به گزارش ايرنا شكراله سلمان زاده شنبه در نشست خبري به مناسبت هفته ملي بدون دخانيات در اهواز اظهار كرد: برخي از افراد به غلط تصور مي كنند كه چون تنباكوي قليان از طريق آب فيلتر مي شود كليه مواد مضر آن تصفيه مي شود اما كشيدن تنباكو از طريق آب، مواد سرطان زاي آن را تصفيه نمي كند و اين دود مي تواند به اندازه دود سيگار اثر مخرب بر روي قلب و ريه داشته باشد.
وي باور اينكه كشيدن قليان، سالم تر از كشيدن سيگار است را نادرست خواند و افزود: دود قليان به اندازه دود سيگار مضر است به صورتي كه دود سيگار از سوختن تنباكو ايجاد مي شود در حالي كه دود قليان از طريق گرم شدن تنباكويي كه دركاسه بالاي آن قرار دارد از طريق ذغال توليد مي شود و محصول نهايي آن يعني دود يكسان و حاوي مواد سرطان زا است.
سلمان زاده ادامه داد: داشتن اين تصور كه كشيدن قليان به اندازه كشيدن سيگار اعتياد آور نيست زيرا نيكوتين در خود ندارد نيز غلط است زيرا تنباكوي قليان هم مثل تنباكوهاي معمولي حاوي نيكوتين است و در يك جلسه 60 دقيقه اي قليان، فرد در معرض حجم دودي 100 تا 200 مرتبه بيشتر از يك سيگار قرار مي گيرد.
رئيس مركز بهداشت خوزستان گفت: تنباكوي گياهي مانند كشيدن سيگار گياهي يا طبيعي فرد را در معرض مواد سرطان زا قرار مي دهد و بيش از هفت هزار نوع ماده سمي در قليان وجود دارد كه 70 نوع آن سرطان زا هستند.
وي اضافه كرد: قليان تاثيرات مضري بر روي ريه ها و قلب دارد و سرطان ريه، دهان، لب، لثه، مثانه، مري، بيماري هاي انسدادي ريوي مزمن و افزايش حملات آسم و ذات الريه از جمله عوارض آن است.
سلمان زاده اظهار كرد: دود تنباكو حتي پس از اينكه از آب رد مي شود هنوز حاوي سطح بالايي از تركيبات سمي مانند مونوكسيد كربن، فلزات سنگين و مواد شييمايي سرطان زا است و به دليل مرطوب بودن، مدت زمان بيشتري در ريه ها مي ماند.
وي گفت: از آنجا كه لوله قليان حاوي ميكرو ارگانيسم هاي عفوني زيادي است در نتيجه احتمال ابتلا به بيماري در زنان باردار به دليل سامانه ايمني ضعيف بيشتر مي شود.
وي اظهاركرد: سازمان صنعت و معدن قول داده مجوز جديد براي مغازه هاي فروش مواد اوليه قليان صادر نكند و يا حداقل به صورت علني عرضه نشود.
سلمان زاده تاكيد كرد: هم اكنون قليان سراي رسمي در خوزستان وجود ندارد اما سفره هاي خانه هاي سنتي قليان عرضه مي كنند.
رئيس مركز بهداشت خوزستان ادامه داد: ممنوعيت فروش سيگار به افراد زير 18 سال و منع فروش سيگار در دكه هاي روزنامه فروشي در صورت عملي شدن، كمك شاياني به كاهش مصرف دخانيات مي كند.
وي گفت: قرار است تيم مشتركي از نيروي انتظامي، صنعت و معدن و شهرداري تشكيل شود تا نتيجه بهتري در كاهش دخانيات داشته باشيم؛ از مردم مي خواهيم تخلفات بهداشت محيطي را به سامانه 190 اطلاع دهند.
سلمان زاده افزود: راه حل تمام بيماري هاي غير واگير، خود مراقبتي است و دخانيات از دلايل عمده ابتلا به بيماري هاي غير واگير است.
هفته ملي بدون دخانيات از چهارم تا دهم خرداد با شعار ساده كردن بسته بندي سيگار ادامه دارد.
3004/ 6037
باورهاي نادرست درباره كشيدن قليان از زبان معاون دانشگاه علوم پزشكي اهواز
۸ خرداد ۱۳۹۵، ۱۴:۱۴
کد خبر:
82091271
اهواز - ايرنا - معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي جندي شاپور اهواز با اشاره به اينكه مصرف قليان به دليل باورهاي غلط روز به روز افزايش مي يابد، باورهاي نادرست در خصوص كشيدن قليان را تشريح كرد.