۱۰ خرداد ۱۳۹۵، ۸:۵۲
کد خبر: 82093513
T T
۰ نفر
اعمال محدوديت‌هاي جديد براي نظاميان آمريكا در اوكيناوا

پكن - ايرنا - فشار اعتراض‌هاي مردمي در ژاپن، آمريكا را مجبور كرده است تا محدوديت هايي براي نظاميان خود در اوكيناوا اعمال كند.

به گزارش ايرنا، اعمال محدوديت هاي جديد پس از آن صورت مي گيرد كه يك زن ژاپني 20 ساله اخيرا توسط يك نظامي آمريكايي در اوكيناوا كشته مي شود كه اين موضوع اعتراضات گسترده اي را در پي داشت.
بر همين اساس گزارش شده كه مسئولان پايگاه نظامي آمريكا در اين منطقه بخشنامه اي را صادر كرده و تاكيد كرده اند كه نظاميان اين كشور از اين پس محدوديت هاي بيشتري براي اقدامات خود در اين منطقه خواهند داشت.
«ژاپن نيوز» در گزارشي آورده است، اگرچه اين محدوديت ها شامل تنبيه و مجازات نيست اما نشان مي دهد كه فشارهاي مردمي و دولت محلي اوكيناوا بر آمريكا موثر واقع شده است.
اين تارنما افزوده است كه بر اساس دستورهاي جديد صادره، از اين پس 30 هزار نظامي آمريكايي حق نوشيدن مشروبات الكلي خارج از اين پايگاه را به هيچوجه ندارند.
همزمان اعلام شده است كه آنها حق برگزاري جشن و پايكوبي و مراسم نورافشاني نخواهند داشت و بايد به جامعه سوگوار اوكيناوا احترام بگذارند.
در اين بخشنامه همچنين تاكيد شده كه نظاميان آمريكايي در اين پايگاه حق خروج شبانه از اين منطقه براي رفتن به بارها و كلوب هاي شبانه را نخواهند داشت.
آمريكا و دولت محلي اوكيناوا ماه هاست در خصوص انتقال اين پايگاه از اين منطقه پرجمعيت به يك ناحيه كم جمعيت در حال چانه زني هستند.
با اين وصف مسئولان محلي و مردم اوكيناوا مي گويند كه مسئله انتقال پايگاه نيست بلكه آنها خواستار برچيدن كامل اين پايگاه هستند.
اين در شرايطي است كه شينزو آبه نخست وزير ژاپن از سال 2012 ميلادي كه قدرت را در دست گرفت روابط نظامي با آمريكا را تقويت كرده است.
«آبه» هفته قبل در جريان اجلاس سران «جي هفت» در منطقه ايسه شيما، به شدت به دليل جرائم ارتكابي نظاميان آمريكايي به باراك اوباما رئيس جمهوري اين كشور انتقاد كرد و اوباما هم قول داد براي جلوگيري از بروز اين اتفاقات در آينده تلاش كند.
نتايج آخرين نظرسنجي انجام شده از سوي خبرگزاري كيودو ژاپن، نشان مي‌دهد كه بيش از 70 درصد از ساكنان ‌اوكيناوا مخالف جابجايي پايگاه نيروهاي آمريكا در اين منطقه بوده و خواستار برچيدن كامل آن هستند.
نمايندگان مجلس اوكيناوا نيز اخيرا با تصويب قطعنامه اي خواستار خروج فوري نظاميان و تفنگداران اين كشور از اين منطقه شدند و حتي توانستند نظر موافق احزاب كمونيست، كوميتو و سوسيال دمكرات را نيز در اين خصوص جلب كنند.
آساق**231**1597