داشت: حضور اين ناوگروه در هرمزگان موجب تقويت روابط ديپلماسي، اقتصادي و نظامي ايران و هند مي شود.
وي ادامه داد: با اينگونه رفت و آمدها مي توانيم در جهت تقويت روابط اقتصادي دو كشور كار كنيم چون با روابط اقتصادي، روابط ديپلماسي هم تقويت مي شود و روابط نظامي هم در اين دو زمينه تاثيرگذار است.
جادري با اشاره به اتحاد و تفاهمي كه ميان ايران، هند و افغانستان ايجاد شده است، گفت: با وجود اينكه برخي به دنبال تفرقه افكني هستند و معتقدند اين اتحاد در برابر پاكستان و عربستان است اما همكاري ديرينه ايران و هند و افغانستان ضرورت اين اتحاد را ايجاد كرده و با اين تفاهم مي توانيم از ظرفيت هاي همديگر به نحو مطلوب استفاده كنيم.
وي هند را كشوري بزرگ و داراي شرايط خاصي دانست و بيان داشت: تنوع فرهنگي، نژادي، اديان، زبان و اقتصادي از شاخصه هاي مهم كشور هند است و اميدواريم بتوانيم با سفري كه نخست وزير هند به ايران داشته روابط خوبي در سطح ديپلماسي، اقتصادي و نظامي داشته باشيم.
استاندار هرمزگان ابراز اميدواري كرد: در دوران پسابرجام بتوانيم از ظرفيت هند براي كارهاي بزرگ اقتصادي در ايران استفاده كنيم.
وي با بيان اينكه هرمزگان هنوز براي بسياري از كشورها ناشناخته است، تصريح كرد: امروز هرمزگان مهمترين و استراتژيك ترين استان كشور و به هلال طلايي ايران معروف است و همسايگي با پنج كشور حاشيه خليج فارس و قرار گرفتن در كنار تنگه هرمز، سواحل خليج فارس و درياي عمان و داشتن 14 جزيره بر اهميت اين استان افزوده است.
جادري با اشاره به توجه دولت و نظام جمهوري اسلامي ايران به سواحل جنوبي كشور، اضافه كرد: جاسك در آينده به يك منطقه آزاد بزرگ با 200 هزار نفر جمعيت تبديل مي شود و سواحل مكران توسعه خواهد يافت و افزايش جمعيت در اين مناطق سياستي است كه در دستور كار دولت قرار دارد.
همچنين در اين ديدار فرمانده ناوگروه اعزامي نيروي دريايي كشور هند ضمن ابراز خرسندي از حضور در ايران و شهر بندرعباس، بيان داشت: اين حضور مي تواند فصل جديدي در روابط دو كشور به لحاظ نظامي و ديگر مسائل باشد.
وي ادامه داد: تنگه هرمز موقعيت استراتژيك خوبي به ايران و استان هرمزگان داده است و رابطه ايران و هند نيز تاريخي است و اميدواريم تعاملات بيشتري با يكديگر داشته باشيم.
در پايان اين ديدار دو طرف هدايايي را به رسم يادبود به يكديگر تقديم كردند.
2 فروند ناوشكن هند در راستاي حفظ و ارتقاي سطح تعامل هاي منطقه اي، روز سه شنبه وارد آب هاي استان هرمزگان شد و در منطقه يكم نيروي دريايي ارتش پهلو گرفتند.
اين 2 ناوشكن كه «گانگا F22» و «تريكُند F51» نام دارند، به مدت چهار روز در منطقه يكم نيروي دريايي راهبردي ارتش جمهوري اسلامي ايران حضور خواهند داشت و اعضاي ناوگروه از منطقه و شهر بندرعباس بازديد مي كنند.
ديدار با مقام هاي سياسي و نظامي هرمزگان، شركت در رقابت هاي ورزشي و تمرين نظامي دريايي از مهمترين برنامه هاي اين ناوگروه هندي در اين مدت است.
14 آذرماه سال 92 نيز بيست و هشتمين ناوگروه نيروي دريايي ارتش جمهوري اسلامي ايران در ادامه حضور مقتدرانه اين نيرو در آب هاي بين المللي با همراهي زيردريايي يونس وارد بندر بمبئي در سواحل هندوستان شد.
اين ناوگروه شامل زيردريايي كيلوكلاس يونس، ناوشكن البرز و ناو پشتيباني بندرعباس با همراهي بالگردهاي رزمي بود كه در بندر بمبئي پهلو گرفت و مورد استقبال مقامات نظامي نيروي دريايي غرب هند قرار گرفت.
ناوگروه كشورمان به مدت سه روز در بندر بمبئي حضور داشت و در اين مدت مقامات دريايي هند با فرماندهان و پرسنل ناوگروه جمهوري اسلامي ايران ديدار و از زير دريايي يونس، ناوشكن البرز و ناو پشتيباني بندرعباس بازديد كردند.
ناوشكن الوند نيز در بهمن سال گذشته در روز ملي هند شركت داشت .
7198/ 6048